Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3388796
Heb even gekeken op de site van het Noorse ministerie van Landbouw. Daar staat dat er geen oorzaak is gevonden, maar dat het aantal nieuwe gevallen is afgenomen, en dat ook de onderzoeksresultaten tot op heden niet wijzen op een zeer besmettelijke aandoening. Ook is blijkbaar duidelijk dat het niet zo is dat alle ziektegevallen verband met elkaar houden. Het algemene advies om honden niet met elkaar in contact te laten komen is daarom op 26 september opgeheven. Dierenartsen hoeven ook niet langer alle gevallen van honden met bloederige diarree te melden.

Bij ca. 50 honden met bloederige diarree is Providencia alcalifaciens vastgesteld. Uit verder onderzoek naar die bacteriestam is gebleken dat veertien honden dezelfde besmettingsbron hebben gehad; die honden komen ook allemaal uit dezelfde omgeving. Andere ziektegevallen, die niet die identieke bacterie uitwezen, zijn daarom mogelijk op zichzelf staande gevallen.

Alles bij elkaar is het aantal gevallen dus zodanig afgenomen dat er geen speciale maatregelen meer worden getroffen. Wel wordt er nog verder onderzoek gedaan.

Barfplaats wordt gesponsord door