huidig weekmenu Merel en Maartje
Geplaatst: zo 01 mei 2011, 14:06
Merel en Maartje eten soms Darf Aktief (biologische kvv) bestaande uit
•50% biologische kip en eenden karkassen (vlees bot verhouding 50-50)
•15% biologisch rund spiervlees
•10% biologisch lams en geitenvlees
•5% biologische lams- en rund long en lamspens
•10% biologische groenten
•5% biologisch rund hart
•5% biologische rund lever & nieren
maar zo veel mogelijk zelf samengesteld. Hun dagmenu is dan:
340 gram vleesbot, varierend tussen kipkarkas, eendenrug en konijnkarkas
70-100 gram groentenmix (bijv. een mix van broccoli, bleekselderij, venkel, knolselderij, rode parika, courgette, witlof, pompoen en pastinaak)
65 gram orgaanmix, zelf samengesteld uit hart (van lam/geit/rund/konijn), nier (van lam/geit/konijn) en lever (van lam/geit/konijn). Vet en bijv. de aan het hartje hangende konijnenlong is extra hier bovenop.
170 gram spiervlees, varierend tussen rund, geit, schaap, lama, antiloop, paard en hert
Natuurlijk zijn de genoemde grammen niet tot op de gram nauwkeurig hetgeen ze krijgen, zeker de karkassen varieren tussen wat meer en wat minder.
Daarnaast:
2-3 maal per week krijgen ze daar vette vis bij, in totaal een pondje per week, varierend Kiezebrink zalmmix (50/50 graad-vlees) en hele sardines.
2-3 maal per week krijgen ze een kippenei 1 maal per 2 weken een penslap van pakweg een kilo voor met-z'n-tweeen (waar Merel vooralsnog nauwelijks van me eet: ze likt er aan, zeult er mee en knabbelt er wat aan maar is er nog niet dol op)
gedroogd vlees ter beloning, met name kipfilet en long van rund, geit en schaap
2 maal per week een theelepel zeewier
Ze krijgen e.e.a. verdeeld over 2 maaltijden per dag, waarbij 's morgens het vleesbot en de eventueel vis (dat combineer ik met de wat minder bevleesde vleesbotten, die daardoor geen te droge keutels opleveren) en 's avonds het spiervlees, de groenten en de organen. 't Eitje gaat meestal bij de avondhap. De penslap krijgen ze al naargelang het schikt qua buiten eten en uitbuiken.
•50% biologische kip en eenden karkassen (vlees bot verhouding 50-50)
•15% biologisch rund spiervlees
•10% biologisch lams en geitenvlees
•5% biologische lams- en rund long en lamspens
•10% biologische groenten
•5% biologisch rund hart
•5% biologische rund lever & nieren
maar zo veel mogelijk zelf samengesteld. Hun dagmenu is dan:
340 gram vleesbot, varierend tussen kipkarkas, eendenrug en konijnkarkas
70-100 gram groentenmix (bijv. een mix van broccoli, bleekselderij, venkel, knolselderij, rode parika, courgette, witlof, pompoen en pastinaak)
65 gram orgaanmix, zelf samengesteld uit hart (van lam/geit/rund/konijn), nier (van lam/geit/konijn) en lever (van lam/geit/konijn). Vet en bijv. de aan het hartje hangende konijnenlong is extra hier bovenop.
170 gram spiervlees, varierend tussen rund, geit, schaap, lama, antiloop, paard en hert
Natuurlijk zijn de genoemde grammen niet tot op de gram nauwkeurig hetgeen ze krijgen, zeker de karkassen varieren tussen wat meer en wat minder.
Daarnaast:
2-3 maal per week krijgen ze daar vette vis bij, in totaal een pondje per week, varierend Kiezebrink zalmmix (50/50 graad-vlees) en hele sardines.
2-3 maal per week krijgen ze een kippenei 1 maal per 2 weken een penslap van pakweg een kilo voor met-z'n-tweeen (waar Merel vooralsnog nauwelijks van me eet: ze likt er aan, zeult er mee en knabbelt er wat aan maar is er nog niet dol op)
gedroogd vlees ter beloning, met name kipfilet en long van rund, geit en schaap
2 maal per week een theelepel zeewier
Ze krijgen e.e.a. verdeeld over 2 maaltijden per dag, waarbij 's morgens het vleesbot en de eventueel vis (dat combineer ik met de wat minder bevleesde vleesbotten, die daardoor geen te droge keutels opleveren) en 's avonds het spiervlees, de groenten en de organen. 't Eitje gaat meestal bij de avondhap. De penslap krijgen ze al naargelang het schikt qua buiten eten en uitbuiken.