Pagina 1 van 1

We gaan beginnen.

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 12:32
door Inge2104
Het lijkt erop dat we nu echt gaan Barfen...
Ik heb een menu in mekaar gezet, zouden jullie even willen kijken of 't een beetje klopt?

Luna, teef, 25 kilo.

Maandag:

200gr eendennek
90 gr groentemix: wortel, brocolli, bietjes, andijvie, boontjes alfalfa
90gr kippenlevertjes
120gr hertenvlees
1 rauw ei met schil, beetje yoghurt

Dindag:
300gr kipkarkas
90 gr groente
90 gr schapenpens
120gr paardenspiervlees

Woendag:
300gr parelhoenkarkas
90gr groente
90gr rundernier
120gr runderspiervlees (soms een lap, soms smuldier)

Donderdag:
300gr eendkarkas
90gr groente
90gr kippenmaagjes
1 rauw ei, beetje yoghurt

Vrijdag:
200gr haaskarkas
90gr groente
90gr runderlever
120gr hertenvlees

Zaterdag:
300gr runderstrot (is dit vleesbot?
90gr groente
90gr kippenniertjes
120gr paardenspiervlees

Zondag:
300gr sardientjes, makreel, zalmkop
90gr groente
90gr pens (soms een lap, soms smuldier)
120gr runderspiervlees (lap of smuldier)

Ik kom dan uit op 8 diersoorten, lijkt me voldoende toch?
Alvast bedankt voor het lezen.

Groetjes Inge!

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 12:50
door May Linn
Ziet er goed uit!!
Runderstrot valt onder spiervlees, is voornamelijk vlees met kraakbeen.

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 12:58
door Cathelijn
Volgens mij gaat dit helemaal goedkomen  :D Je zou in plaats van de kippenniertjes ook hartjes kunnen voeren.

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 14:14
door Inge2104
Oké, goed om te lezen... :)
Heeft er misschien iemand een foto van runderstrot? Ik heb nog een aantal dingen uit de Herby bestelling niet kunnen herleiden...

Groetjes inge!

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 16:14
door Hertog
Dat ziet er goed uit. Leuk hoe je de smuldier hebt ingezet. Daar leer ik weer van.

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 19:19
door May Linn
[quote="Inge2104"]
Oké, goed om te lezen... :)
Heeft er misschien iemand een foto van runderstrot? Ik heb nog een aantal dingen uit de Herby bestelling niet kunnen herleiden...

Groetjes inge!
[/quote]

Geen foto hier van runderstrot, miss effe zoeken met de zoekfunctie.
Welke dingen heb je niet kunnen herleiden?

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 22:26
door Inge2104
Tja, dat weet ik nog niet precies, heb effe snel gekeken en 't toen in de vriezer gegooid, 't weekend ga ik even goed kijken en eventueel foto's posten hier van onbekende dingen..

Groetjes Inge!

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: do 19 nov 2009, 16:10
door Inge2104
Zo, hier ben ik weer even.
We zijn inmiddels gestart en luna vind 't fantastisch!
Ik loop nog tegen wat dingetjes aan.
Ten eerste heb ik nog niet alles kunnen herleiden, kan iemand me daarmee helpen?
Ik weet niet hoe rundernier eruit ziet. En kopvlees van rund, geen idee??? Iemand met foto's toevallig?

Alvast bedankt!

Groet Inge!

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: do 19 nov 2009, 16:21
door May Linn
[quote="Inge2104"]
Zo, hier ben ik weer even.
We zijn inmiddels gestart en luna vind 't fantastisch!
Ik loop nog tegen wat dingetjes aan.
Ten eerste heb ik nog niet alles kunnen herleiden, kan iemand me daarmee helpen?
Ik weet niet hoe rundernier eruit ziet. En kopvlees van rund, geen idee??? Iemand met foto's toevallig?

Alvast bedankt!

Groet Inge!
[/quote]

Afbeelding
rundernier

Afbeelding
kopvlees rund (heb ik ook eens een stuk vetter gehad)

effe googlen, vindt je van alle producten wel foto's  ;)

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: do 19 nov 2009, 16:34
door Inge2104
Dank je!

Kan ket kloppen dat de nier maar heel klein is? Ik heb net alles uitgezocht en ik heb nu nog 2 zakjes over. Op 1 staat rund en de anders staat niks, die is klein, zo groot als een mannenfuist zeg maar. die waar rund op staat is wel een flink stuk. In bevroren toestand is 't moeilijk te onderscheiden!

Groetjes Inge!

Re: We gaan beginnen.

Geplaatst: do 19 nov 2009, 16:50
door May Linn
Rundernier is nog aardig groot, schat meer 2 mannenvuisten.
Rundernier, zit ook meestal niet heel veel vet aan, kopvlees is vaak wat witter/vetter.