Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Nierdieet hond

Berichtdoor Barfplaats

Door Evelien__
#3380406
Hoi allemaal

Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar kwam niet direct op een recent topic, dus ik plaats het hier even.
Wij hebben thuis 5 Vizsla's (teefjes).
Onze oudste (11) begint nierproblemen te krijgen. Dwz: drinkt quasi "onophoudelijk", plast bijna helder "water". Het soortelijk gewicht van haar urine is te laag en ze verliest eiwit middels haar urine. (Hiervoor krijgt ze Bexepril 20mg en dit is inmiddels enorm verbeterd.)

Nu is dus vandaag dat van het soortelijk gewicht aan het licht gekomen en raadt onze DA over te gaan op een nierdieet. Zij is zeker niet tegen het geven van KVV, maar in ons geval zou ze wel een commerciële voeding geven aan ons "omaatje".

Ik had van de KVV de Bandit Nierdieet al gevonden, maar aan €4.77 voor 480 gram (voor een hond van 20kg) vind ik dit wat prijzig.
Zijn hier goede alternatieven voor? Brokken weigert ze te eten, en ik wil ze niet op blikvoer hebben. Vlees vindt ze geweldig, dus dit zou ik graag zo houden.

Ik ben benieuwd naar jullie suggesties!

Groetjes, Evelien
Door Lizzy
#3380411
Als je het niet erg vindt, vind ik het complete onzin, dat wat je dierenarts zegt. Je kunt prima zelf samenstellen voor honden met nierproblemen. En waarom zou je een KVV fabrikant wel vertrouwen en jezelf niet?

Maar goed, dat was je vraag niet natuurlijk. Energique Raw Veterinary Diets heeft een nier KVV. En Buddy's ook.

Mocht je toch zelf willen samenstellen: viewtopic.php?f=33&t=133001

Barfplaats wordt gesponsord door