Gisteren in een gekke bui een soort van mini hamburgers van rode smuldier gemaakt, maar ben bang dat het niet gaat lukken. Het is te vet
Heeft iemand de enkelvoudige kipvariant al eens geprobeert??
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
*milik* schreef: 12 uur voor kippenvleugels vind ik wel kort,denk eerder aan 18 uur! Als je ze buiten de vriezer wilt bewaren zou ik dat in een open bakje doen met een bodempje rijstkorrels,dat absorbeert vet en vocht. Gedroogde kippennekken blijven hier op die manier heel lang goed!Dank je wel! Kijk dan weet ik wat ik verkeerd heb gedaan! Ik heb nu dus weer kippenvleugeltipjes in de droger gehad vandaag. (Ze hebben er nu ongeveer dertien uur in gezeten). Zou ik de droger voor de nacht even uit kunnen zetten, (Ik heb toch liever niet dat ie 's nachts aan staat, er zal wel niets verkeerd gaan..maar toch), en dan morgenvroeg nog een uurtje of zes drogen?
Els en Max schreef: Met paardentong heb ik geen droog-ervaring, ik droog echter wel hertentong en dat gaat goed als je er tenminste minstens 14 uur voor uittrekt.Bedankt voor je reactie. Ik ga volgend weekend proberen om de paardentong te drogen. Ik ben benieuwd! De kippenvleugeltipjes heb ik nu in totaal ca. 19 uur gedroogd en idd in een bakje met rijst gedaan. Goede tip!!!
Ik doe de gedroogde vleesjes vaak in een weckpot met een theezakje met rijst en dat werkt prima.