Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Door enya13
#3348025
en als laatste optie; helemaal van de dierlijke eiwitten af en vegetarische brok [bio van yarrah bv.] proberen?
zou dat nog rust kunnen geven?
het klinkt idd. alsof zijn afweersysteem in overdrive is, en zelfs de eigen cellen aanvalt.
en prednison ipv. apoquel? mss legt de pred dan het afweersysteem plat. in de vorm van een stootkuur? pred is geen snoepgoed natuurlijk, maar vaak toch wel levensreddend als de doktoren het ook niet echt meer weten. hoge dosering? erop of eronder? als er niks anders meer werkt?
mss nog een onbekende aangeboren kwaal? iets zeldzaams? is er mss een super professor in/buiten de eu die helemaal gespecialiseerd is in dit soort gevallen?
mss weet u van utrecht zo'n persoon te zitten?

p.s. kan het nog zijn dat jullie dochter "'stiekem"" haar eten met nelson deelt? al is het maar in de vorm van broodkorstjes of kruimels? kinderen knoeien meestal wel. en honden weten dat donders goed. je kunt dat niet altijd voor zijn....
Gebruikersavatar
Door Hope
#3348033
Hij heeft al eens vegetarisch gestaan, zelf gekookt onder leiding van de dermatoloog en dat was hopeloos, dat gaf heftige reacties. We dachten toen dat hij niet tegen de olijfolie of de tofu kon.
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3348035
Gatver, Nelson is veel te jong om zo ziek te zijn.. Niet echt een toevoeging maar heel veel sterkte voor jullie..

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
Door Janie2
#3348038
Ben benieuwd waar jullie uiteindelijk op overstappen. Lees dat de Unique protein wel olijf of zonnebloem olie bevat. Kwa gehydroliseerde voeding heb je ook nog meerdere merken, mocht je de ingrediënten willen vergelijken. Of onder prednison toch een maagdarm-type voeding proberen ivm de slechte staat van zijn verteringsorganen?

Nog wat ideeën:

Enne... psylliumvezels toevoegen? Iets wat zn ontlasting hopelijk indikt.
Krijgt hij al probiotica en prebiotica?
Internist Mandigers is wellicht een goede specialist om te raadplegen voor zijn darmproblemen?


Ik lees dat apoquel wel meer gevoeligheid geeft voor infecties, was daar al op getest verder behalve de helicobacter? Neospora, borrelia, etc
https://www.mcvoordieren.nl/medicijnen-bij-atopie
Heb nog flink zitten grasduinen in de Janus Kinase maar humaan zijn daar studies mee of dat gebruikt kan worden voor immuungerelateerde ziekten als reuma en dergelijke. Dus wellicht dan toch die infectie hoek? Wellicht is de helicobacter nu wel de boosdoener van alle klachten behalve dus de al bestaande allergie/jeuk. Kan wel sowieso al die ellende van misselijkheid, maagzuur opboeren, diarree etc geven. Ken wel een paar personen die erg ziek waren van helicobacter.

Wat zegt Eersel eigenlijk over zijn stopverf ontlasting? Daar moet dan toch de galwegen/alvleesklier in mee doen?

:-\
Zet m op Nelson. Heel veel sterkte vandaag, succes met overleggen met Eersel.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3348046
Ik denk dat ik ook een prednison zou overwegen als al de rest, niet allergie- gerelateerd, onder controle komt. Dus als de behandeling tegen die infectie wel aanslaat.
Al werkt prednison weer belastend voor de alvleesklier dus als er een vermoeden is van pancreatitis is dat misschien niet zo'n strak plan. Dat kan je best aan de specialisten vragen.
Met prednison kan je best veel tijd kopen, afhankelijk van de situatie natuurlijk. Maar dat is wel het enige wat je doet. Als ik je verhaal echter lees is dat ook wat jullie willen: meer tijd om uit te zoeken wat er scheelt.

En uiteraard maakt het niets uit wat hij eet, als hij er maar tegen kan.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3348048
Pre- en probiotica durven we niet vanwege mogelijk allergische reacties. Dat is wel echt een probleem: alles wat je wil geven om hem te helpen kan hem ook verder in de problemen brengen. En nog een allergische reactie bovenop wat hij nu al heeft wil je niet.

Het is dus steeds echt afwegen, wat durf je aan, wat niet. Wat is broodnodig, wat niet. De helicobacter kan je aanpakken met verschillende combi's en één daarvan heeft als bijwerking dat het goed is voor de werking van de darm wanneer je het in hogere dosering geeft. Daar hebben we nu dus maar voor gekozen.

