Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Angelique schreef: ↑vr 06 mar 2020, 13:06 Vraagje tussendoor....ik heb vorige week...donderdag ofzo, 5 avocado's in een netje gekocht. Normaliter zijn die dan ongeveer wel per dag opeenvolgend rijp. Maandag was de eerste pas een beetje bruin en indrukbaar. maar kneiterhard en niet te nassen. Daarop er 2 in de vensterbank gelegd. Deze zijn pas eergister een beetje bruin gaan kleuren, maar voelen nog steeds niet goed aan. Onder het stronkje zijn zijn er al wel wat bruin, dus die zouden goed moeten zijn. Net eentje opengesneden en die was echt nog kneiterhard van binnen en niet te nassen natuurlijk. Alleen een dun randje net onder de schil was wat zachter.Mijn ervaring is best goed met deze tip:
Gaat dit nog goedkomen met de rest of denk je...voer maar aan de kipppen en koop maar een paar nieuwe.
Lizzy schreef:Wow, ziet er echt prachtig en lekker uit!Smaakte ook echt heerlijk en is makkelijk vegetarisch te maken. Gehakt gewoon vervangen voor tofu of Vega gehakt of nootjes etc.
Siberienne schreef: ↑vr 06 mar 2020, 17:28 Ik dacht dat je ze kan laten rijpen in een plastic zak met een (rijpe) banaanDan werkt een appel ook. Beide geven ethyleen af en dat is een plantenhormoon dat voor rijping zorgt.