Eef+doggies schreef:In 'The China Study' wordt gesteld dat kankercellen worden aangewakkerd door caseïne, dus ik zou zelf voor de zekerheid voor plantaardig eiwit poeder gaan.
Ik vind de rijst-banaan-lucuma variant van Purasana lekker. Zitten wel KH in, ik weet niet of deze worden vermeden?
Biotona henneppoeder is kha maar wij vonden het niet weg te krijgen en dat is toch ook belangrijk..
Ho ho ho. Met alle respect, maar de conclusies in The China Study worden niet goed onderbouwd. Er is veel kritiek op van andere wetenschappers. Conclusies die zijn getrokken zijn gebaseerd op zeer dun en vaak indirect bewijs. Er wordt ook onvoldoende onderbouwd waarom plantaardige eiwitten beter zouden zijn dan dierlijke eiwitten. De claims in deze studie worden niet (volledig) onderbouwd door andere studies. Ik weet dat inmiddels bekend is dat caseïne bepaalde kankercellen harder doet groeien (prostaatkanker bijvoorbeeld:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4166373/), maar het beïnvloedt andere tumorcellen juist weer negatief, d.w.z. ze remmen de groei, zoals bijvoorbeeld borstkankercellen (
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3507493/ en
http://cancerres.aacrjournals.org/conte ... 5.full.pdf).
De bewering bijvoorbeeld dat 10% van een dieet uit een 100% plantaardige proteïne moet bestaan terwijl ze in hun eigen onderzoek vaststellen dat ook 12% plantaardig goed is is dan ook op zijn zachtst gezegd discutabel.
Wat ik wil zeggen: ga nooit af op slechts 1 bron en als je dat doet, zorg dan dat met grote mate van zekerheid is vastgesteld dat de conclusies vanuit de bron ondersteund worden door andere bronnen. Blijkbaar angst het af van het type kanker en het orgaan dat is aangedaan welk soort proteïne het meest geschikt is.
Er moet nog veel onderzoek gedaan worden voordat er meer duidelijkheid is.