Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3434913
Ik heb beperkt ervaring met spondylose (Brutus had het en Linga had het) maar beide honden reageerde goed op pijnstilling. Deze hond niet. Dat doet mij toch nog steeds twijfelen of het spondylose is waar ze zo sloom van is.
#3434929
Even een update

Afgelopen woensdag ben ik met haar naar de hondenweide geweest. Hier was ze helemaal niet sloom en heeft ze redelijk veel gelopen. Toen we nadien naar de auto wandelden liep ze wel weer traag en een wandeling moest ik zeker niet meer proberen. De dag erna had ze heel veel last en zag ik zelfs dat ze mankte met haar linkervoorpoot. Dit is voor mij wel de bevestiging dat het met haar gewrichten te maken heeft.

Ze reageert er ook op als ik aan haar spieren rond haar linkerschouder voel. Als ik nu terugdenk wanneer de klachten ontstaan zijn was dat wel een periode waarin ik iets meer en verder gewandeld heb dan normaal. Ik heb dus zo een vermoeden dat het misschien wel eens haar spieren of pezen kunnen zijn. Ook omdat ik lees dat artrose meestal betert na wat bewegen, terwijl het bij haar net erger lijkt te worden hoe meer ze beweegt. Zou een hond zolang last kunnen hebben van een overbelasting?

Ik ben in elk geval weer een kuur synopet gestart voor gewrichten (cani-syn) en ga nadien ook eentje geven voor spieren en pezen (flex-dog) om te zien of dit helpt.
Ze moest sowieso in de winter weer naar de fysiotherapeut, dus ik ga die afspraak binnenkort al maken en ga het daar eens voorleggen. Ondertussen hoop ik dat de synopet effect heeft en maken we geen lange wandelingen meer.
#3434958
Als het ED, of iets in de schouder zit kunnen het ook losse botfragmentjes zijn, deze wordt niet beter bij beweging maar kan voor pijnscheuten zorgen.
En ook in geval van artrose is te veel activiteit in een keer ook niet fijn, dan beter gedoseerder bewegen. En overbelasting kan zeker ook bij een hond, ook van pezen en spieren. Maar om te kijken hoe dit zit zou je rontgenfoto's ervan moeten laten maken.
Voelt ze ook warmer op de plekken?
#3434993
smulpaap schreef: vr 19 nov 2021, 21:06 Lastig toch he ? En zorgelijk ook lijkt me
Ik kom met mijn hond bij een osteopaat
Zij vertelde me laatst ook een verhaal over een hond die zij behandelt
Helemaal door de specialistische molen geweest, ct en MRI laten maken , diverse specialisten die de hond onderzocht hebben
Uitgebreid bloedonderzoek enz enz . En er is niets te vinden . Het enige wat de hond helpt is osteopathie incl laser behandeling . Die hond laat ook een wisselend beeld zien , soms toont ie gedrag van een 12 jarige en zo is ie vrolijk en vlot . De mensen hebben ook nog een GT ingeschakeld . Ook niets gesignaleerd .
Dit had zo maar over jou en jouw hond kunnen gaan! Jij hebt toch eigenlijk precies hetzelfde meegemaakt? Ook een CT en MRI scan, ook niks op kunnen vinden, geen specialist die het weet?
#3435011
Lizzy schreef: ma 22 nov 2021, 09:27 Dit had zo maar over jou en jouw hond kunnen gaan! Jij hebt toch eigenlijk precies hetzelfde meegemaakt? Ook een CT en MRI scan, ook niks op kunnen vinden, geen specialist die het weet?
Ja inderdaad . Twee scans , twee specialisten ( neuroloog heeft haar ook nog onderzocht en tijdens de beoordeling scan ook meegekeken ) een ervaren osteopaat , een ervaren dierenarts ::) en men kwam tot de conclusie dat er misschien (nog ) sprake zou zijn van een pees waarvan ze mogelijk last van heeft gehad . De orthopeed zei , wat komt die hond hier doen ? Hij liep met haar , maar ik had wel filmpjes gemaakt .van wat minder goede,momenten . Er was ten tijde van het onderzoek nog wel iets overvulling voelbaar in haar linker pootje , dat had de osteopaat ook gevoeld . Dus ja conclusie : Door gaan met osteopathie , een hoge dosering Omega Drie. En als osteopaat of ik vermoeden dat de klachten over een jaar niet geheel zijn verdwenen dan terug naar meneer van Zuilen in het MCD
Maar de osteopaat heeft me eens uitgelegd dat het in Thara,haar geval ook weleens rasgebonden kan zijn . Het is de statige houding van voortbewegen , de enorm snelle wendingen die de Terrier maakt . En dit alles kan dus leiden tot blessure leed , overbelasting etc en daarbij opgeteld het bikkelharde karakter . Ik geef nooit op
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door