Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door geer
#216503
Ow, oke dan... Eerst gaan we hondenpannekoeken bakken... Men neme:

- Wat eieren
- Wat roomkaas
- Wat tarwemeel (oid)
- Wat vlees (bijv. lever of pens, iets dat je heeeel fijn kunt malen)

Je mikt dit door elkaar en klopt tot het een soort pannenkoekenbeslag wordt. Dan bak je er pannenkoeken van. Deze pannenkoeken kan je:

- of in de oven mikken (half uur a 3 kwartier) en dan in stukjes snijden, dan heb je koekjes ;))

OF
- eerst een laagje pannenkoek op een bord
- daarop iets lekkers (huttekase, vlees, noem-maar-op)
- daarop weer een pannenkoek
- daarop weer iets lekkers
....etc.etc.

Zo bouw je hem langzaam op, tot je een taart hebt!
Door Erna
#216504
Uit mijn hoofd:

200 gram kippengehakt
200 gram tarwebloem
400 dl kippebouillon (ik heb water gebruikt, ging ook prima)
zakje gemengde groente
knoflook
olijfolie

Dit meng je allemaal door elkaar in een mixer totdat je een smeuiig deegje hebt vergelijkbaar met cakedeeg.

Je mikt het in een springvorm die je bekleedt hebt bakpapier en bakt het anderhalf uur op 180 graden.
Laatst gewijzigd door Erna op vr 03 dec 2004, 14:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Door 202spots
#216522
Doggy Birthday Cake

Mix:
3-4 pond kip of kalkoen gehakt (zonder bot)
1 pond gekookte bruine rijst
1 pond grof gehakte verschillende groentes,(wortels,bleekselderij,koolraap,boontjes, peterselie e.d.)
3-4 teentjes fijngehakte knoflook
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 lepel bakpoeder
200-250 gram volkoren/tarwemeel of havermout

Mix alles door elkaar en doe in taartpannen of springvorm (ingevet)
Bak voor 1-1 1/2 uur op 175 graden

Wanneer de taart is afgekoeld kan je 't met aardappel puree of yogurt als "slagroom" bestrijken,
en dan de kaarsjes er op!

En hier staan ook lekkere recepten:
http://www.canine-epilepsy.com/treats.html
Door Jacqueline74
#216524
Viskoekjes
·   blikje makreel
·   blikje zalm
·   blikje sardientjes
·   blikje tonijn
·   4 eieren
·   grote scheut olijfolie
·   2 eetlepels gedroogde peterselie
·   4 teentjes knoflook
·   2 koppen meel

Eieren en olie in de blender. Teentjes knoflook en de peterselie erbij. Dan de blikjes vis (niet uit laten lekken, gewoon met saus/vocht/olie).
Overgieten in een grote bak, en meel erdoor mengen tot je een brij hebt. Oven voorverwarmen op 150 graden. De brij uitstorten op bakpapier en een half uurtje laten bakken. Vijf minuten af laten koelen, in kleine blokjes snijden, en uitgespreid op wat keukenpapier laten drogen. Morgen even omscheppen, en verder laten drogen. Overmorgen heb ik keiharde viskoekjes die je heel lang kunt bewaren
(uiteraard kun je ook wat in de vriezer gooien, maar ik heb ze liever helemaal uitgedroogd zodat mijn jaszak van binnen schoon blijft ;)
Door Jacqueline74
#216525
Zalm en rijst bij allergie

250 gr (diepvries)zalm
4 eieren
grote scheut olie
2 eetlepels gedroogde kruiden, o.a. peterselie, brandnetel, paardenbloem enz.
evt. 1 teentje knoflook
rijstebloem, (zoveel tot het deeg een stevige brij-massa heeft)

Eieren (met schil), olie en de zalm in stukjes in de blender.
Teentje knoflook en de kruiden erbij.
Overgieten in een bak, en de rijstebloem erdoor mengen tot je een brij hebt.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
De brij uitstorten op bakpapier en een half uurtje laten bakken.
Vijf minuten af laten koelen, in kleine blokjes snijden, en uitgespreid op keukenpapier laten drogen.
Morgen even omscheppen, en verder laten drogen.
Overmorgen heb je keiharde koekjes die je heel lang kunt bewaren.
Ook goedgekeurt door niet-allergische honden ;)
Door Jacqueline74
#216527
TONIJNKOEKJES (verrukkelijk!)