Prednison is een goed idee om te vragen. Natuurlijk is het rommel maar nu maakt het gewoon allemaal geen bal meer uit. Ik kan allemaal heel leuk biologisch vlees voeren, geen gif willen geven en bang zijn voor zijn nieren wanneer hij medicijnen krijgt maar dan gaat hij dood. Zo simpel is het.

Ingrediënten vergelijken van hypoallergene voeding is een goed idee. De dermatoloog zegt wel dat ze bij Trovet de minste honden treft die daar alsnog allergisch voor zijn. Hun processen zijn uiterst zuiver, er is geen kans op kruisbesmetting en hun voeding bevat de minste allergenen.

Het is alleen nergens te krijgen. Ik zit nu op een straal van 100 kilometer al te zoeken maar overal moet het worden besteld en is het er op zijn vroegst maandag. Mijn gevoel zegt nu dat hij geen rauw vlees meer mag hebben maar ik kan hem moeilijk twee dagen niet voeren. Ik geef wel maar 1 diersoort maar voor hetzelfde geldt is dat precies de verkeerde.

Bedankt voor jullie suggesties. Het helpt echt, het overleg met Eersel is super en ze vinden het fijn dat we zo meedenken. Die praktijk, echt, ik ga er een bos bloemen heen brengen als dit achter de rug is. Welke kant het dan ook op mag gaan. Ze zijn zó lief en zo ontzettend betrokken. Heel erg fijn. Ze bellen geregeld hoe het gaat en gisteren ben ik er dus 1,5 uur binnen geweest na sluitingstijd. Iedereen wil gewoon maar één ding en dat is die hond beter maken. Als het verkeerd afloopt weet ik wel dat wij thuis maar ook iedereen daar alles uit de kast heeft gehaald om dat te voorkomen.
Door Janie2
#3348051
spannend, medicatie voor de helico.

Rare reactie op probiotica lijkt me raar, mits het zuiver is (geen rijstpoeder etc).
ik begrijp wel de angst, ik denk ff met je mee, alles zo kaal mogelijk, misschien voor als Nelson in rustiger vaarwater is.
Sowieso is bonusan probio-expert resilience erg zuiver met alleen bacterieculturen en maltodextrine.
Die gebruik ik daarom voor mijn hond.
Maltodextrine is een glucose achtig iets en winnen ze uit mais.
Bonusan darmocare pro bevat naast bacterieculturen en maltodextrine ook FOS.
Daarnaast gebruikt mijn hond van california gold nutrition (iherb) de LactoBif en daar zit ook weinig in behalve nog van de capsules: cellulose, silica en magnesium stearate ( probeer ik te vermijden in supplementen). Geen maltodextrine. Nu weet ik niet in hoeverre cellulose nog allergeen kan zijn.

Heb je trovet zelf al gebeld?
Zit in bemmel.

Ik weet niet waar je woont, en het is geen trovet, maar ik heb hier Hills Z/D, regio Arnhem. Mocht je wat willen hebben voor Nelson voor dit weekend en maandag. (wellicht heeft eersel dat ook, maar ik wil het wel aangeboden hebben aan je)
Door BlissSpirit
#3348052
Toen ik las dat trovet in Bemmel zat, ben ik ff gaan zoeken en ze zitten hier om de hoek. Woon in Bemmel en nooit geweten. Dus als ik iets voor je kan betekenen.....


Wat een ellende voor je mannetje en jullie.
Ga heel hard duimen!!!!

Verstuurd vanaf mijn Mi A1 met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3348053
Maltodextrine lijkt me geen aanrader voor een hyperallergische hond en als er iets geen zuiver productieproces heeft, is het Hill's wel. Of die reputatie hebben ze toch.
Dus dat zou ik toch maar niet doen.
Sorry. :-[

Ik hoop dat je een hypoallergeen voeding kan vinden die hij verdraagt, maar zijn klachten zijn zo specifiek en hij is zo ontzettend allergisch, dat ik dat wel een mirakel zou vinden.
De eiwitten in de voeding kunnen ze dan wel bewerken dat ze niet meer allergeen zijn, maar er zit zoveel andere stofjes nog in brok. De kans is zo groot dat er altijd wel iets bij zit waar hij niet tegen kan of dat net niet genoeg bewerkt is en voor hem toch nog een allergeen...
In hypo-allergeen voer zit doorgaans super veel graan... :-\ en daar is hij juist super allergisch voor, en wie weet voor wat precies uit dat graan? :-X
Pfff... Lastig dat je nu helemaal nergens vat op kan krijgen he. Wat kan je nog vertrouwen?
Welke diersoort voer je hem nu? Het lijkt me wel het verstandigst wat je nu kan doen. Desnoods eens een andere nemen en dan die enkel voeren en kijken of je verschil merkt... Maar ja, daar heb je geen tijd voor zeker?
Gebruikersavatar
Door Hope
#3348056
We raken inderdaad heel hard door de tijd.
Vandaag voor het eerst echt een zieke hond.

