Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Gebruikersavatar
Door Rik01
#3381870
Gaat een eendagskuikentje er overigens ook nog in? Of heeft hij dat nooit geleerd? Ze zijn er hier echt helemaal gek op.

Wat betreft de KVV merken wissel ik af met alle diersoorten van KB Raw (behalve lammix want daar zit een klein beetje pens in), BARFmenu diersoorten en Cattery, Alaska diersoorten (behalve inmiddels de beef/kip) en af en toe Haaksbarf. Al deze soorten zijn puur en bevatten geen rijst e.d. Begreep ook nooit helemaal waarom Carnibest rijst gebruikt maar schijnbaar omdat het goed voor de darmen zou zijn. Maar ja, dan moet je ook weer een diabetes variant maken zonder rijst/koolhydraten.

Ik weet dus niet welke andere merken je nog geprobeerd had maar er is nog heel veel keuze. Ook in kwalitatief goed natvoer is er meer keuze.

Wat betreft de verstopping is het jammer dat je dan ook niet gelijk een ander merk geprobeerd hebt toen het helemaal de mist inging met carnibest diabetic. Misschien was het niet het bot dat het probleem gaf maar de combinatie van toevoegingen die daarin zitten. En dan is het heel vervelend dat hij nu 'vlees' niet meer vertrouwd.

Hopelijk werkt een prooidier (kwartel of eendagskuiken) of anders een snoepje eroverheen gesprinkeld, hem weer aan het vlees eten.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3381871
Nier bevat ook vit A. Niet zoveel als lever maar toch behoorlijk. Bovendien bevat nier ook afvalstoffen en zware metalen, met name vb Cadmium. Te overzien in kleine hoeveelheden, maar dus niet voor grote delen van je menu.

Ik zou eens op zoek gaan naar de oorzaak voor zijn overgeven. Want er klopt iets niet en ik heb het gevoel dat je zomaar wat probeert,zonder te weten wat je doet. Maar dat komt natuurlijk niet goed. Je moet een degelijke diagnose en dan plan van aanpak hebben. En dat begint met een goed bloedonderzoek en opvolging van 1 goede dierenarts die een volledig dossier/overzicht heeft en geen stukjes.
Dat hij steeds zijn eten er terug uitgooit en lever wel verdraagt en dat door lage bloedsuikerspiegels, daar geloof ik niets van. Dus zoek een DA die verder wil kijken dan dat.
Misselijk zijn voor het eten, en daardoor geen eetlust. Of steeds gal overgeven. Dat wil ik geloven.
Maar zijn eten eruit gooien, daar zit volgens mij wat anders achter.

En desnoods moet ie op overlevingsvoer van de DA of een stevige eetlustopwekker erin (in het uiterste geval prednison) zodat hij gaat eten.
Maar dan moet het er ook wel in blijven!

Het is cru om zeggen maar als er niets verandert, en snel, zie ik hem hieraan sterven!
Door Lizzy
#3381874
Zalluf doen schreef:Heb met m’n bevriende da overlegd, als ik de levertjes kook, is de vitamine A afgebroken en ongevaarlijk. En van deze paar dagen kan hij nog geen schade hebben opgelopen. De levertjes drijven nu dus ook in de pan...

En we zijn met metrocloperanmyde gestart, een anti-misselijkheidstablet. Kijken of dat helpt.
Ik weet niet of je al eerder gewaarschuwd bent in dit topic, want ik heb niet alle tekst gelezen. Maar ik kwam jouw tekst in dit topic tegen en dit is niet waar. Sterker nog, vitamine A blijft op volle kracht door het koken van lever! Vandaar ook dat de waarschuwing om niet teveel leverworst of paté te eten aan zwangere moeders. Echt, dit is gewoon niet waar.
Door Too
#3381878
Zalluf doen schreef:Die kwartel klinkt goed... morgen weer naar de slager, kijken of ze het hebben... dank je!
In Nederland maak je meer kans bij een poelier, die vind je ook wel op markten. En 1 van de islam slagers in mijn stad heeft ze ook vaak.
Waarschijnlijk zijn ze in België gangbaarder

Volgens mij woon je niet bij mij in de buurt, Arnhem, mochtdat wel zo zijn dan heb ik wel een kwartel en/of een eendagskuiken voor je.


