Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Rosita Compagner
#317057
Fokkerscongres Kynotrain
www.kynotrain.nl

Het Nederlands Congres voor Hondenfokkers vindt dit jaar plaats op 3 en 4 juni 2005. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met De week van
het huisdier 2005. De locatie is als vanouds de Reehorst in Ede.


De opzet wordt anders dan andere jaren. De vrijdag staat in het teken van het thema van de week van het Huisdier: "GOED GEVOED". De zaterdag is dit jaar gericht op gedrag van honden en dan met name op agressie. Voor ieder wat wils dus. U kunt nu rechtstreeks via internet inschrijven.

Op het congres wordt uitgebreid ingegaan op complicaties van een verkeerde voeding zoals groeistoornissen, diabetes, hartaandoeningen en
nierstoornissen. Er wordt ingegaan op de behandeling van die aandoeningen met behulp van medicijnen en/of operaties. Er wordt echter ook aandacht besteed aan aandoeningen waarbij een specifieke voeding vereist is.

Dit jaar zal het programma van vrijdag en zaterdag anders zijn. Op zaterdag is het thema "agressie" in alle vormen. Naast een duidelijke uiteenzetting over de verschillende vormen van agressie, een overzicht van
duidelijke agressie en de oorzaak ervan wordt er ook heel nadrukkelijk aandacht gegeven aan agressie die wij niet altijd als zodanig herkennen.

Locatie:
De Reehorst in Ede

Prijs:
Euro 95,- bij inschrijving voor 1 dag
Euro 165,- bij inschrijving voor 2 dagen
Bij deze prijs is uiteraard koffie, thee, een lunch en een syllabus inbegrepen.

Programma
Nederlands Congres voor Hondenfokkers 2005
Locatie: De Reehorst Ede

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit.

Datum: 3 juni 2005
Thema: Goed Gevoed ??!! (Complicaties van een verkeerde voeding)


9.00 - 9.15 uur Opening
9.15 - 10.00 uur Voedingsstoffen: wat en waarvoor zijn nutraceuticals
Bob Carrière
10.00 - 10.45 uur Groeistoornissen, rol van de voeding en hoe te
voorkomen
Skelet
Weefsels en organen
Lichaamsfuncties
Richard Nap
10.45 - 11.15 uur Pauze
11.15 - 12.00 uur Obesitas en gezondheid
Richard Nap
12.00 uur Lunch
13.30 - 14.15 uur Complicaties van verkeerde voeding en medicinale
therapie
Leverfunctiestoornissen Hersenfunctiestoornissen
Maurice Zandvliet

14.15 - 15.00 uur Voeding voor de oudere hond
Herman Hazewinkel
15.00 - 15.30 uur Pauze
15.30 - 16.15 uur Complicaties van verkeerde voeding en medicinale
therapie
Maag-darmstoornisen
Hartfunctiestoornissen
Nierfalen
Ronald van Noort
16.15 uur Afsluiting





Datum: 4 juni 2005
Thema: "Agressie" in al zijn vormen

9.00 - 9.15 uur Opening
9.15 - 10.00 uur Wat zijn de functies en de rollen van agressie
binnen de
communicatie
10.00 - 10.45 uur Erfelijkheid van gedragskenmerken met betrekking
tot
gevaarlijk gedrag en de rol en verantwoordelijkheid van de
rasverenigingen.
Rudy de Meester
10.45 - 11.15 uur Pauze
11.15 - 12.00 uur Genetische aspecten van agressie bij Golden
Retrievers.
Drs. Linda van den Berg
12.00 uur lunch
13.30 - 14.15 uur Voorspellende waarde van dreiggedrag.
Matthijs Schilder
14.15 - 15.00 uur Risicoevaluatie en -communicatie bij een geval van
agressie.
Rudy de Meester
15.00 - 15.30 uur Pauze
15.30 - 16.15 uur Herkenning van agressie.
Doreen Planta
16.15 - 17.00uur Preventie van bijtincidenten naar kinderen.
Dr. Tiny De Keuster , DVM
17.00 uur Afsluiting

Vooral dag 1 lijkt me interessant (of frustrerend?) voor versvoerders....... Is iemand bekend met de namen van de sprekers?
Door oebaya
#317072
Alleen Rudy de Meester ken ik. Hij is een belgische dierenarts die in parijs een post-academische studie voor gedragstherapeut heeft gevolgd. In België adviseert hij onder meer de overheid. Heb hier in België al eens seminar over agressie bijgewoond. Heel interessant voor hondentrainers, gedragstherapeuten en dergelijke. Maar wel heel analytisch.
Die voedingsgoeroes zeggen me niets.
gr.
Nicolette
Door Lizzy
#317073
Bob Carrière heeft zich gespecialiseerd in orthopedie en is verder volgens mij gewoon alleen maar dierenarts.

Richard Nap zegt me niks. Maurice Zandvliet zegt me ook niks.

