Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2110976
Na lang twijfelen ga ik het toch doen: Een eigen topic openen.  :-[
Ik ben altijd erg bang voor kritiek, maar omdat ik behoorlijk met mijn handen in het haar zit en hier zoveel mensen rond ''lopen'' met veel meer kennis en ervaring, ga ik het toch doen. In het kader om Kaatje te helpen..

Naast bepaalde gedragsproblemen zit Kaatje al langere tijd ( denk al vanaf de winter, zou ook voorjaar kunnen zijn, zeker weten doe ik het niet meer) niet lekker in haar velletje.
Ze heeft jeuk, heel veel jeuk. Krabt zich regelmatig (vaak wanneer er opwinding is, zoals voor het wandelen, maar het duurt te lang voor oversprong krabben), haar liezen/buik/oksels zijn grijzig/rood en het ziet er niet lekker uit. Hier en daar wondjes, warm en plakkerig. Al zou dat ook kunnen komen omdat ze veel er aan likt en bijt.
Ze wordt kalig op de plekken waar ze jeuk heeft door het krabben en ondanks dat er niks van te zien is bij een dierenarts, vind ik haar ook echt wel wat slomer.

Eerst dacht ik dat ze wellicht wat last had van vlooien en heb ik verschillende pipetjes ala Advantage/Stronghold aan haar gegeven: zonder resultaat.
Aangezien ik het vertrouwen in de reguliere diergeneeskunde aardig kwijt ben en op aanraden van mijn zus heb ik Kaatje laten doormeten doormiddel van bioresonantie via een natuurgeneeskundige.

Hieruit is het volgende gekomen (dit rapport is van juli)

Kaatje: Er is sprake van emotionele stress, waardoor de darmen uit balans zijn (mede ook door haar slechte tanden). Ook de lever en de pancreas hebben het zwaar. Verder heeft Kaatje last van candida en een slechte weerstand. Kaatje is snel verouderd. Ze heeft wat osteopersose en last van geopatische/electro magnestische straling. Door dit alles heeft ze veel toxines  (afvalstoffen) in haar lichaam. Haar schildklier is ook wat zwak. Ze is gevoelig voor luchtwegproblemen (nu nog geen problemen).Haar kruisbanden (linksachter zijn zwak)

Mentaal: moeite met haar conditie/verlies van gezondheid. Vindt t moeilijk t focussen op 1 ding. Er is sprake van een trauma. Heeft een onzekere uitstraling. Kaatje is emotioneel niet in balans (vandaar de bachremedies)
Maatregelen:
Laat haar zwemmen, geef haar veel beweging (niet laten springen) en geef haar veel liefde (hier zal ze van opbloeien). Wees geduldig en doe 1 ding tegelijk (focus op 1 ding en hou de rust erin).
Inzet middelen:  Vanaf nu:
Levercompositum (2 x 10 dr daags). 3 weken
Bachremedies (larch, star en chicory): 4 x 6 dr daags
Probioticum en glucosamine/chondroitine
Korrels (1 per dag) 
---------------------------------------------------------------------------------------------------

En dit is van augustus:

Kaatje: Nog steeds veel angst, reageert op afvalstoffen (gaan nu -aangezien haar organen het niet voldoende kunnen verwerken en ze massaal vrijkomen- via de huid, wat jeuk geeft.) Ook zijn haar bijnieren wat overbelast (door de stress) wat ook weer de jeuk veroorzaakt. Verder is Kaatje qua conditie (organen, weerstand) vooruitgegaan. Ook is zij iets relaxter en vrolijker. Ze moet nog wel accepteren dat ze niet meer alles kan. Wanneer ze dat doet dan zal ze ook sterker worden fysiek.

Nu geven aan Kaatje:
Bachdruppels (Olive, agrimony, oak, larch, honeysuckle)
energetische druppels
Celzout nr 1 (3 x 1 tablet)
Ribes nigrum
groene leem (begin met 1/4 eetlepel in de 1e week en kijk hoe de reactie is, met beetje water aanlengen)
massage van het aangedane gebied (2 x per dag)
coll zilver (2 x 10 dr daags)
fit en sterk
probioticum
levercompositum opmaken
Glucosamine/chondr blijven geven

Ik geef haar nu chlorella omdat de groene leem op is..

