Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door TeuntjeT
#3371312
wij krijgen deze week ons dan 9 weken oude teckel pupje. we hebben al eerder een hond gehad van pup af aan (jack russel) welke wij vorig jaar hebben moeten laten inslapen op 12 jarige leeftijd.
we twijfelen over op puppycursus gaan. met onze vorige hond hebben we dit wel gedaan, maar of dit nou toegevoegde waarde had.voor de training en opvoeding niet zo.
is puppycursus belangrijk voor de socialisatie? zeker als je niet veel andere (betrouwbare) honden in je omgeving hebt, of krijgen ze van de moeder en uit het nest voldoende hond-socialisatie mee om op verder te bouwen?
socialisatie zou voor mij eigenlijk de enige reden zijn om op puppycursus te gaan namelijk.
maar vind het risico op slechte ervaringen met lomp spelende andere pups tijdens het speel kwartiertje ook wel spannend en ook een risico op ziektes met nog niet volledig ingeënte pup vind ik wel spannend.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3371316
Dat ligt helemaal aan de school waar je heen gaat. In de regel ben ik niet zo voor speelkwartiertjes. Alles maar bij elkaar laten en het ze zelf uit laten zoeken. Ik zie juist de meerwaarde in bij andere honden in de buurt zijn en toch langzaam leren de aandacht bij de baas te houden. Socialiseren is meer dan alleen spelen, dat gebeurd juist ook op afstand.

Daarnaast zijn de inzichten wel weer veranderd, dus als je een hondenschool hebt die zich ontwikkeld en vernieuwd, zul je nieuwe dingen leren. Ook al ben je destijds ook op cursus geweest. En dat gaat dan niet om de commando's (dat vind ik echt het minst belangrijk!), maar om hoe je met bepaalde dingen om kan gaan.

Dus ik zeg, zoek een echt goede hondenschool, met goede inzichten en recent (bij)geschoolde instructeurs en je hebt er zeker wat aan. Blijf weg bij scholen met verouderde inzichten (er zijn er nog steeds die over dominantie praten :'( ) en de pups met zijn allen loslaten om te spelen.

Enne, gefeliciteerd met de pup alvast! Trakteer je ons op foto's?
Door Lizzy
#3371321
Ohhw leuk! Gefeliciteerd met je puppy!

Ik ben met 2 pups wel geweest en met de laatste 3 pups niet. En krijg ik weer een nieuwe pup in de toekomst: ga ik weer niet. Ik zorg wel dat ik opgefrist ben qua hoe het ook alweer moet, met een pup dus ik lees de nieuwste goede boeken op dit gebied (en voor mij staat voor pups nu nog steeds op eenzame hoogte: Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1 - Elke pup een goede start).

Als ik al naar een puppy cursus zou gaan dan is het er eentje zoals Kaela omschrijft. Want heel eerlijk? Als het niet van uiterst goede kwaliteit is kun je er in mijn ogen meer mee verzieken dan dat het wat goeds toevoegt.
Gebruikersavatar
Door Kaio
#3371350
Leuk hoor een puppy!

Nou aan speelkwartiertjes heb je niks, sterker nog maakt meer kapot dan goed is. Heel veel hondenscholen doen dat dan ook niet.
Goede hondenschool geeft ook aandacht aan individuele vragen waar een eigenaar tegenaan loopt en is inderdaad op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en geeft diervriendelijk les.

Meerwaarde van wel hondenschool? Wat Kaela ook zegt, aandacht terwijl andere honden in buurt zijn, een leuke bezigheid samen en je kunt bij een goede school ook nog wat bijleren of met je vragen terecht.
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3371351
Ik wilde met mijn laatste hond naar puppycursus, maar Sam raadde het af en we zijn toen naar puppygym geweest. Dat was heel leuk, alles wat in haar boek staat, maar waar je zelf geen 'geld' of zin in hebt (want ik ga geen vliegenrek maken met verschillende geluiden ofzo).
Ik zou ook passen voor een speelkwartiertje hoor, ik vind ook gewoon dat dat moet kunnen...

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door TeuntjeT
#3371354
ben vandaag bij een puppycursus in de buurt wezen kijken, een andere cursus dan waar ik met mijn vorige hond geweest ben.
het zag er allemaal vriendelijk uit enzo, maar dan weer dat speelkwartiertje. cursus op een openbare plaats, niet omheind.... ik weet het niet.
de cursus waar ik met mijn vorige hond geweest ben zie ik niet zitten, dat is met clickertraining en ik vergat vaak de clicker en mijn man ziet dat geclicker helemaal niet zitten.

