Lizzy schreef:
Ik denk dat deze persoon dit bedoelde:
"Sperziebonen zijn niet geschikt om rauw te eten. In rauwe bonen en peulvruchten komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw.
In rauwe peulvruchten zoals bonen, linzen, erwten en kapucijners, maar ook in sperziebonen en snijbonen, zitten zogenaamde lectinen. Dit zijn stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mensen die bonen rauw eten. Rauwe of onvoldoende verhitte peulvruchten en bonen kunnen de werking van de darmen ernstig ontregelen en bij langdurige consumptie de nieren beschadigen. De symptomen van een dergelijke lectinevergiftiging zijn braken, koorts en lichte diarree. Soms treedt ook een daling van de bloeddruk op".
Bron: voedingscentrum
Mss bedoelt ze dit idd wel, maar ze heeft het nergens over rauw of niet gehad.
Maar is het niet zo dat als je iedere dag überhaupt veel groentes geeft dat je daarmee de nieren/lever als het ware overbelast vanwege de plantaardige eiwitten (lage biologische waarde)?
Ik weet niet meer precies hoe dat ook alweer zat met die eiwitten eerlijk gezegd. Ik dacht dat dierlijke eiwitten voor de hond een betere verhouding van essentiële aminozuren bevatten dan plantaardige en dat er bij plantaardige dus ook aminozuren bijzitten waar de hond niets mee kan en dat die dus in de lever/nieren afgebroken worden. Als je dus veel plantaardige eiwitten geeft worden daardoor de lever/nieren dus overbelast. Zo zat het toch ongeveer?
Eigenlijk zoek ik daar nog een link over waar dat duidelijk uitgelegd staat.
Maar stikstof (of een verbinding daarvan) bevatten sperciebonen dus naar jouw weten niet?