Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door src_esther
#3382951
Al dagen lang rest groenten aan het verwerken.
Vandaag werd dat een ovenschotel met aubergine, courgette en tomaat, kaas er bovenop. Daarnaast aardappeltje in de schil en voor meneer een lamsburger.
Nou zit ik nog met een mini venkel, halve punt paprika, veel verse knoflook, rode en groene pepers. Vrees dat ik daar echt niet behoorlijks van kan brouwen en die venkel moet echt verwerkt worden...
Door Siberienne
#3382954
src_esther schreef:Al dagen lang rest groenten aan het verwerken.
Vandaag werd dat een ovenschotel met aubergine, courgette en tomaat, kaas er bovenop. Daarnaast aardappeltje in de schil en voor meneer een lamsburger.
Nou zit ik nog met een mini venkel, halve punt paprika, veel verse knoflook, rode en groene pepers. Vrees dat ik daar echt niet behoorlijks van kan brouwen en die venkel moet echt verwerkt worden...

Ik heb anderhalve grote venkelknol liggen.. ik bedacht venkel risotto voor morgen https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... geitenkaas
#3382955
src_esther schreef:Al dagen lang rest groenten aan het verwerken.
Vandaag werd dat een ovenschotel met aubergine, courgette en tomaat, kaas er bovenop. Daarnaast aardappeltje in de schil en voor meneer een lamsburger.
Nou zit ik nog met een mini venkel, halve punt paprika, veel verse knoflook, rode en groene pepers. Vrees dat ik daar echt niet behoorlijks van kan brouwen en die venkel moet echt verwerkt worden...
Samen met wortel en courgette of witloof of prei. Wat je nog van restjes hebt.
Alles in reepjes snijden en wokken (in kokosolie) . Beetje kurkuma onder, zout, peper.

Torentjes maken op het bord met sneetjes harde mozzarella en rucola en dan die groentenmengeling afwisselen. Nog een scheutje olijfolie overheen en afwerken met gehakte walnoten en sesamzaadjes.
Dat hebben wij gisteren nog gegeten en Laurens vraagt 2 keer bij.
Door src_esther
#3382964
pearlsofpassion schreef:Samen met wortel en courgette of witloof of prei. Wat je nog van restjes hebt.
Alles in reepjes snijden en wokken (in kokosolie) . Beetje kurkuma onder, zout, peper.

Torentjes maken op het bord met sneetjes harde mozzarella en rucola en dan die groentenmengeling afwisselen. Nog een scheutje olijfolie overheen en afwerken met gehakte walnoten en sesamzaadjes.
Dat hebben wij gisteren nog gegeten en Laurens vraagt 2 keer bij.
Maar heb dus geen wortel, courgette, witlof, rucola of prei... en ook geen mozzarella. En geen tijd voor boodschappen.
Siberienne schreef:

Ik heb anderhalve grote venkelknol liggen.. ik bedacht venkel risotto voor morgen https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... geitenkaas
Oh, risotto, lekker! Kan ik wel fabrieken, maar waarschijnlijk niet volgens recept.
Door El_Kato
#3382982
Heb een nieuwe staafmixert, de oude was echt oud en deed zijn werk wat gemakkelijkjes :P Maare bij de nieuwe zit ook een spiralizer tool en dat is leuk :D Vorige week al een salade van sliertjes courgette met (zelf) gerookte zalm en een saus/dressing van avocado en citroensap. Voor vanavond staat een salade van rode biet sliertjes met gebakken feta en appel op het menu :)
https://cottonandcream.nl/gebakken-feta ... rode-biet/
Door eelke
#3383051
koekje schreef:Ja leuk hè! Ook zo'n ei van de action. Meneer is er helemaal mee in zijn nopjes.
Ook al ingebouwd in het ikea rol tafeltje? De onze komt trouwens van de intratuin, slagje groter nog dan die van de action. Maar qua prijs was het wel zuurder dat even later al die action en lidl eitjes op de markt kwamen ;D
Door Siberienne
#3383065
src_esther schreef:Dank voor de inspiratie! Ik heb me niet aan het recept gehouden en het was heel smakelijk.

;D ;D ik moest wel lachen om je zin. Recepten zijn hier ook vaak soort grove richtlijn ...

Ik at uiteindelijk pasta met tomaatjes en snijbonen (paarse) venkel en daarover pesto en kaas. Groenten cd historische groentehof. Erg lekker weer.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door