ingrediënten:
- 1 blikje tonijn in eigen nat (niet uitgelekt)
- 300 g volkorenbloem (geen tarwebloem want dit wordt niet verteerd door onze honden)
- 4 tenen knoflook (uitgeperst)
- 2 eieren
- 2 eetlepels levertraan of goede olijfolie
- 2 soeplepels gehakte peterselie (niet noodzakelijk)

bereiding:
Doe de tonijn met het vocht en de knoflook in de blender en maak fijn. Voeg de bloem, eieren, peterselie en de levertraan toe. Maak hiervan een deeg. (voeg eventueel nog bloem bij tot het deeg niet meer plakt). Rol het deeg uit op 1/2 cm dikte en steek vormpjes uit. Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en laat gedurende 20 minuten bakken op 180 - 200 °C.
Wil je de koekjes redelijk hard, dan zet je de oven af, maar laat je de koekjes nog enkele uren in de oven verder bakken.
Je kan de koekjes variëren door bijvoorbeeld een blikje zalm, sardienen of makreel te gebruiken. Je kan van verschillende vissoorten koekjes maken en ze elk een andere vorm geven. Zo kan je zien welke koekjes jouw hond het liefste mag. (Bij ons zijn ze verzot op allemaal). 't is ook heel leuk om kinderen koekjes te laten maken voor hun harige vriend!
In plaats van peterselie kan je ook brandnetel gebruiken (vooral goed voor honden met gewrichtsproblemen)
Als je geen levertraan hebt, kan je ook een goede olijfolie gebruiken (onverzadigde vetzuren doen de jeuk verminderen bij allergieproblemen)
Door Jacqueline74
#216528
HAVERMOUTKOEKJES

ingrediënten:
- 2 koppen volkorenbloem
- 1 kop havermout
- 1 ei
- 1 kop kippenbouillon
- 1 teentje look

Bereiding:
De havermout een beetje laten weken in de bouillon (tot de havermout het vocht opgenomen heeft). De bloem en het ei en de geperste knoflook bijvoegen en een deeg maken. Uitrollen en vormpjes uitsnijden of er bolletjes van draaien. 20 minuten bakken op 180 -200°C.
Je kan in plaats van kippenbouillon eventueel water met een bouillonblokje gebruiken, doch bij allergie, opletten dat hierin geen kruiden zitten waaraan de hond allergisch is. Dan kan je beter je eigen bouillon maken door een kippenfilet af te koken.
Kippenbouillon kan ook vervangen worden door visbouillon.
De koekjes moeten bewaard worden in een luchtdichte doos, dan zijn ze enkele dagen houdbaar (max. 1 week). Maak niet te veel koekjes in een keer, omdat er geen bewaarmiddelen gebruikt worden.
Door Jacqueline74
#216529
Hondenkoekjes

1 kopje witte meel
1 kopje volkorenmeel
1 ei
4-5 eetlepels olie
1-2 theelepeltjes knoflookpoeder
1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel droog aanvoelt.

Daar maak je kleine balletjes van (kruidnootjes)
Als je daar klaar mee bent dan doe je ze op een bakplaat, 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Je kunt de honing ook vervangen door pindakaas of kleine stukjes vlees (gehakt)
Door Jacqueline74
#216530
Hondentaart

Benodigdheden:
· 150 gram bouillon
· 200 gram gemalen vlees (bv compleet diepvries versvlees)
· 1 kopje volkorenmeel
· 200 gram hondenvoer


Bereidingswijze:
Vet een pan in en bedek de bodem met de helft van het vlees. Bestrooi het vlees met een ruime hoeveelheid tarwemeel
Doe de resterende helft van het vlees in de pan. Strooi er weer tarwemeel op.
Bedek het geheel met het hondenvoer, en giet het bouillon erover.
Bak het geheel 45 minuten op een temperatuur van 150C. Laat het vervolgens wat afkoelen.
Serveer het warm.
Door Jacqueline74
#216531
Hondentaart


voor een gebakje (1/2 honden)

bak pannekoekjes in een pannetje van het gourmetstel.

