Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#3385208
Ha Fran,
Dank je voor je uitgebreide verhaal en positieve ervaring met Gent, het is toch een heel traject voor jezelf, maar vooral ook voor je kat. Gelukkig is alles goed gegaan, nu nog even volhouden voor de laatste zaken.
Koetje gaat voorlopig geen behandeling met jodium krijgen, haar nieren zijn te slecht. We geven nu 2x dgs. medicatie, en hopen dat dit lang goed blijft gaan. Ze eet in ieder geval weer en lijkt iets te zijn aangekomen, daar zijn we. al heel blij mee! Volgende week weer controle.
#3386030
Even een up-date.
We zijn nu 3 weken verder. Madelief is inmiddels een halve kilo aangekomen sinds ze uit de kliniek is, zit een stuk beter in haar vacht en is niet meer zo gefocust op eten (al weet ze heel goed waar de snoepjes staan en zit ze daar regelmatig vragend naar mij te kijken ;) ). Ik moet binnenkort bloedonderzoek laten doen maar alles wijst erop dat de behandeling vooralsnog geholpen heeft.

Ik had nog wel een tip voor mensen die hun kat laten behandelen en zelf eten mee geven. Zorg vooral voor veel natvoer. Toen Madelief net thuis was had ze moeite met droogbrokken eten omdat haar keel nog pijn deed. Ik had er eigenlijk niet zo bij stil gestaan toen ik haar naar de kliniek bracht en had naast natvoer ook droogbrokken meegegeven. Maar er staat ook in de info die je krijgt dat katten door de behandeling tijdelijk last van hun keel kunnen krijgen. Ze was ook afgevallen in de kliniek en ik kreeg heel veel droogbrokken mee terug.
Inmiddels eet ze weer net zo makkelijk haar droogbrokken als haar natvoer.

En die 2 weken afstand houden zijn eigenlijk best goed gegaan. Ik heb vooral veel aan de eettafel gezeten met de stoel ernaast een eindje weg geschoven (en tassen op tafel zodat ze daar niet op kon springen). Madelief zat dan op de stoel naast mij, met ruim een meter afstand, en kreeg af en toe een aaitje. En ook kreeg ze regelmatig een kroel (korter als normaal maar ter compensatie met een snoepje toe).
Kind en kat uit elkaar houden ging ook best goed (op één keer na toen ze over een afzetting van 1.75m sprong. Noren kunnen hoog springen ;D ). Als kat en kind incidenteel te dicht bij elkaar kwamen vroeg mijn dochter of ik de kat wilde roepen.
En het leek wel of Madelief het voelde want die hield zelf al meer afstand.

Bloedonderzoek moet nog uitwijzen of het echt geholpen heeft maar ik ben blij dat ik de behandeling heb laten doen.
Madelief wordt steeds meer de oude en het niet hoeven geven van pillen, geen bloedonderzoeken om in te laten stellen, geen bijwerkingen, etc. is die 3 weken en het geld meer dan waard geweest.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door