Mijn eerste menu, graag beoordeling!
Geplaatst: za 16 mei 2009, 15:49
Hoi,
Ik heb dit menu ook op het NRV forum geplaatst, ik ben benieuwd wat jullie als barfers er van vinden!
Ik heb geprobeerd om een éénwekelijks menu voor mijn Sheltie in elkaar te zetten. Het is een reu van 4.5 jaar en hij weegt 8.8 kilo. Ik probeer ergens tussen de 2 en 2,5% van zijn lichaamsgewicht te gaan zitten; 200gram per dag. Ik wil makkelijk beginnen (voor hem en voor mezelf) dus ga denk ik kiezen voor een groot deel mixen en gemalen pens, in combinatie met wat kippenekjes, eenderuggen etc. Om echt ergens op te knagen heb ik hier al stukken gedroogde pens liggen. Als we er eenmaal aan gewend zijn, dan ga ik overstappen op wat meer knaagdingen. Ik wil alles bij Herby gaan bestellen als de tijd rijp is.
Mijn eerste versie (nog wat toelichting staat eronder):
Maandag: vleesmix 100gram + lever 50gram + 'overig' (50gram)
Dinsdag: gemalen pens 100gram + kippenek 100gram
Woensdag: vleesmix 100gram + hart 50gram + wildsnijsels 50gram
Donderdag: gemalen pens 100gram + eendenrug 100gram
Vrijdag: vleesmix 100gram + nier 50gram + 'overig' 50gram
Zaterdag: gemalen pens 100gram + kippenek 100gram
Zondag: vleesmix 100gram + wildsnijsels 100gram
De vleesmix bestaat uit 60% rund, 20% pens en 20% kipkarkas.
Het 'overig' zal bestaan uit een rauw eitje (50gram), ruw vezel (groentepuree o.i.d.) en misschien kefir, maar in dit laatste moet ik me eerst wat verdiepen.
Hart, lever en nier kan ik van verschillende diersoorten nemen, bijvoorbeeld runderhart, en dan konijnenlever en niertjes. Als vervanging oor één kippenek kan ik iets van vis geven als dat beter is.
De wildsnijsels bestaan uit vlees van haas, hert, struisvogel en kangaroe... in totaal heb ik dan dingetjes van plusminus 7-8 diersoorten gebruikt, maar het overgrote deel is toch wel rund (is dat erg?)
Hoe zwaar is 1 eendenrug en 1 kippenek trouwens? Kun je die makkelijk door de helft snijden? Voor mijn eigen berekening ben ik trouwens uit gegaan van 50% bot en 50% vlees in een kippenek en eendenrug, klopt dit? Pens heb ik als complete maaltijd geteld, maar is 300gram per 1400gram per week niet teveel?
Graag jullie commentaar!
Groetjes,
Esther
Ik heb dit menu ook op het NRV forum geplaatst, ik ben benieuwd wat jullie als barfers er van vinden!
Ik heb geprobeerd om een éénwekelijks menu voor mijn Sheltie in elkaar te zetten. Het is een reu van 4.5 jaar en hij weegt 8.8 kilo. Ik probeer ergens tussen de 2 en 2,5% van zijn lichaamsgewicht te gaan zitten; 200gram per dag. Ik wil makkelijk beginnen (voor hem en voor mezelf) dus ga denk ik kiezen voor een groot deel mixen en gemalen pens, in combinatie met wat kippenekjes, eenderuggen etc. Om echt ergens op te knagen heb ik hier al stukken gedroogde pens liggen. Als we er eenmaal aan gewend zijn, dan ga ik overstappen op wat meer knaagdingen. Ik wil alles bij Herby gaan bestellen als de tijd rijp is.
Mijn eerste versie (nog wat toelichting staat eronder):
Maandag: vleesmix 100gram + lever 50gram + 'overig' (50gram)
Dinsdag: gemalen pens 100gram + kippenek 100gram
Woensdag: vleesmix 100gram + hart 50gram + wildsnijsels 50gram
Donderdag: gemalen pens 100gram + eendenrug 100gram
Vrijdag: vleesmix 100gram + nier 50gram + 'overig' 50gram
Zaterdag: gemalen pens 100gram + kippenek 100gram
Zondag: vleesmix 100gram + wildsnijsels 100gram
De vleesmix bestaat uit 60% rund, 20% pens en 20% kipkarkas.
Het 'overig' zal bestaan uit een rauw eitje (50gram), ruw vezel (groentepuree o.i.d.) en misschien kefir, maar in dit laatste moet ik me eerst wat verdiepen.
Hart, lever en nier kan ik van verschillende diersoorten nemen, bijvoorbeeld runderhart, en dan konijnenlever en niertjes. Als vervanging oor één kippenek kan ik iets van vis geven als dat beter is.
De wildsnijsels bestaan uit vlees van haas, hert, struisvogel en kangaroe... in totaal heb ik dan dingetjes van plusminus 7-8 diersoorten gebruikt, maar het overgrote deel is toch wel rund (is dat erg?)
Hoe zwaar is 1 eendenrug en 1 kippenek trouwens? Kun je die makkelijk door de helft snijden? Voor mijn eigen berekening ben ik trouwens uit gegaan van 50% bot en 50% vlees in een kippenek en eendenrug, klopt dit? Pens heb ik als complete maaltijd geteld, maar is 300gram per 1400gram per week niet teveel?
Graag jullie commentaar!
Groetjes,
Esther