Pagina 1 van 1

Zelf beloningtubes vullen icm KVV

Geplaatst: ma 20 mei 2019, 14:19
door Ashena
Ik hoop dat ik het op de juiste plek neergezet heb, het is een beetje rare vraag misschien.

Ik voer mijn honden (en katten) KVV, voor de honden gebruikte ik voorheen voor beloning graanprijzen vleesbrokjes, of gedroogd vlees. Ik zit in een rolstoel en heb momenteel 2 pups, ik werd door een vriendin op beloning tubes gewezen om te gebruiken i.p.v. brokken en na te hebben geprobeerd blijkt dat dit voor mij veel handiger in gebruik is icm met mijn voorzetbike voor de rolstoel en het gelijk gas moeten geven en belonen.
Alleen zitten in die tubes vaak ingrediƫnten die ik liever niet voer, en zijn ze best prijzig. Ik heb nu hervulbare tubes besteld, maar nu moet ik nog iets bedenken om ze mee te vullen. Het idee is om ze allemaal te vullen en in de vriezer te bewaren en dan voor gebruik in de koelkast ontdooien voor ik ze werkelijk gebruik en waarschijnlijk na een dag weg gooi. Rauw vlees is eigenlijk geen optie omdat ik ze soms een dag mee moet sjouwen. Tot nu toe kom ik niet veel verder met recepten dan Renske stoommaaltijden pureren en evt aanlengen met water of geitenmelk oud tot juiste consistentie.
Heeft iemand van jullie misschien een idee voor vullingen? Zonder granen en conserveermiddelen etc.
Mijn dank is alvast groot.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Zelf beloningtubes vullen icm KVV

Geplaatst: ma 20 mei 2019, 16:59
door Lizzy
Ik heb eerlijk gezegd geen idee welke dikte je nodig hebt voor die tubes....? Is het een idee om ze te vullen met dikke yoghurt? Of kwark? Of inderdaad van die langhoudbaarworsten van bijv. CarniVoer ofzo (en dan misschien dunner maken met iets)? Leverworst?

Re: Zelf beloningtubes vullen icm KVV

Geplaatst: ma 20 mei 2019, 17:56
door Ashena
Het moet vooral fijn genoeg zijn dat het door de opening kan. Denk aan een tube tandpasta. Dat idee.
Alleen yoghurt vind ik geen goed plan, met pups beloon je immers veel, en ik denk dat ik dan diarree mag gaan opruimen plus dat ik zit met warme yoghurt als t warmer wordt buiten. Dat bederft te snel denk ik....
De lang houdbare worsten vind ik wel een hele goede! Thanks. Die kan ik wel door de keukenmachine halen. En evt verdunnen.. had ik nog niet aan gedacht.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Zelf beloningtubes vullen icm KVV

Geplaatst: ma 20 mei 2019, 21:40
door Siberienne
Trovet heeft dieetvoer dat eruit ziet als leverworst en ook zo fijn gemalen is. Is ook houdbaar en niet super vettig.

Niet de kuipjes trouwens maar de worsten, kuipjes zijn vettig.

Re: Zelf beloningtubes vullen icm KVV

Geplaatst: ma 20 mei 2019, 21:49
door Siberienne