Elf schreef: ↑zo 05 apr 2020, 13:36
Roti in Eindhoven? Waar? Daar woon ik namelijk
Of het een authentiek recept is weet ik niet, maar ik heb dit recept ongeveer aangehouden. Met als variatie dat ik garam masala heb gebruikt, zo’n 1,5 eetlepel en wat kerrie:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... ti-met-kip
Nandan is het merk, en garam betekent heet? Dus je hebt gewoon de goeie gebruikt.
Aan de Gen.Coenderslaan in Veldhoven. Maar de laatste keer dat meneer daar langsging (want in de buurt) was het tentje weg. Het werd gerund door een vrouw (haar ex was Hindoestaans) met haar 2 kinderen. Hindoestaanse mensen weten hoe je de lekkerste roti moet maken. Zij maakte de masala zelf trouwens. Hele klus denk ik. Kruiden roosteren, goeie verhoudingen, malen...
Ik heb intussen heel YouTube afgezocht naar échte roti kip, maar soms valt je bek open want gebruiken ze kipfilet
Ik gebruik altijd de Nandanmasala en bewaar 'm in de vriezer. Dat gemalen spul gaat toch van je af als je het niet bijna dagelijks gebruikt.
Afgelopen dinsdag was ik even bij de Turk (de toko was gesloten want echt piepklein, daar kon je geen afstand houden) en toen heb ik van die Surinaamse pepers meegenomen.
Rara, wat zou ik daar van de week mee gaan maken ?