Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Pauline
#2810733
hannabelgje schreef: Laat je de suiker in het recept dan gewoon weg pauline?
Ja en je zou kunnen overwegen om er een lepeltje honing bij te doen, maar ik doe dat zelf niet. Soms doe ik wat stevia erbij, maar vandaag heb ik het helemaal zonder gemaakt. We eten het in combinatie met appelmoes.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#2810814
Deze lijkt me idd lekker:

rode kool met gember voor 2 personen

Ingrediënten: 350 g. rode kool, gesneden
1 (rode) ui, in ringen
een scheutje olijfolie
1/2 theel. korianderzaadjes, gemalen
1 theel. vers geraspte gember
1 appel, in kleine stukjes
peper en zout
100 ml. water
1 eetl. diksap
1 eetl. (rode wijn)azijn
voor de liefhebber: 2 bolletjes gekonfijte gember in vieren snijden en toevoegen samen met een eetlepel gembernat


Bereidingswijze: Bak de ui in een beetje olie tot ze zacht is. Voeg de korianderzaadjes toe en bak het geheel tot de ui lichtbruin is. Voeg de vers geraspte gember, appelstukjes en rode kool toe en roer alles goed door elkaar. Voeg peper, zout en het water toe en breng het aan de kook. Laat met een deksel op de pan een half uur zachtjes pruttelen (voeg eventueel nog een scheutje water toe). Breng op smaak met diksap, azijn en eventueel de gemberbolletjes. Lekker met aardappels en gestoofde peertjes.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door