Gisterenavond kreeg Linga een bak pens + groente en toe een rib. Om het vlees en vet af te kluiven (er zit veel vlees en vet aan deze ribben). En, normaal als ze klaar is met het vlees eraf trekken, laat ze het bot liggen en nemen we het direct weg.
Hoe anders ging het gisterenavond....... Het bot was haast kaal gegeten en in een fractie van een seconde slikte ze het bot in 1 keer in...... Een rib van 15 a 20 cm. Het ging zo snel dat we het met geen mogelijkheid meer hadden kunnen pakken.
Dus, we hebben direct de dienstdoende DA gebeld (1 minuut later) en die vond het geen goed idee om haar te laten braken (mijn eigen DA denkt daar anders over, zo vertelde hij vanmorgen en hij had haar wel laten braken). Ze zei dat het bot waarschijnlijk wel verteerd.
Met Kuma nog vers in ons geheugen heeft Leo vannacht beneden geslapen. Vanmorgen heeft Linga geplast en gepoept, was ze speels, heeft ze wel een stukje vet + derrie uitgebraakt, had ze honger als een paard en hebben we in overleg met onze eigen DA haar weer wat te eten gegeven. En nu dus maar hopen en bidden dat het bot netjes verteerd.... We blijven alert. De DA is op de hoogte en mocht het mis gaan (veel braken, suf worden, etc.): zitten we als de wiedewaai bij de DA.
Wij willen deze ervaring met jullie delen op Barfplaats om te voorkomen dat jullie dezelfde 'fout' maken als wij gisterenavond hebben gemaakt. Wij hebben hiervan geleerd dat je een schrokkop/pup nooit lange dunne botten moet geven. Je kunt beter de ribben korter zagen en stukken geven waar meerdere ribben/vlees naast elkaar liggen (in korte stukken dus). Want eerlijk = eerlijk: dit wil je gewoon niet meemaken.
Overigens: gisteren bereikte ons het bericht dat de afgelopen week een pup geopereerd is omdat deze een buffelhuid in 1 keer had ingeslikt. Buffelhuid verteerd helemaaaaal niet goed, gaat verkleven en dus heeft de DA het hondje geopereerd. Ik zet dit er wel bij om bovenstaande ook in perspectief te plaatsen: het blijft altijd oppassen geblazen en shit happens.