Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Laura2004
#488652
Bij het Islam Centrum "willen" ze de geitenribben niet meer per rib snijden (ik liet het altijd per 3 ribben snijden), dat betekent dus dat ze het alleen in de breedte kunnen snijden. Dan krijg je een hele lange strook met kleine stukjes rib. Ik baal daar wel een beetje van, want op deze manier hebben mijn honden nauwelijks wat te kauwen. (er is schijnbaar een ongelukje gebeurd met dat fijne zaagje dat ze daar hebben :o, dat verbaast met trouwens heel erg ::))
Nu zat ik te denken om ze de volgende keer maar heel te laten en te proberen ze zelf op de één of andere manier te snijden of hakken. Het enige probleem is dus dat het onderste stuk best hard is (het stuk waar alle ribben aan vast zitten) en ik vroeg me af of jullie dit ook weleens zelf snijden/hakken en waarmee jullie het doen? En als jullie het ook nooit hebben gedaan, waarmee denken jullie dan dat ik het het beste mee kan doen? Ik heb wel een bijl van de Gamma, zou het daar misschien mee kunnen? Of hebben jullie een beter idee?
Laatst gewijzigd door Laura2004 op do 16 feb 2006, 11:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Elise
#488661
Geen idee hoe je dat zelf kan doen ???
Morgen gaat Bas daar toevallig een bestelling geitenribben ophalen, en aan de telefoon kreeg ik te horen dat ik zelf mocht aangeven hoe ik ze wilde hebben, maar dat zit er dan waarschijnlijk niet in ???
Dus moeten we ook met een bijl aan de slag denk ik ;)
Laatst gewijzigd door Elise op do 09 feb 2006, 20:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Door geer
#488662
Laura2004 schreef: Bij het Islam Centrum "willen" ze de geitenribben niet meer per rib snijden (ik liet het altijd per 3 ribben snijden), dat betekent dus dat ze het alleen in de breedte kunnen snijden. Dan krijg je een hele lange strook met kleine stukjes rib. Ik baal daar wel een beetje van, want op deze manier hebben mijn honden nauwelijks wat te kauwen. (er is schijnbaar een ongelukje gebeurd met dat fijne zaagje dat ze daar hebben :o, dat verbaast met trouwens heel erg ::))
Nu zat ik te denken om ze de volgende keer maar heel te laten en te proberen ze zelf op de één of andere manier te snijden of hakken. Het enige probleem is dus dat het onderste stuk best hard is (het stuk waar alle ribben aan vast zitten) en ik vroeg me af of jullie dit ook weleens zelf snijden/hakken en waarmee jullie het doen? En als jullie het ook nooit hebben gedaan, waarmee denken jullie dan dat ik het het beste mee kan doen? Ik heb wel een bijl van de Gamma, zou het daar misschien mee kunnen? Of hebben jullie een beter idee?
Ik heb een gewone keukenbijl. Pak een flinke snijplank, lekker rammen en je hebt ze zo in stukken. Al moet ik zeggen dat ik niet vaak geit geef...maar de rest van de ribben; gaat prima! ;)
Door Laura2004
#488671
Lizzy schreef: Ik gebruik de keukenschaar van de Albert Heijn en het eerste beste (niet al te grote) vleesbijltje. Gaat perfect!
Een keukenschaar ??? Heb je dat al een keer gebruikt voor die geitenribben? Het lijkt mij echt onmogelijk om dat met een schaar voor elkaar te krijgen, maar ja, misschien is jouw schaar van de AH wel wat beter dan die van mij. Ik ga morgen gelijk kijken.
En een vleesbijltje waar koop je die? Denk je dat mijn bijltje van de GAMMA niet voldoet?
Door Laura2004
#488675
Elise schreef: Geen idee hoe je dat zelf kan doen ???
Morgen gaat Bas daar toevallig een bestelling geitenribben ophalen, en aan de telefoon kreeg ik te horen dat ik zelf mocht aangeven hoe ik ze wilde hebben, maar dat zit er dan waarschijnlijk niet in ???
Dus moeten we ook met een bijl aan de slag denk ik ;)
Kan je mij laten weten of ze het bij jou wel per rib snijden, want dan weet ik dat ik het de volgende keer gewoon kan eisen. Ik baalde er echt enorm van joh!
En als ze het bij jou wel doen dan ga ik er zeker wat van zeggen. (maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen :-[)
Ik heb een paar keer gezegd dat ik het heel graag per 3 ribben wilde, maar hij zei dat ze dat echt niet meer deden, dus ik weet het niet. Ik neem aan dat ze het voor jou ook niet doen.
Door geer
#488681
Laura2004 schreef: Ik weet dus echt niet wat een keukenbijl is? ??? Waarschijnlijk is dat omdat ik geen vlees eet, want ik heb zoiets nog nooit gebruikt :-\
Haha, gewoon een bijltje dat qua formaat geschikt is om in de keuken te gebruiken... Om die groente nou met een houthakkersbijl fijn te hakken, da's ook weer zoiets... ;D
Door Cindy de Wolf
#488682
Ik kwam er ook achter dat ze dit niet wilde doen. Ik heb dus inderdaad behoorlijk kleine stukjes, voor 1 hond ideaal maar voor de andere zwaar irritant. Ik heb dus toch maar laten verleiden tot het kopen van een lintzaag via ebay in duitsland. Komt 1 dezer dagen binnen en dan kan ik zagen zoals IK dat wil. Jesse keinere stukjes en de rest idd ook 2 a 3 ribben ;D

Groetjes,
Cindy
Door Cindy de Wolf
#488696
nikèdog2000 schreef: ik heb voor zulk soort dingen een vierkant houtblok en een flinke bijl twee klappen en het is in tweeen
Dat had ik ook, maar volgens mijn vriend sloopte ik te veel snijplanken ;D dus vandaar de lintzaag en zo gaat het toch een stuk soepeler als het goed is ;)

Cindy
Door Laura2004
#488718
geer schreef: Haha, gewoon een bijltje dat qua formaat geschikt is om in de keuken te gebruiken... Om die groente nou met een houthakkersbijl fijn te hakken, da's ook weer zoiets... ;D
Ik doe alles met mijn houthakkersbijl :P
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door