Eerste menu/eerste bericht
Geplaatst: di 30 jun 2015, 12:39
Hallo allen,
Aangezien dit mijn eerste berichtje is zal ik mij even voorstellen.
Mijn naam is Tom en ik heb een border collie Kaya en zoals mijn accountnaam mogelijk doet suggereren is het de eerste van meerdere borders. Ze wordt over 1 week 1 jaar oud en ik heb veel plezier met haar. Ik ben begonnen met brokken met kvv (beide farmfood) maar ben snel overgestapt op Carnivoer. Dat vind ik een erg goed merk maar ik denk dat barfen het toch gezonder en beter kan maken en ook goedkoper.
Ik snap heel goed alle ingrediënten en de procedures alleen ben ik geen ervaren barfer dus als jullie nog adviezen hebben is dat dankbaar aangenomen. Ik lees de website al enkele maanden maar ik heb nu ook een vriezer gekocht om echt te kunnen barfen. Ik heb een beetje gewacht omdat ik het nogal spannend vond om te beginnen maar ik denk nu voldoende basis te hebben en een goed barf adres om een goede maaltijd te serveren.
Ik heb wel gemerkt dat ik nog veel moet leren wat portioneren en dergelijke aangezien ik vanuit huis nooit mee gekregen heb om vlees te bewerken (helaas vegetarische ouders). Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik veel plezier beleef aan het opzoeken van de info en het leren zelf samenstellen (ja ik ben een redelijke geek ook).
Ik ben zelf een chemisch laborant en ik lees altijd graag de nieuwste wetenschappelijk artikelen. Vanuit mijn werk heb ik full access toegang tot heel veel wetenschappelijke databases dus als iemand graag full-articles will in PDF dan kan je dat aan mij vragen. Echter alleen voor privé gebruik, dus niet om online te publiceren (ik ben verplicht de voorwaarden van de databases aan te houden).
ma: vleesbot + spiervlees + hart + lever + groente
di: vleesbot + spiervlees + pens + nier + groente
wo: vleesbot + spiervlees + pens + groente
do: vleesbot + spiervlees + lever + hart + groente
vr: vleesbot + spiervlees + pens + nier + groente
za: zalmkop + spiervlees (<-- is dit de beste aanvulling bij de vis???)
zo: vleesbot + spiervlees + pens + groente
Vleesbot = kippen nekken, eenden nekken, kippenvleugels, kalkoennekken (voorlopig als beginnende botten, ze heeft al een tijdje mogen wennen volgens de beschreven methode)
Spiervlees = paard/rund
Orgaan = verschillende diersoorten (nu o.a. kip, konijn, rund, geit, lam)
Groente mix is geblende groente door mijn moeder (die het leuk vind vegetarische samenstellingen te maken) samengesteld volgens het advies van de website
Daarnaast geef ik nog wat schapenvet (geen blokjes want volgens mij zijn die niet zo gezond), eieren en yoghurt e.d.
Ik houd nu 45:25:20:10 aan (vb:spv:org:gr)
Het betreft een jonge en erg actieve border collie waarmee ik begin met 3% en kijk vanaf daar hoeveel erbij moet of af kan. Ze is geen heel erg goede eter en is niet zo gemotiveerd voor voedselbeloningen dus het is belangrijk dat de avond maaltijd voldoende is en genoeg bevat. Hopelijk heb ik een goede beginsamenstelling hiermee.
Alle feedback is zeer welkom want ik wil het beste voor mijn hond.
Groeten Tom en Kaya (ik zal nog even een goede foto neerzetten een dezer dagen)
Aangezien dit mijn eerste berichtje is zal ik mij even voorstellen.
Mijn naam is Tom en ik heb een border collie Kaya en zoals mijn accountnaam mogelijk doet suggereren is het de eerste van meerdere borders. Ze wordt over 1 week 1 jaar oud en ik heb veel plezier met haar. Ik ben begonnen met brokken met kvv (beide farmfood) maar ben snel overgestapt op Carnivoer. Dat vind ik een erg goed merk maar ik denk dat barfen het toch gezonder en beter kan maken en ook goedkoper.
Ik snap heel goed alle ingrediënten en de procedures alleen ben ik geen ervaren barfer dus als jullie nog adviezen hebben is dat dankbaar aangenomen. Ik lees de website al enkele maanden maar ik heb nu ook een vriezer gekocht om echt te kunnen barfen. Ik heb een beetje gewacht omdat ik het nogal spannend vond om te beginnen maar ik denk nu voldoende basis te hebben en een goed barf adres om een goede maaltijd te serveren.
Ik heb wel gemerkt dat ik nog veel moet leren wat portioneren en dergelijke aangezien ik vanuit huis nooit mee gekregen heb om vlees te bewerken (helaas vegetarische ouders). Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik veel plezier beleef aan het opzoeken van de info en het leren zelf samenstellen (ja ik ben een redelijke geek ook).
Ik ben zelf een chemisch laborant en ik lees altijd graag de nieuwste wetenschappelijk artikelen. Vanuit mijn werk heb ik full access toegang tot heel veel wetenschappelijke databases dus als iemand graag full-articles will in PDF dan kan je dat aan mij vragen. Echter alleen voor privé gebruik, dus niet om online te publiceren (ik ben verplicht de voorwaarden van de databases aan te houden).
ma: vleesbot + spiervlees + hart + lever + groente
di: vleesbot + spiervlees + pens + nier + groente
wo: vleesbot + spiervlees + pens + groente
do: vleesbot + spiervlees + lever + hart + groente
vr: vleesbot + spiervlees + pens + nier + groente
za: zalmkop + spiervlees (<-- is dit de beste aanvulling bij de vis???)
zo: vleesbot + spiervlees + pens + groente
Vleesbot = kippen nekken, eenden nekken, kippenvleugels, kalkoennekken (voorlopig als beginnende botten, ze heeft al een tijdje mogen wennen volgens de beschreven methode)
Spiervlees = paard/rund
Orgaan = verschillende diersoorten (nu o.a. kip, konijn, rund, geit, lam)
Groente mix is geblende groente door mijn moeder (die het leuk vind vegetarische samenstellingen te maken) samengesteld volgens het advies van de website
Daarnaast geef ik nog wat schapenvet (geen blokjes want volgens mij zijn die niet zo gezond), eieren en yoghurt e.d.
Ik houd nu 45:25:20:10 aan (vb:spv:org:gr)
Het betreft een jonge en erg actieve border collie waarmee ik begin met 3% en kijk vanaf daar hoeveel erbij moet of af kan. Ze is geen heel erg goede eter en is niet zo gemotiveerd voor voedselbeloningen dus het is belangrijk dat de avond maaltijd voldoende is en genoeg bevat. Hopelijk heb ik een goede beginsamenstelling hiermee.
Alle feedback is zeer welkom want ik wil het beste voor mijn hond.
Groeten Tom en Kaya (ik zal nog even een goede foto neerzetten een dezer dagen)