Moderator: Lizzy
harns49 schreef: Ik heb een bijl gekocht...Hiermee ga ik nu het bevroren vlees te lijf. Het gaat prima! Ik heb het vorige week meteen geprobeert. Ik had nl nog 12 kg bevroren wild ingekocht en dat moest in porties omgepakt worden. Verder hak ik nu weerbarstige botten [van eendenbouten, kippenbouten en kalkoenbouten] ermee kapot zodat ze door de handmaler kunnen. Ook dat gaat prima!!Ik stond er ook van te kijken wat je met 'n bijl kan doen!
202spots schreef:Het gaat inderdaad geweldig! Maar een kop splijten lijkt me eng
Ik stond er ook van te kijken wat je met 'n bijl kan doen!
Bij de ene islamiet waar ik lamskop koop,die gebruikt WEL de zaag om de kop te halveren,toen ik vorige week bij 'n andere winkel 'n kop kocht,toen zei ie dat hij het NIET wilde zagen...maar zei dat hij kon het wel door de midden hakken!
Het was geen bevroren kop,dus ik zag de spetters al naar het plafond vliegen en vroeg of ie zeker wist dat dat kon???
Ja hoor...hij gaf 'n paar goeie knallen met de bijl en de kop splitste perfect over de lengte in de helft!
Zonder spetters!!
Success!!