Voor een heel stel honden :

bak gewone pannekoeken of kook kant en klare (wel zonder suiker).

1e laag : een pannekoek
2e laag : een laagje tonijn uit blik op water basis
3e laag : een pannekoek

etc.

Bovenop wat toefjes cottage cheese (ziet er uit als slagroom).

Voor de kaarsjes steek je wat kauwstaafjes door de pannekoek heen.
Door Jacqueline74
#216532
Bacon Bites

ingrediënten:

3 kopjes volkorenbloem
1/2 kopje melk
1 ei
1/4 kopje spekvet of plantaardige olie
1 koffielepel lookpoeder
4 snedes spek (in kleine stukjes)
1/2 kopje koud water

bereiding:

Mix alle ingediënten heel goed samen. En rol de deeg dan uit tot het deeg een dikte heeft van ongeveer een halve cm en dan kan je er vormpjes uit snijden. En dan bakken in een voorverwarmde oven op 160° gedurende 35 a 40 minuten.
Door Jacqueline74
#216535
Feestballetjes

Ingrediënten:

225 gr. Americain (voor de belgen) Taartaar (voor de Nederlanders) :D
1 wortel fijn geraspt
1 eetlepel geraspte kaas
1 eetlepel lookpoeder
1 ei geklutst
1 eetlepel tomatenpuree
1 kop volkoren broodkruimels

Bereiding:

Verwan je oven voor op 180° C. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Rol er dan balletjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 15 minuutjes in de oven tot ze mooi bruin zien en een stevige vastte massa zijn geworden. En dan die labjes smullen maar :D
Door Jacqueline74
#216536
Simpele hondenkoekjes

Benodigdheden;

Oven of combimagnetron

Bakblik / crispplaat
Mixer met deeghaken of dergelijke
Mengkom
Mes of pizzames
Evt. keukenweegschaal
Keukenrol

Ingredienten
3/4 (drie vierde) kop (150gram) heet water of boulion
1/3 (een-derde) kop (50 gram) margarine of olijf olie
1/2 (een half) kop (40 gram) melkpoeder
1 middelgrootei
1 theelepel knoflook poeder of knoflookessence
4 koppen (400 gram) (tarwe)bloem

Doe de margarine of olijfolie in een mengkom en giet het hete water of boullion hieroverheen. Voeg daar al kloppend met de mixer beetje voor beetje de melkpoeder, knoflook het meel en ei doorheen
Ga hiermee door totdat er een stevig deeg ontstaat.
(Dit kloppen kan met een mixer ed. maar kan ook met de hand gekneed worden.)

Strooi wat meel op het werkblad en leg daar de deegbal op.
Rol dit deeg op het aanrecht uit tot ongeveer een halve cm dikte
Snijdt het deeg m.b.v. een mes of pizzames in blokjes of alleen maar reepjes.
Je kunt er leuke variaties mee maken, bijvoorbeeld rondjes, vlechtjes of aan de uiteinde van de reepjes een knoop te leggen

Verwarm de oven of combi voor, vet een bakblik in met boter of olijfolie m.b.v. een velletje keukenrol en leg de deegblokjes of reepjes op enige afstand van elkaar op het blik.

Baktijd is 30-40 minuten op 250C voor een electrische oven
Het moeten harde koekjes worden
Het eindresultaat... 350gram aan koekjes ... even af laten koelen en smullen maar!!!
Door Jacqueline74
#216537
Hondenkoekjes met speksmaak

ingredienten :
250 gr volkorenbloem
25 cl melk
2 eieren
150 gr spekvet (ev. 10soeplepels plantaardige olie)
een snuifje lookpoeder
1 koffielepel zout
15 cl koud water

alle ingredienten mixen en in kleine bolletjes rollen en op bakplaat leggen
oven verwarmen tot 180 graden en 35/40 min laten bakken
laten afkoelen en in een luchtdichte doos bewaren
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door