Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Stephanie
#111679
Ik zie dat er steeds van die reken sommetjes worden gemaakt. Kan iemand ongeveer uit leggen wat en hoe zodat ik zelf ook die sommetjes kan maken mbt het eten van Banjer en Jersey ?
Door Janet
#111717
Welke rekensommen? Eiwitfractie? Vetpercentage? Percentage componenten? Bedrag per maaltijd?
Door Marion
#111732
Ik denk dat je bedoelt de verhouding spiervlees, bot, orgaanvlees en supplementen/tafelresten?

De bedoeling is dat je per week of per 2 weken geeft:
60% rauwe vleesbotten (50 % vlees en 50 % bot)
15-20 % groente/fruit
10-15 % orgaanvlees
5-10 % supplementen / tafelresten

Deze percentages moet je overigens niet te nauw nemen. Een beetje ervan afwijken kan geen kwaad.
Door Stephanie
#112084
Marion schreef: Ik denk dat je bedoelt de verhouding spiervlees, bot, orgaanvlees en supplementen/tafelresten?

De bedoeling is dat je per week of per 2 weken geeft:
60% rauwe vleesbotten (50 % vlees en 50 % bot)
15-20 % groente/fruit
10-15 % orgaanvlees
5-10 % supplementen / tafelresten

Ja dit bedoelde ik.
Bedankt

Deze percentages moet je overigens niet te nauw nemen. Een beetje ervan afwijken kan geen kwaad.
Door Lizzy
#112169
Zo doe ik dat:

Komt tie:

Eerst tel ik alle voedingsmiddelen bij elkaar op in de groepen:

Dus, hoeveel gram spiervlees, vleesbotten, orgaanvlees, groente/fruit, vis (en soms ook zuivel, eieren, tafelresten, supplementen).

Als je dat weet, tel je alle hoeveelheden weer bij elkaar op.

Dan bereken je hoeveel 1% is van het totaal (totaal aantal grammen).

Dan doe je alle categorieen nemen (vlees, vleesbot, groente, etc) gedeeld-door 1% en dan heb je het percentage!

Als je het totaal aan % weer optelt moet dit natuurlijk op 100% uitkomen (controle voor jezelf).

Groetjes, Lizzy
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door