Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Angelique
#3394872
De kippenren is echt een zooi. Helemaal vol met takken uit die bomen, hokje verplaatst en bankje met boogrekje compleet ingestort. Die laatste stond vast aan een paal en is pikaal uiteengerukt. Nou ja, moet meneer buizerd een andere uitkijkplek zoeken ::)

Toch meerdere dakpannen naar beneden gekomen. Allemaal nokpannen, dus daar komen we zelf nooit bij. Boegveer is in 3 stukken naar beneden gekomen en ook die van de garage zien er anders uit dan gister. Die zijn van metaal en staan nu in een iets ander vorm. Die zal wel terug te buigen zijn.

7E5FA425-A4A7-4E2D-A373-86A736E91BD4.jpeg
7E5FA425-A4A7-4E2D-A373-86A736E91BD4.jpeg (3.23 MiB) 1585 keer bekeken
E63F4BD9-743D-4847-B633-A98F0D080907.jpeg
E63F4BD9-743D-4847-B633-A98F0D080907.jpeg (4.37 MiB) 1585 keer bekeken
Gebruikersavatar
Door Kaio
#3394873
Wat een een ravage zeg, niet leuk. :-\
Hopelijk is het allemaal makkelijk te herstellen

Hier vanochtend al nieuwe draad gezet voordat de nieuwe buren ook honden hebben ::) De nieuwe buren wilden ergens in voorjaar toch wat aan de schutting gaan doen ( die was toen het leeg stond vorig jaar omgekiept) dus dat komt wel een keer goed.
Dakpannen heb ik nog niet bekeken, maar aangezien het nog steeds bezig is hier , nog weinig zinvol. En wellicht liggen ze nog steeds goed :angel2: ;D
Gebruikersavatar
Door doranto
#3394875
Balen zeg Angelique!
Hier gelukkig niets van schade gezien. Dat was toch even spannend en afwachten op onze nieuwe stek. Het is hier erg open en de wind heeft vrij spel. Alle pannen liggen nog mooi hoe ze lagen.
Degelijk huisje gelukkig :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door Laika
#3394886
Ai, dat is balen Angelique.
Wij hebben 23 jaar aan het IJsselmeer gewoond en hebben daar meerdere stormen meegemaakt.
Het woonhuisje hield het aardig vol maar van de stolp vlogen elke keer de oudhollandsche pannen af. Kwam er op de windkant een klein gaatje door een verschoven pan, dan kwam de wind in de stolp en die duwde de pannen er aan de andere kant af. Bij elke storm was het niet de vraag of maar hoeveel schade we weer hadden. Verzekering hadden we geen geld voor dus moesten we de restauratie zelf doen/betalen. Nu hebben we een huis met een minder groot dak (was ook een van onze eisen) waar betonpannen op liggen. Dat voelt een stuk prettiger als het stormt.

Gelukkig is je nieuwe kippenhok wel stormvast gebleken. En die buizerd.... :P
Door El_Kato
#3394894
Jeetje das balen zeg :o

Ik vond het meevallen maar woon in de stad, klein huisje dus we pakken niet vol de wind. Ook vannacht prima geslapen en weinig last gehad. Schade een omgewaaide vlinderstruik voor de schuur (aan de straat kant) maar die stond al niet zo stevig was al eens eerder omgewaaid.

Gisteren met het laatste rondje hadden de honden wel weinig zin en voelde je af en toe echt wel pittige wind stoten voorbij komen.
Gebruikersavatar
Door sam28
#3394908
Gisteravond besloot het zonnescherm te stoppen met brommen, ik heb de hele avond de brom nog in mn oren gehad. Heel naar. Maar goed, klaar is klaar. Gaat de wekker, bromt ie weer. Is het blijkbaar weer harder gaan waaien. >:( >:(
Door src_esther
#3394910
Angelique balen. Dat is nare schade. Kippenhok staat gelukkig nog wel.

Hier ook schade. Tientallen dakpannen van de boerderij zitten niet meer op hun plek.
Van een heel oude pruimenboom is een hoofdtak afgebroken.

Dat was gister, vandaag nog niet buiten geweest, hopelijk niet nog meer schade.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3394917
Bij de buren is er een stuk Eternit (asbest) dakbedekking van de schuur af gewaaid. :-X
Ik hoop maar dat ze weten wat ze daarmee moeten doen (gespecialiseerde firma bellen). :-\
Gebruikersavatar
Door Laika
#3394918
pearlsofpassion schreef: di 11 feb 2020, 10:20 Bij de buren is er een stuk Eternit (asbest) dakbedekking van de schuur af gewaaid. :-X
Ik hoop maar dat ze weten wat ze daarmee moeten doen (gespecialiseerde firma bellen). :-\
Als het er eenmaal af is kan je het in plastic wikkelen en inleveren bij de gemeente (in Nederland tenminste). Het zijn juist de kleine stukjes die zo gevaarlijk zijn omdat ze in je longen terecht kunnen komen.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3394919
Er liggen geen stukken bij ons op de tuin. Dus ik kan ze niet opruimen.
Het is idd gevaarlijk omdat de vezels in de lucht terechtkomen. Vandaar dat ik me er zorgen in maak. Maar ik kan er niet veel zelf aan doen hé.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3394922
pearlsofpassion schreef: di 11 feb 2020, 11:01 Er liggen geen stukken bij ons op de tuin. Dus ik kan ze niet opruimen.
Het is idd gevaarlijk omdat de vezels in de lucht terechtkomen. Vandaar dat ik me er zorgen in maak. Maar ik kan er niet veel zelf aan doen hé.
Voordeel met dit weer dat eventuele vezels wel vlot weggewaaid zijn.
Gebruikersavatar
Door CindyMayella
#3394923
Hier valt het mee... we dachten dat aan 1 kant de schuttingen om zouden waaien (staan er al 16 jaar incl klimop).... maar ze staan nog.... maar voorlopig zijn we nog niet van de storm af, dus ik ga niet te snel juichen ;) .....
De rest: succes!!!!
Door El_Kato
#3394941
Hmmm de wind zal iets gedraaid zijn had er vannacht veel meer last van hoorde hem echt om de nok van het huis gieren… slecht geslapen daardoor :( Gelukkig verder geen schade heb in de tuin nog steeds het gevoel dat het er meer overheen gaat. Alle potten en dergelijke staan nog op hun plek :)
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door