Ik zou echt eens kijken of zelf kauwen m aanzet tot eten zonder kotsen... vind die psychische component, de associatie met bedorven/minder vers wat lastig maar t zou best kunnen.
Stel dat dat werkt dan zou je een eenvoudig barfmenuutje kunnen samenstellen... weet je gelijk wat je voert en kun je inspelen op wat jouw kat nodig heeft
En daarnaast misschien naar een specialist, second opinion want zo gaat het ook niet echt goed.
Door Zalluf doen
#3381883
Hoi Rik01,

Ik heb ook PETT gehad, de eerste vier dagen, toen ven ik overgegaan naar carnibest. Ik merkte de verstopping pas laat, omdat ik geen verbanden zie. Daarom legde ik ook geen verband met het voer, totdat iemand me erop wees dat er hier op barfplaats best veel mensen gemeld hebben dat hun kat ook verstopt raakten op carnibest. Maar goed, met de verdunning ging het goed en ik had nog zoveel rollen, dus alla... maar toen kwam door de diabetes het punt waarop ie het voer niet meer vertrouwde, dus ben ik hardhollend die PETT gaan halen, maar te laat, dat vertrouwde ie ook niet meer... dus terug naar de winkel voor ander blikvoer wat ie mocht, toen hartjes en lever, spiervlees en als laatste deze zakjes en daar eet ie de bouillion van.

Vroeger kreeg ie eendagskuiken en daar was ie gek op, tot ie beter voer kreeg, toen hoefde ie hem van de ene op de nog dag niet meer en heb ik nog jaren die zak kuikens in de vriezer gehad... ik denk dat ik ze nog wel kan kopen... goed idee!

Dank je voor al je tips!!!
Door Zalluf doen
#3381886
Hoi Pearlsofpassion,

Even gauw want de hond blaft, hij geeft NIET over. :biggrin2:
Hij heeft in totaal, in twee maanden vier keer overgegeven. Twee nachten achter elkaar, toen het voer te lang, te heet heeft gestaan en een derde keer onder dezelfde omstandingen. De vierde keer was vannacht, direct na de lever, ook duidelijke oorzaak dus. Ik begrijp je en voor een echte obstructie, maar alles wat naar binnen gaat, loopt nu prachtig door en op de antibraak gaat de boel ook weer naar binnen, vanochtend waren er nog maar heel weinig afgelikte vleesjws over, dus we gaan het winnen! Die misselijkheid komt rechtstreeks door de diabetes.

Alle mensen die hem behandelen hebben zijn volledige dossier, daar heb ik alleen al voor gezorgd, omdat dat gedekt moest zijn, voor als mij iets overkomt. En zijn bloedbeeld is normaal. Volgens de da zijn de redenen die ik gegeven heb hier wel correct, maar het staat je vrij eraan te weifelen. Wat eten betreft, weet ik inderdaad niet wat ik doe, want daarom ben ik ook hier. De da wil dat ik smaakversterkend gebruik, maar ik denk dat dat niet gaat werken, omdat ie de smaak van vlees associeert met de misselijkheid van de diabetes. Daarom zoeken we samen naar alternatieven, alles in overleg, die man wordt inmiddels vast gek van m’n telefoontjes. :D nu moet ik echt gauw naar de hond, straks verder!
Door Zalluf doen
#3381895
Zo, daar ben ik weer, eetlust heeft ie wel, hoor! Alleen als ie vlees ruikt, haalt ie z’n neus op...
En vannacht lagen er nog maar een paar stukjes afgelebberd vlees. Het diet er goed uit! ;D
Door Zalluf doen
#3381897
Hoi Lizzy,

Dank je wel!!! Iemand had het er al over dat bakken waarschijnlijk niet helpt. Maar ik geloofde m’n da hierin nog... maar gekookt lust ie ze niet, dus hij krijgt ze niet meer, althans niet los en niet zolang ik niet weet wat ik doe met zelf samenstellen, net als die niertjes. Nu met die antibraak wordt z’n eetlust weer beter, dus het lijkt de goede kant op te gaan. Nu moet ie alleen het vleesvoer weer gaan vertrouwen...

