Menu voor nieuwe pup en Sasja
Geplaatst: di 27 aug 2013, 16:54
Weet niet zeker of ik hier eigenlijk een nieuw topic voor hoor te maken of het in de oude had moeten verwerken.
Aanstaande woensdag ga ik mijn pup ophalen.
Ergens vind ik het wel een beetje "eng" om gelijk met vers vlees te beginnen, wil namelijk niets "fout" doen (ze is nu eenmaal maar 1x pup).
Maar ga liever wel gelijk beginnen. Ze heeft bij de fokker brokjes gekregen.
Aangezien Sasja eigenlijk ook nog een beginner is gebruik ik haar menu ook voor Rosa. Alleen de parelhoen vervang ik voor Rosa eerst door kipkarkas. (de percentages en gewichten voor Sasja staan in het eerdere topic).
Het menu het ik ondertussen wel een beetje aangepast namelijk:
Maandag
Paardenvlees
Groenten
Yoghurt
Konijnkarkas
Dinsdag
Runderpens
Lamshart
Groenten
Kipkarkas
Woensdag
Lamavlees
groenten
gemalen noten
Parelhoenkarkas (Rosa -> konijnkarkas)
Donderdag
Runderpens
Runderniertjes
groenten
Kippennek
Vrijdag
Lamsvlees
groenten
ei
Eendenkarkas
Zaterdag
Rundvlees
groenten
eendennek
Zondag
Runderpens
Lamslever
groenten
Parelhoenkarkas (Rosa -> Kipkarkas)
Heb ook nog Hertenlever en -Hart, dit zal ik af en toe afwisselen met de lamsorganen.
Voor Rosa wil ik het vleesbot eerst op 45% zetten en dan het spiervlees verhogen met 5%, dus
Vleesbot 45%
Organen / Pens 15 %
Spiervlees 30 %
Groentes 10 %
Haar gewicht weet ik op dit moment niet dus de grammen weet ik nog niet maar met de rekenhulp gaat dat helemaal goed komen.
Bijna vergeten ga het percentage, wat ze krijgt, op 7% van haar huidige gewicht zetten.
Zijn er nog voedingsstoffen waar ik echt om moet denken dat ze die krijgt.
Als ik het allemaal goed gelezen heb kan ik voorlopig beter de nekken en karkassen eerst met een hamer bewerken.
Alle tips zijn weer van harte welkom.
Aanstaande woensdag ga ik mijn pup ophalen.

Ergens vind ik het wel een beetje "eng" om gelijk met vers vlees te beginnen, wil namelijk niets "fout" doen (ze is nu eenmaal maar 1x pup).
Maar ga liever wel gelijk beginnen. Ze heeft bij de fokker brokjes gekregen.
Aangezien Sasja eigenlijk ook nog een beginner is gebruik ik haar menu ook voor Rosa. Alleen de parelhoen vervang ik voor Rosa eerst door kipkarkas. (de percentages en gewichten voor Sasja staan in het eerdere topic).
Het menu het ik ondertussen wel een beetje aangepast namelijk:
Maandag
Paardenvlees
Groenten
Yoghurt
Konijnkarkas
Dinsdag
Runderpens
Lamshart
Groenten
Kipkarkas
Woensdag
Lamavlees
groenten
gemalen noten
Parelhoenkarkas (Rosa -> konijnkarkas)
Donderdag
Runderpens
Runderniertjes
groenten
Kippennek
Vrijdag
Lamsvlees
groenten
ei
Eendenkarkas
Zaterdag
Rundvlees
groenten
eendennek
Zondag
Runderpens
Lamslever
groenten
Parelhoenkarkas (Rosa -> Kipkarkas)
Heb ook nog Hertenlever en -Hart, dit zal ik af en toe afwisselen met de lamsorganen.
Voor Rosa wil ik het vleesbot eerst op 45% zetten en dan het spiervlees verhogen met 5%, dus
Vleesbot 45%
Organen / Pens 15 %
Spiervlees 30 %
Groentes 10 %
Haar gewicht weet ik op dit moment niet dus de grammen weet ik nog niet maar met de rekenhulp gaat dat helemaal goed komen.
Bijna vergeten ga het percentage, wat ze krijgt, op 7% van haar huidige gewicht zetten.
Zijn er nog voedingsstoffen waar ik echt om moet denken dat ze die krijgt.
Als ik het allemaal goed gelezen heb kan ik voorlopig beter de nekken en karkassen eerst met een hamer bewerken.

Alle tips zijn weer van harte welkom.