Menu Falco
Geplaatst: wo 30 jan 2008, 21:21
Hoi,
Ik zet hier Falco's menu neer, zodat jullie er misschien iets nog iets op aan kunnen merken, c.q. aanvullen?
50% vleesbot ; kippennekken, karkas
parelhoenkarkas
eendennekken, karkas, ruggen
20% vlees ; runderkopvlees, runder spiervlees-snippers
15% orgaan ; kippen-hartjes, maagjes
runder-nier, pens, hart
lams-hart
eenden-hartjes
(incl 3% lever, ga ik verdelen, 2x in de week)
15% groenten ; mix van o.a. andijvie, sla, bleekselderij,
spinazie, witlof, wortel, bietjes, rozemarijn, tijm,
knoflook, snijboontjes, broccoli etc
2x in de week een eitje,
3x in week een paar lepels yoghurt,
2x in de week noten-zadenmix 30 gr (bestaat uit 2 delen pompoenpitten, 3 delen sesamzaadjes, 1 deel walnoten)
Verder zijn sommige dagen gebaseerd op de vleesmix 2 van Herby (rund-schaap-geit), dit dan aangevuld met vleesbot en groenten.
2x per week een halve runderstrot, kan ik dit bij vlees of orgaan zetten, of kan ik het gewoon extra geven? (er zit nl. niet veel vlees aan)
Ik ben nog aan het opbouwen, ga binnenkort ook wat vis proberen en als de karkassen goed gaan, ook wat konijn toevoegen.
Mis ik nog essentiele dingen volgens jullie?
Oh ja, hoe wegen jullie? Bevroren? D.w.z. tellen jullie het vlees-sap dat bij ontdooien vrijkomt ook mee of gooien jullie dat weg? Dat scheel toch al gauw 100 gram ofzo op 1.5 kg.
Thanx alvast,
gr Juul
Ik zet hier Falco's menu neer, zodat jullie er misschien iets nog iets op aan kunnen merken, c.q. aanvullen?
50% vleesbot ; kippennekken, karkas
parelhoenkarkas
eendennekken, karkas, ruggen
20% vlees ; runderkopvlees, runder spiervlees-snippers
15% orgaan ; kippen-hartjes, maagjes
runder-nier, pens, hart
lams-hart
eenden-hartjes
(incl 3% lever, ga ik verdelen, 2x in de week)
15% groenten ; mix van o.a. andijvie, sla, bleekselderij,
spinazie, witlof, wortel, bietjes, rozemarijn, tijm,
knoflook, snijboontjes, broccoli etc
2x in de week een eitje,
3x in week een paar lepels yoghurt,
2x in de week noten-zadenmix 30 gr (bestaat uit 2 delen pompoenpitten, 3 delen sesamzaadjes, 1 deel walnoten)
Verder zijn sommige dagen gebaseerd op de vleesmix 2 van Herby (rund-schaap-geit), dit dan aangevuld met vleesbot en groenten.
2x per week een halve runderstrot, kan ik dit bij vlees of orgaan zetten, of kan ik het gewoon extra geven? (er zit nl. niet veel vlees aan)
Ik ben nog aan het opbouwen, ga binnenkort ook wat vis proberen en als de karkassen goed gaan, ook wat konijn toevoegen.
Mis ik nog essentiele dingen volgens jullie?
Oh ja, hoe wegen jullie? Bevroren? D.w.z. tellen jullie het vlees-sap dat bij ontdooien vrijkomt ook mee of gooien jullie dat weg? Dat scheel toch al gauw 100 gram ofzo op 1.5 kg.
Thanx alvast,
gr Juul