Moderator: Lizzy
Janet schreef: Maakt niet zoveel uit Geer, als de percentages maar kloppen. Alleen reken jij dan met grammen in plaats van onsjes .Haha, alleen, wil ik het allemaal laten kloppen, dan moet ik ted een ielepetielerig stukje bot geven, daar heeft ze geen donder aan Ik ga haar gewoon een aantal keer per week iets anders geven, dan maar iets minder uitgebalanceerd.... 'T is zo'n heerlijk gezicht, zo'n muis die vol overgave haar kippenvleugel te lijf gaat
geer schreef: Misschien doe ik wel gewoon te moeilijk maar toch even nog een vraagje. Ik flans de laatste tijd wat vaker zelf, omdat ik wil dat ze wat vaker grote stukken vlees krijgen ipv gemalen... Nu is het voor Sophie, die 200 gram per maaltijd eet, lekker makkelijk. Morgen krijgt ze een groot stuk runderlap, een kuiken, wat lever/maagjes, fruit, huttekase en klaar is kees. Als toetje een kluifje.. Voor Ted vind ik het wat lastiger vinden. Als ik haar binnen een maaltijd wat variatie wil geven (ze krijgt zo'n 60/70 gram per maaltijd), dan moet ik alles zo klein snijden dat het hele 'grote lappen lekker trekken' verhaal niet meer opgaat.Ik vind het menu wat je noemt voor Sophie behoorlijk gecompliceerd hoor. Dat krijgen ze hier allemaal niet in 1 maaltijd. Zelfs niet in 2. Varieren IS inderdaad heel belangrijk. Maar varieren hoeft niet iedere dag. Varieren kan ook in 1 of 2 weken. Dus ja, 1 lapje vlees en bijv. 1 ribbetje: zou een prima maaltje zijn voor Ted.
Zit die variatie nu meer in mijn hoofd, maar is dat eigenlijk helemaal niet nodig (dan zou ik Ted dus bijv. morgen alleen maar 70 gram lap geven)? Ik stel niet elke dag samen, dus ik zorg niet dat ze versprijd over meerdere dagen compleet eet, maar ze eet natuurlijk wel CB...da's ook compleet....
harns 49 schreef: Tegen datzelfde probleem liep ik ook aan met mijn 3 border terriers. Een meaty bone van een veilig formaat is een veel te grote portie voor kleine hondjes met sterke grote terrierkaken. Mijn oplossing is gewoon het vlees en botten en evt organen te malen op die manier kan ik de porties afwegen en worden ze niet te dik. Ik maak dagporties.Maar Geer wil denk ik nou juist geen gemalen vlees.