Zie dit:
http://www.agriholland.nl/nieuws/artikel.html?id=37594
De definitie van vlees wordt beperkt tot de skeletspieren. Dit is een belangrijke ontwikkeling. Andere delen van dieren die voor menselijke consumptie zijn bestemd, zoals slachtafvallen (waaronder hart, ingewanden en lever) of vet, moeten nu als dusdanig worden geëtiketteerd en niet langer als 'vlees'.
Er is evenwel ook bepaald dat een deel van het vetgehalte als vlees mag worden behandeld. Het moet dan wel gaan om vet dat aan de spieren is vastgehecht en het betrokken percentage mag niet hoger zijn dan de in de definitie bepaalde maxima.
Voorts is in de richtlijn bepaald dat de diersoort waarvan het vlees afkomstig is, systematisch moet worden vermeld, zodat bijv. 'rundvlees" wordt onderscheiden van 'varkensvlees'.
Tenslotte is bepaald dat separatorvlees niet onder de definitie valt. In de rundvleessector is separatorvlees volledig verboden als gevolg van BSE. Voor de andere diersoorten zal separatorvlees afzonderlijk moeten worden geëtiketteerd en behoort het niet langer tot het vleesgehalte van de producten waarin het voorkomt.