[quote="pluk"]
Daar zijn we weer
Als het barfen goed gaat dan hoef je niks meer plat te meppen hoor. Dat is alleen in het begin nodig.
Zal ik het portioneren nog makkelijker maken? Verdeel je orgaan bijvoorbeeld eens zo:
Dag1: 80 gram pens
Dag 2: 45 gram hart + 35 gram nier
Dag 3: 40 gram pens + 40 gram lever
Het is geen probleem als je nier en lever iets minder geeft.
Persoonlijk zou ik de orgaan en spiervlees dagen om en om doen. Kan niet onderbouwen waarom, maar voelt gewoon beter.
1 dag alleen vis is teveel. Zoals Ruisje al aangaf wordt 5-10% van het menu aangeraden. Je zou 1 dag een deel van de maaltijd kunnen vervangen door vis. Maar je kunt ook 1-2x per week een visje als extraatje geven.
Als je wil zou je ook nog konijnkarkas kunnen toevoegen aan je menu.
Verder zou je de groente meer kunnen varieren. Neem bijvoorbeeld bloemkool, broccoli, pompoen, courgette of asperge.
[/quote]
Dat platmeppen doe ik nog even wel, heb het een keer niet gedaan en toen slikte ze het in één keer in.
Gevolg was dat ze ging kokhalzen , gelukkig kwam het terug.
Orgaan en spiervlees om en om ga ik doen, niet aan gedacht.
Als ik dan vis en een groentesoort erbij ga geven, zou het er dus zo uit kunnen zien:
Weekmenu Saartje:
Maandag:
81 gr. kipkarkas platgemept.
18 gr. witlof gekookt.
81 gr. orgaan, waarvan 40 gram runderpens, 13gr.rundernier, 14gr. kippenlever en 14gr.lamshart.
Dinsdag:
81 gr. eendennek platgemept.
18 gr. andijvie gekookt.
81 gr paardenvlees
Woensdag:
81 gr. parelhoenkarkas platgemept.
18 gr. courgette gekookt.
81 gr. orgaan, waarvan 40 gram runderpens, 13gr.rundernier, 14gr. kippenlever en 14gr.lamshart.
Donderdag:
81 gr. Kipkarkas platgemept.
18 gr. bloemkool gekookt.
81 gr. sardientjes.
Vrijdag:
81 gr. eendennek platgemept.
18 gr. witlof gekookt.
81 gr. orgaan, waarvan 40 gram runderpens, 13gr.rundernier, 14gr. kippenlever en 14gr.lamshart.
Zaterdag:
81 gr. parelhoenkarkas platgemept.
18 gr. andijvie gekookt.
81 gr. konijnenspiervlees.
Zondag:
81 gr. kipkarkas platgemept.
18 gr. broccoli gekookt.
81 gr. reespiervlees, andere week 81gr kalkoenspiervlees.
Is dit een goed menu?