Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Gebruikersavatar
Door Hope
#3372605
Ik heb net een gekookt ei geprobeerd. Ook niet.
Tonijn heb ik niet staan maar kan ik morgenvroeg wel halen.

Ze mag echt geen 24 uur zonder eten zei de da, klopt dat? Want dan ga ik er vanavond onder dwang wat in moeten stoppen.

Moet ze een bepaalde hoeveelheid eten of is een eetlepel bijvoorbeeld al genoeg?
#3372614
Is ze zwaarlijvig?

In principe kan de lever vervetten vanaf 24u vasten. Maar zware katten hebben dit sneller dan slanke. Verder is het ook per kat verschillend.
Leververvetting is moeilijk te behandelen, maar zeker niet onmogelijk. Het is wel potentieel dodelijk.

In praktijk, ik hoor toch meestal van dierenartsen dat het wel meevalt en geen reden tot paniek.
Mijn eigen ervaring is dat Luis hier al geregeld meer dan 24u niet gegeten heeft, zonder gevolgen. 1 keertje zelfs een week, maar toen was hij ook bijna dood (wel niet door leververvetting). Ik was na een paar dagen wel licht in paniek, de dierenarts vond dat het niet zo'n vaart zou lopen.
2 dagen durf ik dus wel. Meer niet.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3372618
Dank je. Ze is mooi op gewicht.
Ik geef haar dan tot morgenvroeg, dan kan ik zodra de winkel open is nog tonijn proberen.

Ik vraag me echt af wat ze heeft. Ze is echt ellendig. Ze staat heel wankel op haar pootjes, als ze al staat, en ze wil haar broer niet om zich heen. Ik laat haar vannacht beneden denk ik. Normaal doe ik ze samen boven maar ze wil zo graag alleen zijn.

Arme Lotje :(
Gebruikersavatar
Door Hope
#3372634
Ja, ik had haar ook graag opgenomen gehad maar de da gaf aan dat de stress van een opname nu ook niet zo'n strak plan is.
Op zich snap ik dat ook wel, het is gewoon niet zo'n binnen-poes die je lekker vertroetelt.

Ik ga er vannacht nog wel een (aantal) keer bij kijken. De uitslag zou woensdag binnen zijn. Morgenvroeg moet ze eerst metacam en zichtbaar fitter zijn anders weer terug. En dan laat ik haar toch echt daar geloof ik.

Wat ik zo gek vind: haar broer heeft niks. Dus iets besmettelijks lijkt het niet te zijn. Ze hoest of niest niet, is niet benauwd, tandvlees aardig op kleur, vacht glanst prachtig.... En toch is ze zo ziek.
#3372643
Woensdag pas! :-\
Als je morgen belt met de vraag waarom dat zo lang moet duren, zal je wss toch een afwijzend antwoord krijgen, maar dat moet sneller kunnen. >:(
Zucht.
Ik zou toch niet graag metacam geven als je niet weet waarom ze zich zo slecht voelt. :-\ Als het de lever of de nieren zijn (en die kans is toch reëel) dan wil je dit toch niet?

OH sorry he, nu maak je je natuurlijk nog meer zorgen. :-*
Ik kan er gewoon wel kwaad om worden dat die resultaten zo lang op zich moeten laten wachten en je je dier daardoor niet kan helpen. Ik voel zo mee met je, zo wanhopig en machteloos.

Ik duim dat ze snel gaat eten.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3372647
Nee metacam is niet tof maar ze heeft echt ergens last. Hopelijk gaat ze eten en dan hoeft het ook niet. Ik vraag me dan wel af wat voor injectie ze heeft gehad maar daarvoor zou ik nog kunnen bellen.

Het voelt heel rot. Normaal laat ik haar overdag altijd buiten maar nu heb ik alles potdicht in huis, gewoon omdat ik bang ben dat ze naar buiten gaat en ze ergens in een donker hoekje weg kruipt en dan doodgaat. Ze ligt de hele tijd maar in dat mandje...
#3372648
Pfffff, arme Lotje en arme jullie.
Hoop echt dat ze morgen wat fitter is.
Snap dat je haar nu binnen houdt, zodat je haar als een havik in de gaten kan houden.
Sterkte met je meisje. En hoop dat er toch sneller wat bekend is over de bloeduitslag.

Verstuurd vanaf mijn Mi A1 met Tapatalk
#3372660
Hope schreef:Nee metacam is niet tof maar ze heeft echt ergens last. Hopelijk gaat ze eten en dan hoeft het ook niet. Ik vraag me dan wel af wat voor injectie ze heeft gehad maar daarvoor zou ik nog kunnen bellen.

