Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Lonaa
#3388795
Lizzy schreef: do 31 okt 2019, 12:15 Als het over het gebit gaat en het geen 1, 2, 3'tje is (en dat is dit naar mijn mening niet): dan laat ik er geen gewone dierenarts over beslissing, dan ga ik naar een tanden-dierenarts.

https://www.wgvt.nl/?page_id=9
Thanks. Had inmiddels zelf ook eea aan onderzoek gedaan. Ik vind het vervelend dat ik eigenlijk nooit iets klakkeloos kan aannemen van deze DA. Maar het is de enige op loopafstand. :-\

Ik heb bijv. al even met het dierenziekenhuis in Oldenzaal gebeld. Die doen bijv. beugels. Zij vond, zo aan de telefoon 'dan wordt het trekken binnenkort' ook wat kort door de bocht en rigoureus.

En daar waar mijn eigen DA zei, toen ik vroeg of ik er wat aan kon doen 'Nee, niks' had zij toch wat tips (die ik zelf ook al gevonden had)

Plan van aanpak:
3x per dag spelen/bijten op een rubberbal, in de hoop dat de hoektanden op hun plek gedrukt worden. Zelf ook masseren richting goede plek. De puppybovenhoektandjes mag ze van mij nog wel even over doen. Die zitten niet in de weg en de blijvende groeien normaal. Ze is pas 5 maand en tot 7 maand is in principe prima.

Over 4 weken weer puppycheckup bij de DA. Mocht ie iets willen ga ik sowieso eerst voor een second opinion naar Oldenzaal.

In de tussentijd zelf goed in de gaten houden natuurlijk, maar dr hoektanden zijn nog mooie kleine stompjes, dus die raken nog niks wat ze niet moeten raken.

Ik vind die paniekvoetbal van mijn eigen DA wel wat lastig, soms.
En ik ga even je link bekijken. :) We gaan sowieso niet over 1 nacht ijs wb trekken of wat dan ook.
Gebruikersavatar
Door pike
#3388802
Ik kan niet in de bek van je pup kijken en ben ook geen specialist, maar bij het lezen van je verhaal had ik wel iets van tjonge, is dat nu echt nodig? Ik zou voor een second gaan. Gelukkig kijk je inderdaad verder. Trekken is iets wat later ook nog kan mocht het daadwerkelijk echt fout groeien.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3388805
En hoe zeker ben je van haar leeftijd? Want ze was eerst toch jonger geschat maar dat werd dan aangepast omdat ze net ging wisselen.
Dus eigenlijk weet je dat dan toch niet tot op de maand zeker?
Ik zou dat wel even vermelden.
Door Lonaa
#3388807
pearlsofpassion schreef: do 31 okt 2019, 19:20 En hoe zeker ben je van haar leeftijd? Want ze was eerst toch jonger geschat maar dat werd dan aangepast omdat ze net ging wisselen.
Dus eigenlijk weet je dat dan toch niet tot op de maand zeker?
Ik zou dat wel even vermelden.
Ja, klopt. :) De DA weet dat het een geschatte leeftijd is. We houden het in de gaten.

Haar snijtanden zijn allemaal braaf gewisseld, er zijn grote kiezen en er zijn afgelopen week 2 kleine kiesjes uitgekomen.
Door Lonaa
#3388808
pike schreef: do 31 okt 2019, 18:40 Ik kan niet in de bek van je pup kijken en ben ook geen specialist, maar bij het lezen van je verhaal had ik wel iets van tjonge, is dat nu echt nodig? Ik zou voor een second gaan. Gelukkig kijk je inderdaad verder. Trekken is iets wat later ook nog kan mocht het daadwerkelijk echt fout groeien.
Nou, precies. Preventief iets doen is soms best prima, maar het moet wel bij elkaar in verhouding staan.

We houden d'r in de gaten. Sowieso ben ik nu dus 3x per dag met dr bekkie bezig.

Op dit moment ligt ze trouwens braaf te dromen want het was een heftige dag. :smitten:
Door Lonaa
#3388809
Vanmiddag was ook al heftige slaapsessie:

Afbeelding

Oh, en inmiddels 9 kg. Ze was 7,2 toen ze kwam. Dat was 20 dagen geleden. Het groeit prima. :D
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3388819
Lonaa schreef: do 31 okt 2019, 19:34 Ja, klopt. :) De DA weet dat het een geschatte leeftijd is. We houden het in de gaten.