Helaas heeft dit allemaal niet geholpen, Kaatje heeft nog steeds heel veel jeuk  :'(
Ik ben me bewust dat ze veel stress heeft en ik doe wat ik kan om dat te verminderen.
Maar ik denk dat ik hier zelf een heel groot aandeel in heb, omdat ik zelf ook erg vatbaar ben voor stress.
En daarnaast maak ik me ontzettend zorgen om haar, wat me ook stress geeft..

Ik ben nu sinds kort gestart met chinese kruiden op aanraden van een holistisch dierenarts, die ze heel erg goor vindt.
Maar daar kan ik nog niet over zeggen of het aanslaat ja of nee, te kort dag voor.

Maar goed.. ik weet dus niet meer wat ik moet doen. Ik heb er aan zitten denken bloed te prikken op lever/nier/schildklier waardes, maar waarom weet ik eigenlijk niet.. Wellicht is een huidafkrabsel nemen een idee, om te kijken of ze een bepaalde mijt heeft?

Ik heb geprobeerd wat foto's te maken.. voor vandaag ziet het er ''redelijk'' uit. Ben bang dat jullie weinig mee krijgen van de foto's, maar alsnog:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Zie wondje links.

Het is ook wat ''olifantenhuid/schurfterig'' hier en daar. Tjee hoe moet ik het uitleggen..In ieder geval niet zoals een hondenhuid er uit hoort te zien.

Ik hoop dat jullie tips hebben over wat te doen of naar wie ik toe moet. Ik ben bij aardig wat verschillende klinieken/specialisten/alternatieve geneeskundige geweest dat ik echt niet meer weet wat te doen. En ondertussen voelt Kaatje zich nog steeds klote :(

En nog goed om toe te voegen: Kaatje gaat HELEMAAL uit haar plaat bij elke praktijkruimte. Heel veel blaffen bij binnenkomst, is wel goed te behandelen op tafel, maar compleet gespannen en hysterisch.
Laatst gewijzigd door Irish op ma 22 jul 2013, 10:33, 1 keer totaal gewijzigd.
#2110987
Ik lees dat je het vertrouwen in de reguliere geneeskunde aardig bent verloren, maar ik vraag het toch maar.. Ben je met deze klachten al bij en dermatoloog geweest?
Ik heb goede ervaringen met de vrouw die oa. in de UKG zit. Mijn kat Sanne had heel ernstige huidproblemen (bleek een voedselallergie te zijn: allergisch voor dierlijke eiwitten..). Ik zal je de smerige details besparen m.b.t. haar klachten, maar ze is al jaren weer helemaal boven Jan!
Onlangs las ik over een hondje wat al jaren gruwelijke pijn had als gevolg van huidproblemen onder de voeten. De eigenaar heeft allerlei hoog aangeschreven alternatieve artsen bezocht, met soms tijdelijk resultaat. Tenslotte toch maar naar de dermatoloog (UKG) die hetgeen wat steeds zo raadselachtig leek gewoon meteen herkende en dus diagnosticeerde + wist wat er qua behandeling mogelijk is.
Er wordt (ook) in de diergeneeskunde heel wat af gerommeld, dus ik begrijp dat je niet blind vertrouwt (en dat hoeft gelukkig ook niet, zelf blijven denken is alleen maar goed!) maar als je nog geen dermatoloog bezocht hebt, zou ik dat wel adviseren..
In ieder geval beterschap!!
#2110991
Hoi,
Ik weet het niet; het eerste wat in mij opkomt is schurft, echte klassieke schurft.
Dat komt wel overeen met zoals ik het bij Guinnie destijds had geformuleerd.
Ik zou dat beslist bij een reguliere DA laten controleren.

De vraag in dit soort dingen is altijd of de stress door de jeuk komt of omgekeerd?