Het voelt heel rot. Normaal laat ik haar overdag altijd buiten maar nu heb ik alles potdicht in huis, gewoon omdat ik bang ben dat ze naar buiten gaat en ze ergens in een donker hoekje weg kruipt en dan doodgaat. Ze ligt de hele tijd maar in dat mandje...
Waarschijnlijk AB.
Standaard behandeling bij een kat waarvan men niet weet wat er is. AB en Metacam.
Als je geluk hebt tenminste, anders is het prednison. Maar dat denk ik niet want dan zou ze zich al beter voelen (oplapmiddel en eetlustopwekker). In dit geval zou ik dat nog overwegen hoor, maar ik hoop gewoon niet dat ze dat zetten zonder het je eerst te vragen.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3372668
Mijn man was met poes naar de da. Dan gaat dat allemaal wat anders dan wanneer ik dat doe, maar ik ben vooral blij dat hij zo doortastend was en zonder twijfelen met haar naar een arts ging omdat hij het niet vertrouwde.
Gebruikersavatar
Door Aradia
#3372669
Hope schreef:Mijn man was met poes naar de da. Dan gaat dat allemaal wat anders dan wanneer ik dat doe, maar ik ben vooral blij dat hij zo doortastend was en zonder twijfelen met haar naar een arts ging omdat hij het niet vertrouwde.
herkenbaar. Het is nu belangrijk dat ze voeding binnenkrijgt, maakt inderdaad niet uit wat. Ook dingen die je niet zo snel zou geven. Ik hoop dat ze gauw vinden wat er is en kunben gaan behandelen. Sterkte!
#3372670
Hope schreef:Mijn man was met poes naar de da. Dan gaat dat allemaal wat anders dan wanneer ik dat doe, maar ik ben vooral blij dat hij zo doortastend was en zonder twijfelen met haar naar een arts ging omdat hij het niet vertrouwde.
Ja, das waar.
Ik wilde ook geen kritiek uiten naar jou toe hé. Naar de DA toe wel een beetje. Ik wordt daar eerlijk gezegd wel gek van, altijd naar huis sturen met Metacam en AB.
Mijn ouders hebben zo hun kat verloren. Ik kon zelfs van aan de telefoon zeggen dat dat niet ging helpen. Ze zijn toen naar een andere geweest, en het bleek een zeer speciale vorm van FIP. Dus hij had het wss zowiezo niet gehaald, maar zo'n kat stuur je toch niet gewoon naar huis?
Ale, je ziet het vaak voorbijkomen.
Bij jullie is het nu wel in afwachting van de resultaten van het bloedonderzoek. En de DA heeft dan toch al bloed genomen zonder narcose. Das ook al heel wat (leert de ervaring :-X)
Ik hoop dat ze gaat eten. Maar ik vrees er eerlijk gezegd een beetje voor als ik hoor hoe slecht ze eraan toe is. :-\
Maar ik duim echt!
Gebruikersavatar
Door Hope
#3372678
Nou, vooralsnog wil ze niks.
Ik ga zometeen de tonijn halen maar ook de dierenarts bellen want dit is gewoon niet goed. Ze kwam vanmorgen wel naar me toe gelopen, dat was echt een verbetering, maar ze moet gewoon eten.

Deze kliniek is gespecialiseerd in katten zeggen ze. Ze hebben me tot nu toe altijd prima geholpen. Ik hoop dat ze me kunnen uitleggen waarom er voor deze afwachtende behandeling is gekozen.
#3372686
Bij mijn da hebben ze speciaal vloeibaar eten wat je kunt dwangvoederen. Mijn katten doen er een moord voor. Ook is er astronautenvoeding in pastavorm in een tube. Ook dat is reuze handig als ze niet willen eten. Daar hoeven ze maar heel weinig van te krijgen om de boel toch aan de gang te houden. Sterkte met Lotje.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Hope
#3372690
hannabelgje schreef:Bij mijn da hebben ze speciaal vloeibaar eten wat je kunt dwangvoederen. Mijn katten doen er een moord voor. Ook is er astronautenvoeding in pastavorm in een tube. Ook dat is reuze handig als ze niet willen eten. Daar hoeven ze maar heel weinig van te krijgen om de boel toch aan de gang te houden. Sterkte met Lotje.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Daar ga ik eens naar vragen, dank je!
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door