Pagina 1 van 1
eerste idee voor menu
Geplaatst: zo 29 nov 2009, 17:18
door tess06
dit is mijn eerste voorstel voor het menu van Tess
een friese stabij van ca 20 kilo
ma: 160 gr kipnekken en 280 gr paard
di : 160 gr ganzenekken en 120 gr runderpens
wo: 160 gr kip karkas en 280 gr geit
do: 160 gr patrijs karkas en 120 gr lams long/hart
vr : 160 gr kip nekken en 280 gr duif
za : 160 gr eend karkas en 120 gr worst uit abcoude(met rund/pens en vis)
zo : 160 gr kip nekken en 280 gr paard
ma : 160 gr ganze nekken en 120 gr runderpens
di : 160 gr kip nekken en 280 gr geit
wo :160 gr patrijs karkas en 120 gr lams hart/long
do: 160 gr kip karkas en 280 gr duif
vr 160 gr eend karkas en 120 gr worst uit abcoude
za : 160 gr kip nekken en 280 gr paard
zo: 160 gr ganze nekken en 120 gr runderpens
af en toe een ei en wat groente
wat vinden jullie hiervan?
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: zo 29 nov 2009, 20:22
door ulla
Je afwisseling is goed, ik mis alleen lever en nier plus vis in je menu.
Long voegt niet zoveel toe.
Bot percentage zit je op 40 % vleesbot dat is oke.
Orgaan zit je de eerste week op 10% inclussief pens.
Dat zou ik veranderen en i.p.v. long , lever en nier toevoegen.
Spiervlees iets verminderen en groenten , ei etc. in je menu inpassen.

Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: zo 29 nov 2009, 20:26
door annielaumen
In percentage ben ik niet zo goed,dat laat ik aan andere over
Maar ik mis lever en niertjes in het menu
Verder zie ik 8 diersoorten en vis
Dat is volgens mij genoeg variatie
Grt Annie
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: ma 30 nov 2009, 16:26
door tess06
waarom minder spiervlees?
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: ma 30 nov 2009, 17:32
door May Linn
qua afwisseling in diersoorten ziet het er prima uit!
Ben er zelf wel voor iets groente toe te voegen aan het menu en dit mee te rekenen.
Voer zo'n 5% daarvan.
Je zou ook nog 1 maaltijd per week geheel uit vis kunnen laten bestaan.
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: ma 30 nov 2009, 17:32
door ulla
Omdat je een aantal procenten groentenmix, en overige zoals ei, noten yogurt moet toevoegen aan je menu.
Of je moet dat niet willen gaan voeren, dan laat je het zoals het nu is.
Maar het lijkt mij wel zinvol.
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: ma 30 nov 2009, 18:58
door tess06
ma: 160 gr kipnekken en 200 gr paard en 50 gr groente
di : 160 gr ganzenekken en 120 gr runderpens
wo: 160 gr kip karkas en 200 gr geit en 50 gr groente
do: 160 gr patrijs karkas en 60 gr lams hart en 60 gr lever en een half zacht ei
vr : 160 gr kip nekken en 200 gr duif en 50 gr groente
za : 160 gr eend karkas en 120 gr worst uit abcoude(met rund/pens en vis)
zo : een zalmkop en 50 gr groente
ma : 160 gr ganze nekken en 120 gr runderpens
di : 160 gr kip nekken en 200 gr geit en 50 gr groente
wo :160 gr patrijs karkas en 60 gr lamslong en 60 gr pens
do: 160 gr kip karkas en 200 gr duif en 50 gr groente
vr 160 gr eend karkas en 120 gr worst uit abcoude en een half zacht ei
za : 160 gr kip nekken en 200 gr paard en 50 gr groente
zo: 160 gr ganze nekken en 120 gr runderpens
is dit beter?