Wel eenprobleem wat aandacht behoeft.. jeuk is ZO erg ;-(

Sterkte!!

Suzanne
#2111729
Bedankt voor jullie reacties.
Dermatoloog ben ik nog niet geweest, dus die hou ik in mijn achterhoofd.
En jeuk is inderdaad heel erg vervelend en moet ook serieus genomen worden, wat ik ook doe.
Ik hoop dat je gelijk hebt Suzanne.. dan zou er een oplossing zijn.
Ga maandag bellen voor een afspraak bij de reguliere dierenarts... en dan maar goed duidelijk maken dat ik geen ''anti jeukprik'' ala cortico's troep wil en ook geen gore brokken troep..
#2111805
wat een toestand zo met kaatje zeg..
zou een afkrabsel laten nemen, en een uitgebreid bloedonderzoek laten doen...
misschien kan je kaatje voor je naar de da gaat iets rustgevends geven...
en geen anti jeuk prik, tja jeuk hebben is wel iets vreselijks....
Door Lil
#2111875
vanaalst schreef: wat een toestand zo met kaatje zeg..
zou een afkrabsel laten nemen, en een uitgebreid bloedonderzoek laten doen...
misschien kan je kaatje voor je naar de da gaat iets rustgevends geven...
en geen anti jeuk prik, tja jeuk hebben is wel iets vreselijks....
ben ik met je eens, maar ondanks dat in mijn topic te zien was hoe erg het met de poten van Cay was, komt die er hier ook niet meer in!!!

Is de jeuk 7 dagen weg en heb je 3 maanden nodig om te herstellen van die prik. De darmen waren helemaal kapot van 1 klein prikje corticosteroiden (dat is namelijk anti jeuk prik, ook wel bekend onder de naam prednison).
Soms is jeuk minder erg dan de gevolgen van de anti jeuk prik

on topic:
ik zou het ook eens goed door een dierenarts laten onderzoeken. Het kan van alles zijn.
#2111895
naar! wat ik me even afvraag: een holistisch DA is ook (volgens mij) altijd in eerste instantie regulier DA, toch? dus, wellicht kan je de afkrabsels en bloed dingessen ook door de holistisch DA laten doen waar je al geweest bent? om die anti-jeuk prednison prik te voorkomen, maar wel te kunnen behandelen, bedoel ik. (als het geen schurft is, of iets wat aan het bloedbeeld te zien is)

overigens hartstikke goed dat je een topic geopend hebt hoor!

