Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door Raleina
#3388570
Ik heb meerdere zoekopdrachten gedaan voor het probleem dat we hebben met onze Maine Coon maar overeenkomsten zijn altijd gedeeltelijk en passen nooit helemaal bij zijn probleem. Vandaar dat ik een post maak.

We hebben een geweldige Maine Coon in huis die nu een jaar oud is. Na ongeveer 6 weken nadat hij bij ons kwam begon zijn ontlasting erg slecht te worden. Bij de fokker kreeg hij rundvlees, Pathé en kittenbrok van animonda, dat hebben wij toen thuis overgenomen met overgang naar carnibest.

Zijn ontlasting werd erg zacht totdat het van achter eruit knetterde. Ik heb hem gelijk naar de DA gebracht en daar stuurde ze mij weer naar huis met een potje om 3 dagen ontlasting te verzamelen. Uit de test kwam 'Giardia' waar wij hem dus voor behandelde. Alleen bleef de diarree aanhouden dus hup terug naar de DA... " probeer maar hypoallergeen voedsel" was het advies, wat ze overigens al bij 3 weken verwisselde naar ander voedsel zonder de 6 weken aan te houden.

Ondertussen bleven ze mij dure ontlastingonderzoeken aansmeren want de ' giardia' zou nog steeds aanwezig zijn (?)

Ik begon een beetje het vertrouwen in de DA te verliezen want ik heb thuis nog 2 htk katten die nergens last van hadden ( we zijn nu bijna 6 maanden verder)en met een super besmettelijke parasiet als giardia zou je denken dat zij ook besmet zouden raken. Mij MC had ook geen klassieke symptomen voor Guardia, geen slijm, geen bloed, niet braken en gewichtsverlies, hij kwam zelfs aan terwijl hij aan de diarree was, erg actief en energiek.

Ik ben overgestapt naar een andere DA en wederom ontlasting laten onderzoeken. De uitslag was NEGATIEF ! Maar ondanks dat hij dus geen parasieten had nog steeds aan de diarree wat nu al maanden duurde. Ik heb toen bij een specialist een echo laten maken om te zien of er afwijkingen waren ( zijn moeder is overleden met 10 weken aan een tumor in de darmen) dus was bang dat hij het misschien ook had. Er was niks te zien op de echo.... En er werd mij aangeraden Anallergenic van Royal Canin te proberen ( ondertussen waren we zo wanhopig dat we alles wilde doen, helaas werd daar door de vorige DA misbruik van gemaakt)

De anallergenic werkte! Van de ene op andere dag was het over! Geen diarree meer! Ik heb hem nog 3 keer laten testen op giardia met een snaptest om zeker te weten dat er geen parasieten meer waren en alles kwam negatief terug( ook al denk ik dat hij het nooit gehad heeft en pure oplichting was). Hij heeft bijna 6 maanden geen diarree gehad tot 3 dagen terug. Vanuit het niets droop het als water uit hem.... Dus misschien intolerantie of allergie?

Ik ben bang dat hij nu intolerant is geworden voor de Anallergenic en heb geen alternatief voor hem. Ik weet dat het een heel verhaal was maar advies vragen zonder achtergrond is ook geen goed idee.
Ik wil dat hij zonder zorgen lekker kan eten zonder dat hij zich leeg poept en onder komt te zitten. Dus als iemand wat weet wat ik met voeding zou kunnen doen hoor ik het graag. Khajiit zou jullie dankbaar zijn :D ;D :biggrin2:
#3388578
Welkom, wat naar dat je zo'n problemen hebt met je kat.

Allereerst wil ik er wel op wijzen dat het hier een rauw-voer forum is en wij dus per definitie niet thuis zijn in, noch advies geven over brokken.
Ik ken de brokken die je nu voert dan ook niet, weet niet waar ze voor zijn en kan dus ook moeilijk zeggen wat het dan nu wel zou kunnen zijn.

Wat was de diagnose vorige keer? Hoe komt het dan dat het van die brokken stopte?

Misschien zijn het nu wel parasieten, of is er iets anders aan de hand.
Ik zou je aanraden terug te gaan naar de DA die je het laatst geholpen heeft. Die is in de beste positie om zijn situatie in te schatten. En als dat niets oplevert, zou je een pro-verse DA kunnen bezoeken, dat zou uiteraard ook soelaas kunnen brengen maar ik denk dat er hier meer aan de hand is dat iets wat je alleen maar oplost door van voer te veranderen. Maar rauw voer kan uiteraard zijn darmen beter ondersteunen en je kan mer zelf samenstellen het volledig op jouw kat afstemmen. Maar eerst een DA naar laten kijken hoor!

Hoe oud is z'n moeder precies gestorven? Want 10 weken dat kan uiteraard niet. ::)
Door Raleina
#3388594
Dat was mijn vraag ook een voer dat geen brokken zijn. Zijn moeder overleed toen HIJ 10 weken was... Ik vroeg voeding advies geen DA advies aangezien ik alles onder de zon al gedaan heb ik kom juist hier omdat uit testen geen antwoord komt en ik ben bij de DA geweest. Hij heeft geen parasieten ook allang laten nakijken zodra de diarree begon. Het voer dat hij kreeg is voor katten die gewoon voer niet verdragen. Aangezien hij nu weer diarree had dacht ik hier te vragen wat mensen hun kat geven die overgevoelig zijn. Daarom mijn vraag om voeding advies. Ik weet dat dit hier om vers vlees gaat. Ik vroeg ook niets anders...
Door kakocavi
#3388598
Misschien lees ik er overheen, maar ik zie niet dat je een ander soort vers voer hebt geprobeerd. Heeft hij alleen Carnibest gekregen bij jou? Dan zou ik eerst een kvv met andere diersoorten en zonder rijst proberen.
Gebruikersavatar
Door koekje
#3388602
Diarree kan vanalles zijn, meest gebruikelijk is een virus of een parasiet (giardia of wormen ofzo). Als hij dat heeft, wil niet zeggen dat de andere 2 katten dat ook hebben. Hun immuunsysteem kan dat overwonnen hebben zonder dat ze symptomen ervan hebben gehad. Hij kan gevoeliger zijn omdat hij jonger is, of omdat dat gewoon zo is.
Een allergie of intolerantie kan uiteraard natuurlijk ook, maar hoeft echt niet het geval te zijn. En komt naar mijn idee minder vaak voor dan mensen in eerste instantie denken.

Wat je kan doen is het volgende.
Is hij verder niet heel ziek van de diarree, zou je het dit weekend kunnen aanzien. Maak de kattenbakken iedere dag goed schoon (en ook zijn kont uiteraard, met dat lange haar). Was kleedjes en mandjes extra. Is het maandag nog niet over of sterk verbetert, dan terug naar de DA waar je vertrouwen in hebt. Laat de diarree behandelen en doe eventueel weer een test op parasieten.
En daarna zou ik overstappen op rauw voer. Bij barf stel je zelf een menu samen en weet je precies wat je voert. Als je allergie of intolerantie vermoedt, is dat wel veel handiger dan kvv.
Brokken zijn eigenlijk gewoon niet geschikt voor een kat. Er zitten allerlei rare dingen in waar een kat niets mee kan en er zijn er genoeg die van alle brokken aan de schijterij gaan. Mijn katten kakken ook niet prettig op brok.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door