Pagina 1 van 1
Hulp nodig samenstellen menu
Geplaatst: wo 15 aug 2007, 10:14
door annielaumen
de volgende producten heb ik in de vriezer
ahv vlees pens compleet
konijnenkoppen
konijnenpoten
kwartels
hele kippen
smuldier rund
smuldier kip
smuldier pens
10 lamspens
kippennekken
zalmkoppen
rauwe makreel
sardientjes
rody lam en rijst
long
kalfsbotten
wie kan er mij alstublieft helpen bij het maken van een menu?
het is een rottweiler van 35kg.
Re: Hulp nodig samenstellen menu
Geplaatst: do 16 aug 2007, 14:53
door Mevroi Kruim
Hallo!
Zo te zien heb je aardig wat ingeslagen

Het is de bedoeling dat je zelf snapt wat je aan het doen bent en je dus goed inleest wat betreft barf, de verhoudingen tussen de verschillende onderdelen en het waarom en hoe. Vandaar dat hier geen voorbeeld-menu's staan.
Het is dus slim om eerst eens goed te gaan lezen in de inleidende informatie. Als je dat achter de kiezen hebt kun je zelf een menu samenstellen, en dat moet ook, barf is niet hetzelfde als kvv of brok, je moet echt zelf denken over wat je doet en deskundig worden.
De complete kvv's zijn dus compleet, daar hoef je niks meer bij te geven.
Re: Hulp nodig samenstellen menu
Geplaatst: vr 17 aug 2007, 09:14
door annielaumen
startersmenu voor astrid rottweiler van 35kg
zondag brokken die moet ik nog opmaken
maandag lamspens met 1kwartel
dinsdag 2smuldier pens met groente
woensdag kip of 1 kilo kippennekken
donderdag ahv of rody lam en rijst
vrijdag smuldier kip met koolvis eitje en groente en 1 makreel
dit menu op vrijdag wissel ik af met 1 zalmkop
verder krijgtze fruit groente yochurt
3 keer in de week zeewier
2 keer in de week verse knoflook
ze smult ervan
is dit oke
Re: Hulp nodig samenstellen menu
Geplaatst: vr 17 aug 2007, 18:48
door Lizzy
[quote="annielaumen"]
startersmenu voor astrid rottweiler van 35kg
zondag brokken die moet ik nog opmaken
maandag lamspens met 1kwartel
dinsdag 2smuldier pens met groente
woensdag kip of 1 kilo kippennekken
donderdag ahv of rody lam en rijst
vrijdag smuldier kip met koolvis eitje en groente en 1 makreel
dit menu op vrijdag wissel ik af met 1 zalmkop
verder krijgtze fruit groente yochurt
3 keer in de week zeewier
2 keer in de week verse knoflook
ze smult ervan
is dit oke
[/quote]
Qua afwisseling ziet het er prima uit. Qua percentages durf ik het niet te zeggen want er staan geen gewichten bij van alle dingen die je geeft. Mocht je willen weten welke percentages je op deze wijze voert: dan moet ik van alle afzonderlijke dingen die je voert de hoeveelheden weten. Geef je trouwens nu qua orgaanvlees nog wel meer dan alleen pens? Ook lever en hart?
Re: Hulp nodig samenstellen menu
Geplaatst: zo 19 aug 2007, 16:32
door annielaumen
herhalings menu met de percentages
zondag brokken
maandag lamspens van ongeveer 700 gram en een kwartel
dinsdag beetje yochurt met honing
800 gram smuldier met groente die over zijn van onze maaltijd
woensdag hele kip van 1200 gram
plus organen
donderdag 700 gram ahv of 700 gram rody lam en rijst
vrijdag 400 gram smuldier kip met 100 gram koolvis eitje en groente die over zijn van onze maaltijd
rauwe makreel weegt tussen de 300 en 400gram
of die dag een zalmkop van tussen de 500 en 700 gram
zaterdag 2 rauwe eitjes
400 gram smuldier rund met konijnenpoot of 3 konijnenkoppen
drie keer in de week zeewier
twee keer in de week teentje knoflook
in ahv en rody zit toch ook orgaan of is dit te weinig
verder ben ik nog op zoek naar meer diersoorten en bekijk de aanbiedingen in winkels
foto's volgen
groetjes van annie en een poot van astrid
Re: Hulp nodig samenstellen menu
Geplaatst: ma 20 aug 2007, 21:50
door annielaumen
Bij deze een leuke foto van Astrid met een zalmkop.
Zelfs aan het waken op vakantie!
