Charlotje schreef:Hallo, ik ben nieuw hier. Ik heb een cane corso van 1 jaar jong, dus nog volop in de groei (in de breedte niet in de hoogte), ze weegt ongeveer 44 kg
Momenteel geven we kvv maar dat weigert ze vaak. Kippennekken en ruggen eet ze wel vlot, wat voor mij een push richting barf geeft.
Volgens de formule hier kwam ik op volgende verhoudingen
Ohhhhh sorry dat ik nu pas reageer! Ik heb je topic eerder niet gezien
Willen jullie eens kijken of het qua samenstelling ok zit?
Ik ben er al achter dat ik iets te veel gevogelte geef?
45% vleesbot = 450gr
10% groente = 100gr
20% orgaan = 200 gr met max 10% pens
25% spiervlees = 250 gr
Qua percentages zit je hier prima!
Ik zou alle dagen 100gr pens en 100 gr groentemix geven
Op maandag
Paardenvlees
Eendenhart
Eendenrug
Dinsdag
Kalkoenvlees
Kippenlever
Eendennek
Woensdag
Rundvlees
Lamslong
Kalkoennek
Donderdag
Kippendijvlees
Rundernier
Rundstaart
Vrijdag
Kippenmdm (Da's nog een twijfelgeval) eventueel vervangen door lam
Kippenmaag
Kwartelrugstuk
Zaterdag
Paardenvlees
Rundhart
Parelhoenrug
Zondag volledige kwartels
Ziet er super uit! Je kunt zien dat je je huiswerk hebt gemaakt. Je hebt voldoende diersoorten en ook voldoende afwisseling. Ik denk alleen dat het misschien lastig wordt om rundernieren te kopen, aangezien van runderen boven een bepaalde leeftijd de nieren niet meer verkocht mogen worden (omdat ze dan teveel cadmium bevatten). Je zult dan kalfsnier moeten nemen. Of lamsnier, kan ook goed. En aangezien je nog niet zoveel lam in je menu hebt, zou ik voor lamsniertjes gaan. Runderstaart zou ik wel serieus schrappen van je menu, als ik jou was. Veel te hard. Ik zou dat vervangen door of parelhoen of kwartel. En later kun je dat ook vervangen door zachte reeribben bijvoorbeeld. Kalkoennek: soms heb je echt maten kalkoennek, die zijn enorm! En ik heb een hond gehad die zo'n nek in 1 keer probeerde in te slikken. En dat was niet fijn, zeg maar. Ik zou deze daarom voor de zekerheid met een (vlees)hamer eerst goed plat slaan (buiten
).
Wat ik ook nog mis in je menu is vette vis. Ik raad je aan om een keer of twee per week een klein vet visje te voeren zoals sardien. Gewoon rauw en heel. En verder mag je ook een rauw eitje of 3 per week voeren.