sterkte met Kaatje!!
#2111903
Medicatie tegen aanhoudende jeuk zonder dat er gezocht is naar de oorzaak zou mij niet aan spreken. Tenzij natuurlijk gemotiveerd wordt waarom het onderzoeken van de oorzaak niet zinvol is. Soms is na het uitsluiten van enkele jeuk-veroozakers bijv. al wél bekend dat de opties die resteren allemaal naar dezelfde mogelijkheden qua behandeling leiden. Dat is het soms alleen interessant voor de onderzoeker en/of de kassa, maar niet van belang voor het dier zelf om nog verder te onderzoeken.
Ieder medicijn kan bijwerkingen hebben, maar om bij voorbaat uit te gaan van bijwerkingen zonder dat je hond er gevoelig voor gebleken is, zou ik niet doen.
Mijn kat Sanne heeft een poosje prednison tabletjes gehad toen ze verschrikkelijk veel jeuk had als gevolg van een allergie. Gelukkig maar! Toen de klachten dragelijk waren geworden (want van jeuk gaan ze krabben, van krabben beschadigd de huid, er ontstaat jeuk als gevolg daarvan en mogelijk ook ontsteking, etc.) hebben we gezocht naar hetgeen waar ze allergisch voor was. Dat vereiste natuurlijk dat ze géén medicatie kreeg. En sinds we achterhaald hebben wat ze wel/niet verdraagt, is ze weer helemaal haar eigen blije stralende zelf :)
Ze heeft totaal geen last gehad van de prednison, alleen maar verschrikkelijk veel baat.
Flatcoateds Floris en Indra hebben ook wel eens prednison gehad. Niet voor zweetvoeten natuurlijk, er was echt wel aanleiding:
Floris had een probleem in z'n hoofd welke waarschijnlijk een tumor was, anders mogelijk een hersenbloeding. In afwachting van zekerheid middels een MRI, om te weten of hij nog kon herstellen, kreeg hij prednison, omdat dit hoe dan ook het advies zou zijn. Behalve meer eetlust en meer drinken kende dat voor hem geen bijwerkingen, maar het heeft wel zijn lijden verzacht.
Indra kreeg prednison toen alle andere opties om haar chronische diarree te behandelen faalden. Bepaalde onderzoeken en bepaalde medicatie was niet mogelijk als gevolg van haar hartspierziekte (DCM). Binnen wat wél mogelijk was hebben we werkelijk álles geprobeerd, de specialisten hebben gigantisch hun best gedaan. Prednison hadden we als laatste optie op ons lijstje en het werkte! Ik kan met geen pen beschrijven hoe ontzettend fijn het was dat ze, gedurende haar laatste weken, een poosje geen energie kwijt was aan die stomme diarree. Het succes was welliswaar tijdelijk, aangezien de oorzaak gelegen was in DCM en dat ongeneeslijk is, maar prednison heeft haar totaal geen klachten opgeleverd, alleen maar goed gedaan.
Het is een heftig middel als je het langdurig gebruikt, waar je niet 'zo maar' naar grijpt, maar het kan zelfs dan heel veel goed doen. Of iemand overgevoelig is voor een bepaalde stof kan alleen de praktijk leren. Mijn ervaring is dat indien geindiceerd, de werking veel zwaarder weegt dan de (minimale: n.l. meer eetlust en meer drinken) bijwerking.

Ik zou niet bij voorbaat behandeling met prednison uit sluiten, als je hond daarop eerder geen overgevoeligheidsreacties heeft gehad. Indien dat geadviseerd zou worden, zou ik extra goed laten uitleggen waarom dat wordt aanbevolen. Leidt het net als bij mijn Sanne bijvoorbeeld tot het doorbreken van een vicieuze circel, zodat verder onderzoek mogelijk wordt? Of is middels het uitsluiten van allerlei vast gesteld dat er geen andere opties zijn? Enz.
Mocht het goed onderbouwd geadviseerd worden, zou ik zéker proberen wat het oplevert. Langdurig, continue jeuk is afschuwelijk.
En als je twijfels voelt bij het advies of de diagnose (wat die dan ook is) of behoefte voelt aan verder onderzoek, dan zou ik gelijk een verwijzing vragen.

Hopelijk kan de da wat voor jullie betekenen. Succes!!
#2112034
Ik weet niet precies waardoor je vertrouwen in de reguliere geneeskunde bent kwijt geraakt en ik vind dat serieus ook heel vervelend voor je :'(. En het is echt buitengewoon balen dat al die natuurlijke middelen en therapieen tot nu toe niet echt resultaat hebben gehad :-\

Heb je al eens een eliminatie dieet gevolgd?

En in jouw plaats ging ik naar een dermatoloog. Dr. Vroom is echt heel erg goed. Volgens mij werkt ze hier: http://www.veterinairespecialisten.nl/p ... 753&token=

Ik liet daar zeker ook de schildklierwaardes testen.
#2112171
Ik vind het goed van je dat je even een eigen topic opent.  Spijtig dat het moet maar je kan dan minstens alles mooi bij elkaar bundelen en vaak ook nog even terug lezen als je iets wil zeker zijn.

Wat ik niet zeker weet ( of ik moet er over gelezen hebben) is er al een eliminatiedieet gedaan EN is er al een bloedonderzoek gedaan?  Onze reguliere Da bleef maar prednison en brok naar voor schuiven.  En maar mopperen dat het aan het eten moest liggen, brokken moest ze eten, dan was het meteen opgelost volgens haar  ::) Eliminatiedieet gedaan zonder veel resultaat...  Maar na een winter zonder één probleem kregen we eindelijk dan onze goesting: een bloedonderzoek op allergiën.  En wat bleek: Nena is allergisch in stijgen de graad voor vlo,huisstofmijt én grasachtigen.  We zijn er ondertussen wel uit dat kip ook beter gemeden wordt, drogen zelf onze snoepjes en kauwsnacks.

