Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

#3380755
Geachten,

We hebben sinds 3 maanden onze vizsla op kvv dieet gezet. Hij vond het aanvankelijk heerlijk en kon z'n geluk nooit op. Vis at hij echter nooit, maar de andere diersoorten vond hij heerlijk.

Nu laat hij kip en de andere diersoorten ook staan muv rund. Die eet hij altijd wel op.

Wat zou dit kunnen zijn? Het is natuurlijk belangrijk om diersoorten af te wisselen, maar het wordt wel erg moeilijk als hij niet eet.

Alvast bedankt voor de tips en reacties.

?

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
#3380762
Geef je 1 merk of meerdere? Want als je maar 1 merk geeft, zou ik je meteen willen aanraden om ook andere merken te proberen.
Meneer Ko vond eerst ook ongeveer alles lekker en was een vreselijke schrokker. Inmiddels is het een rustige en kieskeurige eter geworden.
#3380763
Ik ga er vanuit dat jullie je "pup" na hebben laten kijken en gezond bevonden is?

Als dat zo is: dan denk ik dat "pup" (die met 9 maanden echt al dik pup af en wel puber is) in een fase gekomen is waarin ie jullie uitprobeert. En daar helpt naar mijn mening maar 1 tegen: "zoek het maar uit, als je honger hebt eet je wel". En dat gaat dan natuurlijk nooit op voor 100% van alle honden maar wel voor de meeste. En hoe doe je dat?

Bak vullen, bak neerzetten, pup 5 seconden de gelegenheid geven om te eten, niet eten na 5 seconden de bak weg halen, lege bak terug zetten en de maaltijd pas weer bij het volgende eetmoment neerzetten. Dezelfde maaltijd. Geen aandacht aan geschenken, niet praten tegen pup, geen feestje van maken, niet aanmoedigen, niet mopperen, gewoon bak neerzetten --> niet eten ---> bak weghalen en pas volgende maaltijd weer neerzetten.

Meerdere smaken en merken afwisselen is zeker aan te bevelen.
#3380802
En een hond van 9 maanden is waarschijnlijk de meeste groei wel uit en dan kunnen ze simpelweg minder nodig hebben.

Ik zou in ieder geval Lizzy haar methode toepassen. Daarnaast kan het ook helpen om iets terug te gaan in hoeveelheid voeding. Van teveel voeren krijg je soms ook dit soort gedrag. En als je dan iets terug gaat in hoeveelheid, goed blijven kijken hoe hij er op reageert. Als ie af gaat vallen, dan is het te weinig en kan je weer iets ophogen.
#3380806
Wellicht is het teveel, maar het valt wel op dat rund altijd gelijk op gaat, maar de andere diersoorten niet.

Hij eet nu nog 1kg kvv per dag.
Misschien proberen om terug te gaan nu naar 800 gram porties.
Qua gewicht is hij wel op het juiste niveau. Ook zijn de ribben net niet zichtbaar. Ik hoop niet dat hij straks te weinig krijgt, maar het valt te proberen.

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
#3380808
src_esther schreef:Geef je 1 merk of meerdere? Want als je maar 1 merk geeft, zou ik je meteen willen aanraden om ook andere merken te proberen.
Meneer Ko vond eerst ook ongeveer alles lekker en was een vreselijke schrokker. Inmiddels is het een rustige en kieskeurige eter geworden.
We geven voornamelijk kivo, maar we zijn wel soms aan het afwisselen met carnibest. Maar wellicht is afwisseling met meerder dan deze twee merken ook beter...

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
#3380814
Questionmark schreef:Wellicht is het teveel, maar het valt wel op dat rund altijd gelijk op gaat, maar de andere diersoorten niet.

Hij eet nu nog 1kg kvv per dag.
Misschien proberen om terug te gaan nu naar 800 gram porties.
Qua gewicht is hij wel op het juiste niveau. Ook zijn de ribben net niet zichtbaar. Ik hoop niet dat hij straks te weinig krijgt, maar het valt te proberen.

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
Als het net wat teveel is, dan is het ook niet onlogisch dat de smaken die hij lekker vindt makkelijker op gaan, dan de smaken die hij minder lekker vindt. Het leuke van vers voeren is dat ze niet elke dag hetzelfde krijgen, maar dat betekend ook dat ze voorkeuren kunnen hebben.

En nogmaals, als ie duidelijk gaat afvallen hoog je de hoeveelheid weer op. Soms kom je er hierdoor achter dat je teveel voert, soms kom je hierdoor net even door een puberfase heen en eet ie daarna weer goed.
#3380850
Ik weet niet hoe lang hij al weigert maar iets te grote porties die regelmatig geweigerd worden geven een kleinere totale hoeveelheid dan iets kleinere die wel gegeten worden. ;)
Het zal natuurlijk wel een weekje of zo duren voor hij het gesnapt heeft. Misschien langer.
Maar daar gaat hij minder gewicht op verliezen dan steeds maaltijden laten staan.

Ik zou ze zelfs vrij drastisch durven terugschroeven, tot hij wel mooi eet en dan terug naar een hoeveelheid waar hij het goed op doet.
Maar je kan proberen op iets minder en toepassen wat Lizzy aanraadt. Dat lijkt mij ook het verstandigst.

Wat ik soms deed, bij wijze van belonging, was iets lekkers geven nadat ze iets minder lekkers (dat al ze voorheen geweigerd hadden) opgegeten hadden. Zo van, kijk, nu krijg je je buikje vol. Maar dat gaat dan over bepaalde dingen regelmatig weigeren. Niet over structureel weigeren op de echt lekkere dingen na. Want bij dat laatste weigert hij de volgende maaltijd gewoon weer dus dat schiet niet op.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door