Ik vermoed dat het voor vers/rauw voerders een tenenkrommende lezing zal zijn.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#317111
R.Nap is de da die mij antwoord gaf in mijn reactie naar de organisatie van de week van het huisdier
Geachte mevrouw,



Allereerst dank voor uw mail. Het wordt door de organisatie zeer op prijs gesteld dat u de moeite neemt uw reactie in te sturen.

Op verzoek van de organisatie van de Week van het Huisdier, ga ik graag in op het in uw e-mail gestelde. Ondergetekende is overigens onafhankelijk en maakt geen deel uit van de organisatie.



Wat betreft de uw opmerkingen. U heeft gelijk. De opmerkingen over de hond als carnivoor treft men op vele plaatsen in de literatuur aan (en kennelijk ook in de bronnen die de organisatie heeft geraardpleegd), maar in feite is de hond geen pure carnivoor. De kat is daar een beter voorbeeld van. Uw opmerking dat er geen carnivoren bestaan gaat natuurlijk iets te ver, want bij de indeling van het dierenrijk, heeft men die groep wel degelijk aangemerkt. U stelt terecht dat carnivoren meer eten dan vlees alleen. Dat was al zo toen men de indeling van het dierenrijk maakte, en dat zal zo blijven. Bij de voorlichting over voeding is het van groot belang, om leken er op te wijzen dat vleeseters, meer eten dan vlees. Dat betekent echter niet dat ze geen carnivoor zijn. Ik denk dat we het daarover wel eens zijn.



Wat betreft uw opmerking over verse voeding stelt u terecht dat huisdieren zoals hond en kat heel goed kunnen leven op een rantsoen van vers voedsel. Dat is juist. Er zijn ook veel voorbeelden van en ik ken verschillende mensen die dat al jaren zo doen, en nooit anders willen. Ik zou daaraan niets willen veranderen, want een winnend team moet je niet wijzigen. Echter, er zijn ook veel mensen niet zo veel van voeding weten en er niet zo veel gevoel voor hebben, en gewoon een veilige, en gezonde oplossing willen. Zekerheid. Voor die, grote groep (en de groep wordt steeds groter) van mensen is er een grote keuze aan kant en klare, complete en gebalanceerde voedingen, zowel droog als blik, beschikbaar. De keuze is er voor levenstijlen en levensfasen, en er zijn vele verschillende merken. De organisatie zal nog eens naar de tekst kijken, en er iets in deze trant aan toevoegen.



Het is onmogelijk om op de site van de Week van het Huisdier een volledig op maat gesneden advies te geven voor ieder huisdier. Er zijn vele diersoorten, en vele rassen. De site is dus er oppervlakkig en algemeen, en verwijst naar de dierenarts en de specialist of kenner, die men kan raadplegen als er vragen zijn.



Wat de organisatie echter beoogd, is het vestigen van de aandacht op het feit dat er heel veel bekend is over voeding, dat er veel mis kan gaan als je het niet goed doet (of te goed ?? overgewicht) en dat je daarover informatie kunt krijgen op vele verschillende plaatsen. Om u een indruk te geven, 75% van de problemen in de specialisten praktijk op het gebied van vogels en byzondere dieren, heeft een voedings achtergrond. Verder zal de organisatie op vele plaatsen en manieren gedurende de komende tijd, met behulp van specialisten, voorlichting geven op het gebied van voeding, en daaraan verwante onderwerpen.



Ik hoop uw vragen en opmerkingen hierme te hebben beantwoord, en stel voor dat u, indien dat niet zo is, nogmaals kontakt op neemt met bureau Animaux.



Met vriendelijke groet,





Dr. R.C. Nap
Door Lizzy
#317138
Peet schreef: Meneer Nap werkt tegenwoordig voor Pedigree, dacht ik....In ieder geval bij een brokkenfabrikant! :-X
OK, dat geeft dan waarschijnlijk wel de garantie dat het tenenkrommende toestanden worden op dit congres!
#317142
Allicht zijn de brokkenfabrikanten de grote sponsoren. Hazewinkel stond op een congres van Eukanuba op de link die ik stuurde. Maar misschien door veel berichten als van Sylvia op deze mensen af te sturen dat er énige aandacht aan vers gegeven wordt?

En dan graag andere aandacht dan dat je alleen voor heel bijzondere mensen mogelijk is om vers te voeren....... en dat je dan héél goed moet weten wat je doet........ blablablabla.....
Gebruikersavatar
Door sylvia
#317326
Rosita Compagner schreef: Ja Peet, ik dacht ook meer aan die argeloze bezoekers die dat geld wél betalen en een zeer incomleet verhaal te horen krijgen (om me maar eens diplomatiek uit te drukken..) :P
Ja voor 95 euro krijg je een hoop onzin op je mouw gespeld op voedingsgebied,en de argeloze bezoeker mag 95 euro betalen om zijn hersenspoeling te laten verversen ::)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door