Moderator: Lizzy
Mastiff schreef: Hoe zit het met alle bacterieen en ziektens? Stel mijn hond eet een zieke eend . ( vogelgriep )Ten eerste is er nog geen vogelgriep. Ik geloof trouwens nooit dat met vogelgriep vlees ooit in de winkel komt te liggen. Maar misschien moet je dit topic even doorlezen: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... #msg417005
Ik ga even uit van het de oertijd. Mens en dier zorgden zelf voor hun eten. toen waren er ook nog niet zoveel enge ziektens als nuWie zegt dat? Misschien bestonden ze toch ook alleen wist men het toen niet!
yoghurt bestond nog niet (is eigenlijk geen natuurlijk product) Oermensen zouden dat echt niet eten. (volgens de homiopaat is kaas en aftreksels ervan zoals yoghurt , kwark enz. en zelfst melk niet echt gezond.)Klopt. Maar dan geef je toch geen zuivel aan je hond? Hij heeft beslist geen zuivel nodig om gezond te blijven! Jij zelf ook niet
Het voer wat runderen krijgen is echt niet gezond. En alle medicijnen en toestanden , dat zit ook in je runderlap.Ja klopt. Maar dat verdwijnt dus absoluut niet door het vlees te verhitten!
Een kennis van mij mag absoluut geen rundvlees , omdat dit zoveel ziektens bevat die zelfst als je het uren bakt , er nog inzitten. Hoe werkt dat dan . Als je iets verhit is het in mijn ogen altijd beter ( meer bacterieen dood ) Is dat dan niet ook beter voor je hond.Verhitten heeft dus gewoon echt geen zin qua reststoffen van medicijnen e.d. En bacterieen vormen voor de gezonde hond geen enkel probleem. Als je daar allemaal bang voor bent: ga dan biologisch vlees voeren! Maar vlees koken: daar is nog geen hond beter van geworden. Echt niet. Want de hond krijgt minder bacterieen binnen (die hij prima zelf kan doden in zijn zure maagzuur) maar je ontneemt hem wel alle andere voordelen van ongekookt vlees, namelijk enzymen en een betere verteerbaarheid.
ursula.v.gelder schreef: yoghurt kan wel een natuurlijk product zijn.Dat is Kefir
Kennissen van me zijn vegetarisch en hadden vroeger een yoghurt plant. (ziet eruit als een bloemkooltje)
Die hang je een nacht in melk en je melk verrandert in yoghurt.
Wie weet misschien wisten ze dat in de oertijd al...die tijd blijft toch een hoop giswerk, net als met ziektes....weet jij veel wat voor ziektes er toen al bestonden.
drdrum schreef: Zuivel produkten werken erg verslijmend,dit merk je al na een slok melk in je keel.Kaas .bv. is eigenlijk gewoon gestold dierlijk vet en kan verhardingen geven in het lichaam.Met name langs de rugwervel en is vaak de oorzaak van MS.Met andere woorden? Geen zuivel voor hond en mens? Ook geen kefir? (ik vind kefir gewoon zuivel trouwens... Tenslotte moet je de bloempjes in melk kieperen.....).
Multiple=Vele, Sclerose=Verhardingen.
Als je uitgaat van het menselijk gebit zie je dat je boven in 2 z.g. riptanden hebt,zo ook onderin.Deze riptanden zijn er voor de dierlijke proteinen.Het grootste gedeelte van je gebit bestaat uit snijtanden voor de groenten en kiezen die dienen als graanmolens voor de granen.Niet voor niets.
drdrum schreef: Klopt.he he ben ik blij dat ik nooit een zuivel fan ben geweest, de kleine hier ook niet bij het eerste flesje koemelk kreeg ik direct de fles naar mijn hoofdgegooid.
Koemelk zit vol calcium,een koe groeit hier zeer snel door.
Moedermelk bevat veel fosfor.
Vooral in het westen wordt veel koemelk aan kinderen gegeven.Gevolg: lange grote mensen met broze botten.De mentale gevolgen zijn:Grote volgzaamheid(Koegedrag)
Goed te zien bij b.v. WK voetbal Ole ole ole ole
drdrum schreef: Klopt.Interessant!!!!!!!
Koemelk zit vol calcium,een koe groeit hier zeer snel door.
Moedermelk bevat veel fosfor.
Vooral in het westen wordt veel koemelk aan kinderen gegeven.Gevolg: lange grote mensen met broze botten.De mentale gevolgen zijn:Grote volgzaamheid(Koegedrag)
Goed te zien bij b.v. WK voetbal Ole ole ole ole