Dank voor je waarschuwing!!!
Door Zalluf doen
#3381905
Hoi Too, wat lief van je, dank je wel!!! Nee, ik zit in Zwolle, dus dat wordt hem niet, maar toch bedankt. Deze slager heeft wel veel en anders moet ik zaterdag even naar de markt, daar staat een poelier, kocht ik altijd m’n kippenkarkasse voor bouillion. De dierenwinkel een stukje verderop heeft misschien wel eendagskuikens, daar kocht ik ze altijd. En ik mag muizen van een kennis, maar die leven nog, dus daar durf ik nog niet aan... vuile hypocriet ben ik af en toe! Maar we hebben ze zelf ook als huisdier gehad, dus da’s wat dichtbij... ook weet ik niet zeker of ie ze zal eten als ze al dood zijn... gaan we wel achterkomen. Moet gewoon even moed verzamelen. Hij heeft trouwens slechts vier keer gebraakt in twee maanden, waaronder drie keer waarschijnlijk op bedorven voer. De vierde keer vannacht, zo’n tien minuten na het eten van de lever, dus dat heeft ook een duidelijke oorzaak. De misselijkheid komt door de diabetes, maar omdat ie dat niet weet, legt ie de link met het eten. Nu met die antibraak voelt ie zich trouwens een stuk beter en eet ie ook beter, hopelijk zijn we over de heuvel heen... ik ga eerst naar de winkel en dan dat over die barfmenutjes lezen, iemand had al iets gelinkt, geloof ik. Want inderdaad, op deze manier weet ik beter wat ie eet...

Heeeeel erg bedankt!
Door Too
#3381914
Ik heb trouwens mijn dames geleerd hun bordje leeg te eten... er blijft hier gewoon geen eten staan, niet/weinig eten is niet erg maar ik haal het bakje weg. Dan wil ik t op een later moment best weer aanbieden of als ik me heel zachtmoedig voel het een beetje opleuken maar als het blijft staan gaat t vast ook in de verkeerde poes.
Heeft wat mij betreft als voordelen dat ik Kan controleren wie wat en hoeveel eet , er staat niks te bederven en die stinkvliegen >:( hebben ook niks te eten
Door Too
#3381916
Je zou makkelijk kunnen starten met een heel basic supermarkt-menuutje hoor als hij het ongemalen wel goed eet.
Dat is voor even echt niet zo erg.

O maar ik ga ook geen muizen vermoorden voor mijn katten.. er zijn genoeg andere opties, vind ik ook echt niet hypocriet

Ik noemde kwartel omdat veel katten dat lekker vinden, de botjes zijn perfect voor beginnende barfers en er zit in verhouding heel veel vlees en niet heel veel bot aan zo'n dikke poeliers kwartel.. weinig verstoppingsrisico.
Door Zalluf doen
#3381920
Hoi Too, ja ik heb er ook van geleerd, steeds weer terug in de koelkast! Hoewel ik nu ook weer slordig wordt met die fabriekszakjes. Daar zit, denk ik zoveel conserveermiddel in... maar de hond komt niets tekort, ik neem geen risico! ;D
Alleen op de donderdagen kom ik in de knoei, dan ben ik heel lang weg en jij moet altijd eten tot z’n beschikking hebben met deze insulinesoort... gelukkig is het nu vakantie!

De slager had geen kwartel. Zaterdag naar de poelier. Mag ik die kwartel dan gewoon zo voorzetten? Ik hoop dat de ‘wildsmaak’ de truc doet. :P fijn om te weten van dat vlees en bot! Wat wie eet betreft, maak ik me daar niet zo’n zorgen om. Ik denk niet dat ik nummer twee mee aan het barfen krijg (of heet dat niet zo?). Nu eerst even eten en dan ga ik lezen. Dan weet ik of ik weer naar de winkel kan. Groetjes en succes met die hitte!!! :cool:
Door Zalluf doen
#3381924
‘S nachts zit ik ook met het probleem. Ik legde dan één portie zo laat mogelijk klaar en één portie bevroren en dan maakte ie me ‘s ochtends wakker: HONGERRRR!!!! :)
Door Too
#3381925
;D
Er zijn ook voerbakken met koelelement.. en zelfs timers

Heb je m de laatste tijd al eens een stukje rauw vlees aangeboden? Gewoon een reepje koe, kip, kalkoen (alles kan behalve varken) om te zien of hij daar ook kots-associaties mee heeft
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door