Moderator: Lizzy
harns49 schreef: Ik heb kipkarkassen besteld en kreeg kippenruggen of is dat hetzelfde? Ik wilde het als calciumbron gebruiken voor botloos vlees. Zijn kippenruggen daar geschikt voor? Ik vind er vrij veel vlees aanzittenIk geef minstens 2 x per week deze kippen ruggen,
evelyn02 schreef: Als ik kipkarkassen koop zitten daar de nekjes nog wel aan, maar de rug is verwijderd. Blijkbaar worden die apart gekocht. Aan de karkassen zit niet zo heel veel vlees, geen 50%. Ik zelf schat in dat er maximaal 30% bot aan zit. Dus goed geschikt als calciumbron. Ik haal ze gewoon bij de poelier een hele plastic tas vol voor 2, 50.Evelyn...als er aan de karkas nog geen 50% vlees zit,en maximaal 30% bot...wat is de rest dan?
harns49 schreef: Bedankt voor de reacties. ik heb echt ruggen gekregen met vrij veel vlees en nog wat organen aan de binnenkant. Ik heb zelf ook het idee dat het gewoon zo gevoerd kan worden. Als ik kipgehakt 50% bot/50% vlees koop ziet het er door de hoeveelheid bot veel roder uit dan wat ik nu heb. In afwachting van jullie antwoord had ik de ruggen namelijk inmiddels al gemalen. Wat verstaat men dan onder een karkas? Verder: is er verschil in samenstelling tussen kraakbeen en gewoon bot?In het karkas zitten ook nog ribbetjes. Als je de foto's op BarfClub aanklikt, dan kun je wel een beetje zien hoe een karkas eruit ziet (van kip of parelhoen).
evelyn02 schreef: De kipkarkassen die ik koop bestaan uit een nekje, het borstbeen met daaraan de ribben. De rug is eruit.Ja, ik heb soortgelijke karkassen maar dan zonder nek en zonder rug.
Evelyn