Pagina 1 van 1

nieuw menu voor mijn beaucerons

Geplaatst: vr 26 feb 2010, 16:43
door Enza
Dit keer  niet meer iedere dag alles zoals ik in het  begin had......... wat was dat een geedoe zeg. overal kleine stukjes afsnijden.... en jajaja
jullie hadden dat al gezegd maar wou het toch proberen......

maar goed hier een nieuw menu:

ik voer 2,5% van hun lichaamsgewicht. Heb de percentages en grammen achterwege gelaten...die kloppen gewoon.... dit is mijn samenstelling:

maandag      : parelhoenvleugels, runderhart, paardenvlees, ei
dinsdag        : Runderstrot, kip orgaanmix, zalm
woensdag    : kippennekken,Lamslever, eendenvlees
donderdag    : geitenribben, rundermilt en schapenlong, hertenvlees
vrijdag          : heel konijn, pens,ei
zaterdag      : eendennek, lamshart, sardientjes
zondag          : kwartel, pens, haas

Graag jullie mening, aanvulling enz...... ;D

PS: kan iemand mij vertellen waarom er in kalfkopvlees weinig voedingswaarden zit? Dit is mij verteld namelijk..........

Kan ik nu iedere week zeg maar dit menu geven? of moet ik iedere week afwisselen met andere samenstellingen???

ALvast bedantk voor jullie adviezen :)

Re: nieuw menu voor mijn beaucerons

Geplaatst: za 27 feb 2010, 11:20
door Too
Je hebt zoveel variatie in diersoorten dat je dit menu prima kunt handhaven

Wat ik [toch] nog mis is nier, nier is echt een belangrijk orgaan
Long heeft maar weinig voedingswaarde , dat zou je kunnen vervangen door [een deel] nier.

Re: nieuw menu voor mijn beaucerons

Geplaatst: za 27 feb 2010, 17:01
door May Linn
Tja door de tijd heen gaat dat samenstellen en snijden steeds makkelijker, kwestie van uitproberen  :biggrin2:
Neem dat je percentages prima zijn, dan ziet het er heel goed uit.
Ik tel 11 diersoorten, das erg luxe!
Klopt idd dat in kalf minder voedingsstoffen zitten dan in rund.
Waarom precies weet ik zo ook niet meer, maar daar zou je even op kunnen zoeken hier.