Hallo allemaal,
We hebben hier 2 mechelse herders. 1 van 4 jaar en een pup van 8 maanden. we willen ze van de brokken af over op vers voer
Het menu hieronder is voor het vrouwtje van 4 jaar. Las dat je 2% van het gewicht moet aanhouden.
De pup is al wel zwaarder maar is nog flink in de groei en dacht misschien heeft die meer nodig? advies graag? Is een mannetje en weegt nu 27,5kg
Vrouwtje weegt 23kg, dus 3220 gram per week, heb gerekend 45% vleesbot, 25% vlees, 10% pens, 10% orgaan, 10% groenten
(1449 gram vleesbot, 805 gram vlees, 322 gram pens, 322 gram orgaan, 322 gram groentes)
om de paar dagen een ei of zalm extra
Hier een opzet voor 14 dagen (heb ik een beetje gekopieerd van een ander... bedankt!!)
1. 200 gram kippenvleugels, 200 gram lamsgoulash, 46 gram groenten, 1 ei
2. 200 gram kippenvleugels, 210 gram lamspoulet, 46 gram groenten, 1/2 zalmkop
3. 220 gram haas zonder kop, 105 gram kalfpens, 105 gram kalf lever-nier-zwezerik, 46 gram groenten
4. 220 gram haas zonder kop, 110 gram kalfpens, 105 gram kalf lever-hart-tong, 46 gram groenten
5. 200 gram eendenbout, 200 gram hertengoulash, 46 gram groenten, 1 ei
6. 200 gram poussin(mini kip), 200 gram struisvogelgoulash, 46 gram groenten, 100gram zalmbuik
7. 220 gram poussin, 105 gram kalfpens, kip hart-lever-niet, 46 gram groenten
8. 200 gram duif heel, 200 gram kalkoendijen, 46 gram groenten, 1 ei
9. 200 gram fazant heel, 210 gram kalfgoulash, 46 gram groenten, 1/2 zalmkop
10. 220 gram eenden vleugel, 105 gram kalfpens, 105 gram kalf lever-nier-wang, 46 gram groenten
11. 220 gram konijn zonder kop, 110 gram kalfpens, 105 gram lam lever-hart-zwezerik, 46 gram groenten
12. 200 gram parelhoenbout, 200 gran zwijngoulash, 46 gram groenten, 1 ei
13. 200 gram parelhoenbout, 200 gram gansgoulash, 46 gram groenten, 100 gram zalmbuik
14. 220 gram kwartel heel, 105 gram kalfpens, 105 gram eend hart-lever-maag, 46 gram groenten
Wat is ook beschikbaar heb maar er nog niet tussen heb zitten is:
Eendennekken, eendenkoppen, eendenvoetjes, eendentong.
Kalf mergpijp, kalf spareribs, kalf staart
herten ribben, herten wangen
Graag jullie advies/commentaar
Alvast bedankt:)