Bij alles wat ik hem geef voel ik me een soort heks van Sneeuwwitje. Geef ik hem een appel of ben ik hem aan het vergiftigen...
Door rosmin
#3348057
Wat een k*t situatie en zorgen, arme Nelson :'(
kan Nelson niet worden opgenomen in Utrecht en aan de vloeibare voeding om zijn spijsvertering tijdelijk te ontzien? En is de helicobacter een gevolg van iets anders? Iets meer basaals, iets auto-imuuns? Wat je beschrijft blijft me doen denken aan Crohn/ Ulceritis, bij mensen zie je dan vergelijkbare symptomen.
Een complete buikoperatie vind ik heel riskant in deze situatie, maar als er geen andere opties zijn ...... :-\

Heel veel wijsheid en sterkte, een doodzieke Nelson is emotioneel slopend :-* :-*
Gebruikersavatar
Door chery
#3348060
Oh wat een ellende!!!
Meeste dierenartsen hebben toch Trovet???
En ook al staat gekookte voeding of brok je tegen. Soms moet je wat anders!!! Daar is niks tegen te doen.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3348061
chery schreef:Oh wat een ellende!!!
Meeste dierenartsen hebben toch Trovet???
En ook al staat gekookte voeding of brok je tegen. Soms moet je wat anders!!! Daar is niks tegen te doen.
Nou dus niet datgene wat we zoeken. Wel 100 verschillende andere dingen...
Hij mocht net weer emeprid en is nu weer een blij ei. Ongelooflijk, zo broodmager, vanbinnen is zo'n beetje alles mis wat er mis kan zijn en hij staat bij het hek te wachten op zijn rondje bos. Wat we nu niet lopen om energie te sparen. Nu alleen een blokje om het huis.
Door Siberienne
#3348064
Hope schreef:Pre- en probiotica durven we niet vanwege mogelijk allergische reacties. Dat is wel echt een probleem: alles wat je wil geven om hem te helpen kan hem ook verder in de problemen brengen. En nog een allergische reactie bovenop wat hij nu al heeft wil je niet.

Het is dus steeds echt afwegen, wat durf je aan, wat niet. Wat is broodnodig, wat niet. De helicobacter kan je aanpakken met verschillende combi's en één daarvan heeft als bijwerking dat het goed is voor de werking van de darm wanneer je het in hogere dosering geeft. Daar hebben we nu dus maar voor gekozen.

Prednison is een goed idee om te vragen. Natuurlijk is het rommel maar nu maakt het gewoon allemaal geen bal meer uit. Ik kan allemaal heel leuk biologisch vlees voeren, geen gif willen geven en bang zijn voor zijn nieren wanneer hij medicijnen krijgt maar dan gaat hij dood. Zo simpel is het.

Ingrediënten vergelijken van hypoallergene voeding is een goed idee. De dermatoloog zegt wel dat ze bij Trovet de minste honden treft die daar alsnog allergisch voor zijn. Hun processen zijn uiterst zuiver, er is geen kans op kruisbesmetting en hun voeding bevat de minste allergenen.

Het is alleen nergens te krijgen. Ik zit nu op een straal van 100 kilometer al te zoeken maar overal moet het worden besteld en is het er op zijn vroegst maandag. Mijn gevoel zegt nu dat hij geen rauw vlees meer mag hebben maar ik kan hem moeilijk twee dagen niet voeren. Ik geef wel maar 1 diersoort maar voor hetzelfde geldt is dat precies de verkeerde.

Bedankt voor jullie suggesties. Het helpt echt, het overleg met Eersel is super en ze vinden het fijn dat we zo meedenken. Die praktijk, echt, ik ga er een bos bloemen heen brengen als dit achter de rug is. Welke kant het dan ook op mag gaan. Ze zijn zó lief en zo ontzettend betrokken. Heel erg fijn. Ze bellen geregeld hoe het gaat en gisteren ben ik er dus 1,5 uur binnen geweest na sluitingstijd. Iedereen wil gewoon maar één ding en dat is die hond beter maken. Als het verkeerd afloopt weet ik wel dat wij thuis maar ook iedereen daar alles uit de kast heeft gehaald om dat te voorkomen.
Welke smaak moet je hebben? Ik heb worsten konijn en kuipjes hert nog liggen.

Ik haal mijn trovet bij dierapotheker in Horst.
 Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Barfplaats wordt gesponsord door