Haar snijtanden zijn allemaal braaf gewisseld, er zijn grote kiezen en er zijn afgelopen week 2 kleine kiesjes uitgekomen.
Ah OK. :)
Das toch al dat.
Gebruikersavatar
Door pike
#3388822
Pike heeft ook een tijdje met twee hoektanden in de bovenkaak gelopen. De da zei toen die zit muurvast, die moet ik eruit halen want die gaat er niet vanzelf meer uit. Afspraak gemaakt voor operatie over een week. Daags voor de operatie zat hij los en heb ik de operatie afgebeld. Of ik wel zeker wist dat hij los zat ::)
Door Siberienne
#3388823
Lonaa schreef: do 31 okt 2019, 19:37 Vanmiddag was ook al heftige slaapsessie:

Afbeelding

Oh, en inmiddels 9 kg. Ze was 7,2 toen ze kwam. Dat was 20 dagen geleden. Het groeit prima. :D

Aaaaahhhhh wat schattig. En wat is ze al vertrouwd bij jou he? Zo met neusje onder de staart slapen is toch echt wel ‘veilig voelen’ heb ik ooit gehoord
Door Lonaa
#3388825
pike schreef: vr 01 nov 2019, 07:05 Pike heeft ook een tijdje met twee hoektanden in de bovenkaak gelopen. De da zei toen die zit muurvast, die moet ik eruit halen want die gaat er niet vanzelf meer uit. Afspraak gemaakt voor operatie over een week. Daags voor de operatie zat hij los en heb ik de operatie afgebeld. Of ik wel zeker wist dat hij los zat ::)
Over die melkhoektandjes maak ik me ook het minste zorgen. Vorige week zat er 1 onderin ook nog muurvast. De volgende dag wiebelde ie en dezelfde dag nog was ie eruit. ;)

Die niet-goed-staande-blijvende hoektanden vind ik veel vervelender.
Door Lonaa
#3388826
Siberienne schreef: vr 01 nov 2019, 07:30 Aaaaahhhhh wat schattig. En wat is ze al vertrouwd bij jou he? Zo met neusje onder de staart slapen is toch echt wel ‘veilig voelen’ heb ik ooit gehoord
Oh das mooi, want zo ligt ze vrij veel! :biggrin2:

Ik merk ook buiten wel dat ze me vertrouwt. Als er een Grote Enge Hond op het veldje is, wil ze er van weglopen en als ie toevallig tussen mij en haar in staat kijkt ze me aan 'help'.

Wel beetje sneu, af en toe laat ze haar tandjes zien om te zeggen dat ze het gesnuffel niet zo cool vindt en valt ze een minibeetje uit om de andere hond weg te jagen, maar dat is ZO schattig dat het nooit helpt. :biggrin2: Dan kom ik maar to the rescue.
Door Lonaa
#3388828
Wat vinden jullie daar eigenlijk van? Ze wordt besnuffeld door 2 grote honden (vriendelijk hoor, maar wel uh, langdurig en daardoor kan ze zelf geen kant op) en dat vindt ze eng en daar is ze dan klaar mee na 3 seconde en dat geeft ze aan.

Die honden reageren daar 0 op. Ik loop er dan heen, om wat afstand te creeeren tusssen muppet en de andere honden. Ik jaag ze niet weg ofzo, maar iets ademruimte. Ik heb nu al een aantal keer gehoord 'dat moet je niet doen want dit is goed voor je pup.' en 'daar leren ze van'.


Nou, dat lijkt me niet? Volgens mij leert ze dan alleen maar dat het eng is en ze niks te zeggen heeft. Kennismaken, sociaal doen, prima. Ik scherm d'r niet van alles af, maar als ze met dr staart tegen d'r buik geplakt probeert te laten zien aan die honden dat ze er niet van gediend is/dat het genoeg is/dat ze het eng vind, dan is het toch niet gek als ik haar help?
Door Lizzy
#3388829
Nee, absoluut niet gek. Ik haal mijn pups (en volwassen honden!) ook uit zo'n situatie. Heel rustig, geen stress, maar ik haal ze wel weg. Even vrolijk zeg ik "zooooo, genoeg kennis gemaakt met deze twee, ga je mee kleine puk?". Ik ben wel van mening dat pups ook heus zelf wel eens wat uit mogen zoeken en niet altijd alsmaar 100% beschermt hoeven te worden. Ze moeten ook een beetje weerbaar worden en dat worden ze niet als wij ons er alsmaar mee bemoeien. Maar als pup aangeeft dat ze het niks vindt en ze staat daar met d'r staartje tussen d'r beentjes zonder een kant op te kunnen: dan grijp ik in. En niks lastigers dan pups goed begeleiden. En je gaat fouten maken daarmee. Dat doen we allemaal :-*
Door Lonaa
#3388831
Nee, inderdaad heel rustig, geen stress. Er is geen reden tot stress ook, maar ik ben er wel, kleine mup moet niet het idee hebben dat ze er helemaal alleen voor staat. En inderdaad doe ik dit als het me nodig lijkt. Niet iedere keer, niet om ieder wissewasje. Want uiteindelijk moet ze toch ook zelf wat weerbaarder worden.

Maar ik word soms wel moe hoor, van al die 'goedbedoelde' adviezen. En dan zelf honden hebben die nergens naar kijken/op letten of fatsoenlijke luisteren. Oke dan.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door