Een goed bloedonderzoek voor algemene zaken zoals bvb ook de schildklier en een alelrgietest zouden misschien al veel aanhe tlicht kunnen brengen?  En mocht je he tnog niet gedaan hebben...een eliminatiedieet.
Ik weet het, het vraagt een serieuze inspanning en liefst van al heb je gewoon je vingers te knippen zodat de jeuk weg is.  MAar dat gaat nu eenmaal niet zonder een prednisonspuit ( die je bloedonderzoek voor allergie trouwens kan beïnvloeden let daar op) en die spuit doet niet enkel goed dus je moet het gaan afwegen...wel of niet de spuit er in.
Ik wens je in elk geval veel succes en ik hoop dat het snel wat rustiger wordt. En ik hoop echt dat je een arts vind, regulier of holi waar je een goed gevoel bij kan hebben, dat is heel belangrijk vooral als je zelf ook snel stress hebt.

Weet je waar ik zelf ook nog aan denk...als je hondje zo snel last heeft van stress...zijn er momenten die je kan weglaten - aanpakken om ze minder stressvol te maken.  Wij zijn bvb op aanraden van een gedragstherapeut gewoon gestopt met de hondenschool en ook haar wandelingen zijn verminderd in aantal voor een periode. 
#2112182
Bedankt voor jullie meelevende en meedenkende reacties  :-*

Ik heb naar aanleiding van jullie advies het volgende plan the campagne bedacht:

Morgen bellen naar de kliniek waar ik zelf een korte tijd gewerkt heb, situatie uitleggen en een afspraak maken voor een huidafkrabsel en uitgebreid bloedonderzoek. De waardes waar ik zelf aan denk is lever, nier en schildklier.
Mocht hier niks duidelijk uitkomen, dan door naar de dermatoloog.

Kaatje heeft eerder prednison gehad omdat ze waarschijnlijk een allergische reactie had, omdat heel haar kop opgezet was met rare bobbels. Later bleek dit een reactie op klimop te zijn. Ze reageerde goed op de prednison, verder niks afwijkend.
En mocht prednison of wat dan ook nodig zijn, dan zal ik daar in mee werken. Alleen waar ik mee zit is dat ze zo maar wat in je hond spuiten en dan zeggen ''ja is een prikje tegen de jeuk''. Een bepaalde onverschilligheid daarin wat mij verontrust.

@Nienk: de holistisch dierenarts waar ik ben geweest zag nog (geen) noodzaak naar een bloedonderzoek, deels omdat Kaatje altijd zo hysterisch is in een praktijkruimte waardoor het dus niet opvalt dat ze wat slomer is.
En daarnaast was er wat mis gegaan met de agenda. Ik was daar ook met een andere hond en die kwam voor titerbepaling en voor Kaat kwam ik voor bloedafname voor lever/nier/schildklier. Kaatje laat ik in de auto totdat ze in de beurt is en toen heb ik haar gehaald, veel kluifmateriaal gegeven, toen ze iets was gekalmeerd op tafel gezet en toen dacht ik dat ze bloed gingen afnemen voor de lever/nier/schildklier, maar toen ik terug kwam omdat ik haar nadien weer in de auto had gezet dacht men dat ik voor 2 titerbepalingen kwam..
En aangezien Kaatje zo over de zeik was is het me niet gelukt haar nogmaals naar binnen te halen voor de bloedafname  :'(
Maar het klopt, je hebt dus wel gelijk en dat was ook mijn idee.. alleen ging de uitvoering iets anders...