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: ma 30 nov 2009, 21:02
door ulla
[quote="tess06"]
ma: 160 gr kipnekken en 200 gr paard en 50 gr groente
di : 160 gr ganzenekken en 120 gr runderpens
wo: 160 gr kip karkas en 200 gr geit en 50 gr groente
do: 160 gr patrijs karkas en 60 gr lams hart en 60 gr lever en een half zacht ei
vr : 160 gr kip nekken en 200 gr duif en 50 gr groente
za : 160 gr eend karkas en 120 gr worst uit abcoude(met rund/pens en vis)
zo : een zalmkop en 50 gr groente
ma : 160 gr ganze nekken en 120 gr runderpens
di : 160 gr kip nekken en 200 gr geit en 50 gr groente
wo :160 gr patrijs karkas en 60 gr lamslong en 60 gr pens
do: 160 gr kip karkas en 200 gr duif en 50 gr groente
vr 160 gr eend karkas en 120 gr worst uit abcoude en een half zacht ei
za : 160 gr kip nekken en 200 gr paard en 50 gr groente
zo: 160 gr ganze nekken en 120 gr runderpens
is dit beter?
[/quote]
Ja dit is beter, maar ik mis nog nier, en in week 2 ook lever.
En als je het eitje, nu een gewoon rauw met schil geeft i.p.v. half zacht.!
Ik zou de long weg laten en daarvoor in de plaats nier lever en hart geven.
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: ma 30 nov 2009, 21:13
door Nadia
Wat zit er in die worst uit abcoude??
Bij worsten moet ik altijd denken aan een mengeling met varkensvlees.
Waarom idd het ei halfzacht?? Gewoon lekker rauw geven!
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: di 01 dec 2009, 06:25
door tess06
volgens mij heb ik haar vroeger al een lever of nier gegeven maar ze eet het alleen op als het gekookt is rauw lust ze het niet.ik weet niet of het dan nut heeft om haar lever en nier te geven als ik het eerst kook.
ik heb ergens gelezen dat het eiwit rauw ongezond is maar het eigeel rauw zou dan wel weer goed zijn. en de schil eet ze niet op, vroeger wel maar nu niet meer.
In de worst van abcoude zit:Het is 100% vers vlees, geen chemische toevoegingen !!!
Het is een totaalvoer met vers spiervlees, organen, pezen, kraakbeenderen en botten.
Dit is door elkaar gemengd in een goede verhouding en bevat alle spoorelementen, mineralen en vitaminen nog omdat het vers is. 100% dierlijk.
in de worst die ik koop zit vlees pens en vis.
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: di 01 dec 2009, 08:11
door Lizzy
[quote="tess06"]
volgens mij heb ik haar vroeger al een lever of nier gegeven maar ze eet het alleen op als het gekookt is rauw lust ze het niet.ik weet niet of het dan nut heeft om haar lever en nier te geven als ik het eerst kook.
ik heb ergens gelezen dat het eiwit rauw ongezond is maar het eigeel rauw zou dan wel weer goed zijn. en de schil eet ze niet op, vroeger wel maar nu niet meer.[/quote]
Dat is het "biotine verhaal" en dat klopt niet. Als je adivine en biotine op Barfplaats in tikt, is er een oud eieren topic en daarin kun je precies lezen hoe het zit. Er zit dus meer biotine in eigeel dan dat er door adivine wordt tegengewerkt in de opname.
Lever en nier geef je ook liever rauw maar als je hond het rauw niet eet, mag je het wel even aanbakken.
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: di 01 dec 2009, 12:08
door Nadia
Oh, dus die worst uit abcoude is een kvv? Duidelijk. dat kon ik niet opmaken uit je menu
Idd ei gewoon rauw geven..
Met de lever en nier: wellicht eerst aanbakken/koken zoals lizzy zei en dan afbouwen, steeds minder en minder, of in kleine stukjes snijden en door het eten doen..
Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: zo 06 dec 2009, 09:40
door tess06
ik heb nu zelf kippen en van verse eitjes eet ze de schil wel op.
ze lust gewoon geen oude schilletjes...

Re: eerste idee voor menu
Geplaatst: zo 06 dec 2009, 16:55
door Nadia
Ze weet gewoon wat lekker is
