Pagina 1 van 1
hongerverschijnselen?
Geplaatst: di 30 dec 2003, 22:18
door richard
Ik geef onze honden (2 dalmatiers, voor wie het nog niet duidelijk was) 2x per dag eten. 's-ochtends en rond 18.00 uur. Tussendoor krijgen ze een halve boterham met pindakaas, hetgeen voor hun echt een tractatie is. Na hun laatste wandeling, 's-avonds laat, krijgen ze vaak nog iets. Regelmatig heeft een van onze meiden echter last dat ze een beetje gal spuugt. Ook heeft ze neiging om dan wat gras weg te vreten.
Ik zelf denk dat dit door een te lege maag ontstaat. Is dit zo of is er een andere verklaring voor?
richard
Re:hongerverschijnselen?
Geplaatst: di 30 dec 2003, 22:38
door Lizzy
Nope. Mijn ervaring is ook dat het door een lege maag komt. Maar, omdat het bij de ene hond wel gebeurd en de andere hond niet, weet ik ook zeker dat het iets te maken heeft met de aanmaak van maagzuur. De ene hond is bijv. nogal met eten bezig en de andere niet. Kijk, hier in huis gebeurd het volgende:
Whoofer kan:
1)Klokkijken
en is
2)Voer-hitsig
Dus, normaal gesproken wordt zij om 08:00 uur uitgelaten en krijgt zij om 09:00 uur eten. In het weekend krijgt zij pas om 10:00 uur eten omdat wij uitslapen. Om 09:00 uur (Pavlov) begint zij al maagzuur aan te maken omdat zij zit te wachten op eten. Nou wil ze dat tot 10:00 uur nog wel redden (dan is er al heel veel maagzuur omhoog gekomen) maar als het 10:10 uur wordt.... dan is zij misselijk. Puur van de grote hoeveelheden maagzuur die zij aanmaakt omdat zij voer verwacht. Dit proces is gewoon niet te stoppen.
Op tijd eten geven is hier de enige remedie, samen met homeopathische middelen. Bij onze Whoofer wrekt Bryonia D6 goed (past bij patienten die 's morgens gal braakt, de echte "ochtendbraker").
Groetjes, Lizzy
Re:hongerverschijnselen?
Geplaatst: wo 31 dec 2003, 10:12
door Sander
Je zou misschien de honden kunnen leren om op variabele tijden te eten.
Re:hongerverschijnselen?
Geplaatst: wo 31 dec 2003, 10:46
door Lizzy
Sander schreef:
Je zou misschien de honden kunnen leren om op variabele tijden te eten.
Hoi Sander, ik denk inderdaad dat dat een goede oplossing zou zijn! Ik ga dat alleen niet meer doen... Whoofertje is nu 10.5 jaar oud en ik ga die "strijd" niet meer met haar aan. Ik probeer haar zo goed mogelijk op tijd eten te geven. Dan maar niet uitslapen.
Maar ik denk dat het inderdaad beter is om honden vanaf pup wisselende tijden aan te leren!
Re:hongerverschijnselen?
Geplaatst: wo 31 dec 2003, 11:02
door Sander
Lizzy schreef:
... Whoofertje is nu 10.5 jaar oud en ik ga die "strijd" niet meer met haar aan...
Als je het goed aanpakt en het eetpatroon geleidelijk veranderd hoeft het volgens mij helemaal niet zo'n "strijd" te zijn. Heeft Eliasen hier niet iets zinnigs over geschreven?