@Lizzy: Ik heb Kaatje nog geen eliminatie dieet gegeven, voedselallergie spookt ook door mijn hoofd al hoop ik niet dat dat het is, want ze heeft echt al zooooveel diersoorten gehad: kip, kalkoen, rund, paard, parelhoen, (wilde) eend, geit, lam, schaap, houtduif (vind ze goor), fazant, struisvogel, konijn, haas, hert, lama, krokodil, kwartel (vind ze goor), zalm, makreel/sardien (vind ze eng als ik het compleet geef, gemalen gaat redelijk), witvis, ... denk dat ik ze nu redelijk heb gehad.

@Ellen: Ze knalt gewoon door alle rustgevende spullen heen, maar misschien geeft het ietsiepietsie verlichting, dus proberen waard!

Als ik mensen die tips gegeven hebben over sla, sorry, niks persoonlijks :-[ Denk dat ik nu wel alles heb samengevat?
Laatst gewijzigd door Irish op zo 18 sep 2011, 19:17, 1 keer totaal gewijzigd.
#2112257
Toen ze zo allergishc reageerde op de klimop...was het toen 100 % zeker de klimop?  De volgende vraag die dan bij mij opkomt...als ze zo heftig reageert op klimop, welke planten behoren dan tot dezelfde familie als de klimop?  Misschien zit daar dan wel een plant bij waar ze elke dag mee in aanraking komt waardoor de problemen blijven duren. Is er eigenlik een periode dat het beter gaat in het jaar?  Tijdens de winter, hoe gaat het dan?
Een eliminatiedieet...als je dan idd zoveel diersoorten al hebt gegeven wordt het idd al moeilijk.  Hoe je dit dan doet vraag je best wel na aan een holistisch arts vrees ik.
Door sella
#2112553
Diego ging ook altijd over de zeik in bepaalde praktijkruimtes, voor hem was de oplossing dat hij buiten begroet werd, daar wat lekkers kreeg en dan langzaam aan naar binnen.
Ik wacht met geen enkel dier, regullier of holitisch nog in de wachtkamer. Ik meld me en dan kom ik weer naar buiten waar er geen extra stress opgebouwd wordt.
Ik neig ook naar schildklier als ik haar huid zie, maar zou een afkrabsel zeker niet overslaan.
Probleem is dat er veel afvalstoffen vrijkomen bij haar, dus je kan stellen dat ze moeite heeft met ontgiften, ik snap niet dat ze niet een drupje van detox van heel krijgt van de holistisch da, dat heb ik veel gebruikt en gebruik ik nog als ondersteuning, allemaal via de hol da.
en er komt bij mijn dieren ook nooit meer een cortico injectie. Ik geef wel iedere dag tabletten als het nodig is. Na 3 honden zo ziek te hebben zien worden, heb ik bij Buffel mijn poot stijf gehouden. Jonge da over de zeik en gaf meteen helemaal niets meer. Ik moest toch naar sneek dus even tel overleg met de waterpoort en hem op 20 mg gezet. Kon ik mooi met de dosis kijken wat hij nodig had(heel erge hotspot), en is hij niet verder over de zeik geraakt.( ik had het eerst met homeopathe nog geprobeerd te beheersen)
Ik heb zelf depots gehad met een cortico, je hartslag versneld en blijft minimaal een week heel hoog, je hele lichaam gaat trillen ect ect. Dus een gestreste hond, die raakt er nog verder van over de zeik.
Sterkte met je meiske.
Ik zou zeker gezien de duur van de problemen, overwegen een schidlierpanel aan te vragen bij dr dods in amerika, die test gewoon veel dieper, en kan een dier niet verder te hoeven afgleiden door een snellere diagnose.
#2112747
Ik wil hier niet mensen tegen de schenen aantrappen over wel of geen cortico's.. Das mijn intentie niet, ik voel me er zelf gewoon niet prettig bij maar ben ook wel zo reeel om wanneer iets echt nodig is me daarop aan te passen.

Heb zojuist gebeld met trillende handjes (leuk joh, belangst ::) ) en woensdag om 13.50 de afspraak voor bloed afname en afkrabsel/biopt.
Wish me luck!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door