Pagina 1 van 1

Gabapentine??

Geplaatst: wo 29 mei 2019, 11:14
door tt-tjes
Mijn ouwe manneke krijgt al een poosje carprodyl pijnstilling voor zijn rug. Hij krijgt 50 mg per dag, over 2x verdeeld. Maar ik merk dat het gewoon niet meer voldoende werkt.
Ik heb Maarten gebeld en hij opperde om er Gabapentine bij te gaan geven, omdat dit samen met carprodyl mag en geen maagproblemen zou geven.
Heeft iemand ervaring hier mee?

Re: Gabapentine??

Geplaatst: wo 29 mei 2019, 11:33
door Cindy de Wolf
Ja ik. Jesse heeft op de gabapentine zeker 3 jaar langer geleefd in combinatie met Previcox. Nu Misty uitval en trillingen heeft/had nav rugklachten en ook zenuwpijnen. Het opspringen alsof ze gestoken wordt door een bataljon muggen ben ik al snel gabapentine erbij gaan geven en net als bij Jesse zag je de verademing. Jesse kreeg op het laatste 6*300mg en 1 227mg previcox en Misty krijgt nu 3*100mg incidenteel 4*100mg en 3/4 previcox. Beide honden wegen/wogen rondom de 27kg. Misty krijgt nu alweer een jaar deze combinatie en elke maand rijdt ik naar Victor Hoogma in Nijmegen voor fysio/chiro. Het trillen in haar achterpoten is volledig over en op zich loopt ze voor een bijna 13 jarige hond nog best goed en veel.

Re: Gabapentine??

Geplaatst: wo 29 mei 2019, 11:45
door tt-tjes
Cindy de Wolf schreef:Ja ik. Jesse heeft op de gabapentine zeker 3 jaar langer geleefd in combinatie met Previcox. Nu Misty uitval en trillingen heeft/had nav rugklachten en ook zenuwpijnen. Het opspringen alsof ze gestoken wordt door een bataljon muggen ben ik al snel gabapentine erbij gaan geven en net als bij Jesse zag je de verademing. Jesse kreeg op het laatste 6*300mg en 1 227mg previcox en Misty krijgt nu 3*100mg incidenteel 4*100mg en 3/4 previcox. Beide honden wegen/wogen rondom de 27kg. Misty krijgt nu alweer een jaar deze combinatie en elke maand rijdt ik naar Victor Hoogma in Nijmegen voor fysio/chiro. Het trillen in haar achterpoten is volledig over en op zich loopt ze voor een bijna 13 jarige hond nog best goed en veel.
Nou, dan ga ik dat meteen bestellen. Dat opspringen doet Balou ook, idd net alsof hij gestoken wordt. Balou weegt maar 11 kg, en volgens Maarten mocht hij dan 100 mg hebben.
Hebben jou honden last gekregen van slaperigheid en/of diaree?

Heb het recept net over de mail gekregen, en Balou zou 2*100 mg mogen.

Victor Hoogma heeft hier bij mij in de woonplaats ook een praktijk, maar alleen voor mensen helaas. Daarbij kom je er bij hem bijna niet tussen.

Re: Gabapentine??

Geplaatst: wo 29 mei 2019, 11:48
door *Remy*
Denk dat t per hond verschilt en je t gewoon moet uit proberen. Bij Joon deed t helemaal niets behalve dat hij er ontzettend moe van werd.

Re: Gabapentine??

Geplaatst: do 30 mei 2019, 16:42
door hamada
Hier ook jatenlang goede ervaring met gaba tegen zenuwpijnen.
Joy woog 10 kilo en kreeg in eerste instantie 2x 100mg, later 3x 100mg.
Hou er rekening mee dat de eerste week het effect kan zijn dat ze suffig, wat afwezig en depri over kunnen komen. Dat hadden bij ons tenminste de twee honden die op de gaba werden gezet. Na die eerste week waren ze weer als vanouds.
Joy kreeg ook aanvullend CBD olie.

Re: Gabapentine??

Geplaatst: vr 31 mei 2019, 21:58
door tt-tjes
Balou is idd wel wat suffig en slaapt veel. Maar gisteravond sprong hij in ene zelf op de bank. Dat heeft ie heel lang niet gedaan. Dus het lijkt wel iets te doen voor hem.