Pagina 1 van 1

Oogontsteking

Geplaatst: di 11 okt 2005, 10:45
door @mandie
Hallo ik ben Mandie en ik heb een vraag.

Mijn poes heeft een ontstoken oog ik ben daarmee naar de DA geweest en ze heeft CAF zalf gekregen dat heeft meer kwaad gedaan dan goed haar oog werd steeds dikker en ben na anderhalve dag er dan ook mee gestopt ik heb toen andere druppels van de DA gekregen maar die heb ik maar niet gebruikt ik dacht laat haar lichaam het zelf maar oplossen.
Nu moet ik zeggen dat het een suk beter gaat maar toch blijft het lies in haar ooghoek heel erg rood en blijft ze tranen.
Heeft iemand hier ervaring mee zo ja wat is er aan te doen op homopaties gebied.
Ik wil haar namelijk geen gewonen medicijnen meer geven ze ook nog eens zwanger .

bvd Mandie

Re:Oogontsteking

Geplaatst: di 11 okt 2005, 17:56
door sylvia
Ook met homeopatische middelen is het uitkijken als ze zwanger is. Maar even een andere vraag, wat krijgt ze op dit moment te eten?

Re:Oogontsteking

Geplaatst: di 11 okt 2005, 18:16
door Lizzy
Ik denk wel dat je Euphrasia druppels van Dr Vogel kunt gebruiken. Je kunt ze verdunnen in gekookt water om daarmee de ogen uit te spoelen en schoon te maken

Re:Oogontsteking

Geplaatst: di 11 okt 2005, 18:26
door @mandie
Sylvia ze krijgt op het moment droogvoer (kittenvoer) van carocat gemengd met kitten van Hills.
Daarnaast krijgt ze whikas junior

Gr Mandie

Re:Oogontsteking

Geplaatst: di 11 okt 2005, 18:31
door @mandie
Lizzy wat voor een effect hebben die Euphrasia druppels????? verzacht dat de irritatie ???

Gr. Mandie

Re:Oogontsteking

Geplaatst: di 11 okt 2005, 18:57
door Lizzy
Euphrasia oftewel ogentroost heeft een goede werking. Meer hierover kun je bijvoorbeeld op deze site lezen: http://plantaardigheden.nl/plant/beschr ... troost.htm

De ogentroost van Dr Vogel bevat nog een paar bestandelen: Stijve ogentroost- (Euphrasia officinalis-) tinctuur, echte kamille- (Chamomilla recutita-) tinctuur, citroenmelisse- (Melissa officinalis-) tinctuur, valkruid- (Arnica montana-) tinctuur.

Overigens: misschien is het je ontgaan maar BarfPlaats is een rauw/versvleesforum en volgens mij komt het jou en jouw katjes ten goede als je kennis neemt van rauwe/verse en dus gezonde voeding voor katten :)!

Re:Oogontsteking

Geplaatst: wo 12 okt 2005, 08:18
door sylvia
@mandie schreef: Sylvia ze krijgt op het moment droogvoer (kittenvoer) van carocat gemengd met kitten van Hills.
Daarnaast krijgt ze whikas junior

Gr Mandie
Het voer wat jij aan je kat geeft zit boordevol granen (ook het blikvoer) de kat is een "obligate" carnivoor en kan daardoor alleen optimaal functioneren wanneer ze eten waar ze voor gemaakt zijn, rauw vlees en botten dus.
Oog en oorontstekingen vinden vaak hun oorsprong bij een granen allergie dus lijkt het me zeer wenselijk dat je je kat over zet op vers vlees (een kompleet versvoer uit de diepvries of zelf samenstellen)