- vr 31 okt 2014, 13:17
#3013785
[quote="M.P"]
Bij mijn weten worden KVV's overigens allemaal door de overheid gecontroleerd op de aanwezige hoeveelheid bacteriën (KVV wordt niet op inhoud gecontroleerd maar daar dus wel op, namelijk "de ongewenste controles (bacteriën, schimmels, e.d., door RVV")? Ik snap dan ook die opmerking over je concurrenten niet? Kun je dat uitleggen?
en hoe komt dat er toch nog voedingen uit de rekken moeten gehaald worden na een vaststelling van salmonella of zo.... FAVV bij ons.
hier lees je toch vaak dat er af en toe slechte rollen kvv zijn enz.. diaree of overgeven
dus is er in mijn ogen weinig controle , of de analyses van afname van vleesstalen duren enorm lang? en dan ligt de voeding al in de rekken.
[/quote]
Iedere controle is steekproefsgewijs, bij alles, iedereen en overal. En eerlijk, ik spreek wel eens mensen van het vwa, maar dierenspul heeft amper prioriteit. De halve dienst is wegbezuinigd, men krijgt steeds nieuwere kriegelregeltjes opgelegd door "brussel" en men heeft de mankrachten al hard genoeg nodig om de humane (voedsel) industrie te informeren/controleren.
Maar wat al gezegd is, kan na het produceren ook nog van alles misgaan. Zij het bij de opslag, zij het bij de uiteindelijke bewerkingen door de eindgebruiker. Lees alleen hier al eens een bartopic over keukenhygiëne en de "en ik leef nog steeds" vliegen je om de oren. Ik kan me nog herinneren dat iemand met een miniteckel een rol kvv 10 dagen in de koelkast liet liggen (geen zin om te portioneren) en ja nee, na 10 dagen stonk het natuurlijk wel, maar het woefekind werd er niet ziek van, dus so what. Maar zo'n prakje bevat dus heel makkelijk een overship load aan bacteriën die je niet in je koelkast of op je aanrecht of in de bek van je hond zou moeten willen hebben. Niet voor de hond, maar dan wel voor de omgeving. Zeker als er kinderen aanwezig zijn.
De wat velen vaak als normale hygiënische voorzorgmaatregelen zien, zijn dat bij veel mensen echt niet.