@ lizzy: ik heb het door jouw aangeraden boek besteld, ben benieuwd!

ben er dus nog niet over uit of ik op puppycursus ga. ga liever lekker zelf met hem aan de gang, in huis, in de tuin, de straat op, daar heb je een cursus op een veldje niet voor nodig denk ik,
eerst maar eens kijken hoe het de eerste week allemaal gaat als hij er is. dan zien we wel. er is geen wachtlijst voor de puppycursussen hier in de buurt, dus ik kan bellen en heengaan als ik wil.
Door Nikass
#3371355
Eens met bovenstaande berichten; ga naar een cursus van Sam Turner, of volg puppy en vooral basiscursus bij Martin Gaus, dan heb je er wat aan. Maar ik zou de huis tuin en keuken hondenschool waar het alleen maar gaat over de hond de basiscommando's leren ook zeker overslaan.
Wat ik leuk vind aan de basiscursus bij Martin Gaus: je krijgt intensief tien lessen in drie weken. de lessen duren anderhalf uur waarvan 1 uur theorie voor de baas (waarbij de hond niet aanwezig is/in de bench zit) en dit is superleuk en leerzaam.
Op het examen wordt de baas beoordeeld, en niet de hond.
De basiscursus volgt meestal op de puppy cursus. Bij de MG scholen die ik ken (en volgens mij is dat het concept) zijn er geen speelkwartiertjes en gaat het met name om socialisatie.

Wat heerlijk, een teckelpup! Is het een ruwhaar?

Edit: ik lees net dat je niet van de clicker bent, ai die wordt wel door MG en ook door Sam Turner gebruikt.

Ik denk trouwens dat het ook mogelijk is om bij MG alleen de theorie te volgen. indien je dat leuk lijkt.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3371357
Als de clickermethode je wel aanspreekt, alleen de losse clicker niet, kun je ook een clicker-woord nemen. Ik gebruikte daarvoor "ex". Werkt prima en heb je altijd bij je.
Door Lizzy
#3371359
Fenixjuh schreef:Ik wilde met mijn laatste hond naar puppycursus, maar Sam raadde het af en we zijn toen naar puppygym geweest. Dat was heel leuk, alles wat in haar boek staat, maar waar je zelf geen 'geld' of zin in hebt (want ik ga geen vliegenrek maken met verschillende geluiden ofzo).
Ik zou ook passen voor een speelkwartiertje hoor, ik vind ook gewoon dat dat moet kunnen...

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
Waarom raadde Sam het af?
Gebruikersavatar
Door CindyMayella
#3371369
Wij zijn met Appie wel naar cursus geweest en de vervolgcursus.... uiteindelijk, moet ik zeggen dat ikzelf er niet veel aan heb gehad.. wel geleerd de basiscommando’s (zit, wacht, etc...).... bij een eventuele volgende pup, ga ik of niet naar cursus of toch een andere hondenschool zoeken.... al ligt het er ook aan of er weer een teckel komt.....
Gebruikersavatar
Door Pauline
#3371371
Ik ben met allebei onze teckel-jongens destijds op cursus geweest, clickertraining, en zij en ik vonden dat juist geweldig. Ook hier was een speelkwartier, maar zowel Joep als Joris deden daar niet aan mee en struinden het veld af gedurende die tijd. Bij ons werd wel goed gekeken naar de samenstelling van de groep gedurende het speelkwartier.

Ik vond het voordeel van clickertraining juist dat ze veel zelfbedacht bedrag konden laten zien en dat ik dan kon gaan kon bepalen of ik daar iets mee wilde (shapen) of niet.
Door Suzanne
#3371372
Ik vind het zeker heel belangrijk, maar wel bij een goede hondenschool, volgens de laaste inzichten.

WAar woon je...? Er is dan vast wel iemand die een tip heeft.

Suzanne
Gebruikersavatar
Door kiara
#3371376
Suzanne schreef:Ik vind het zeker heel belangrijk, maar wel bij een goede hondenschool, volgens de laaste inzichten.

WAar woon je...? Er is dan vast wel iemand die een tip heeft.

Suzanne
Zou zeker gaan maar niet waar je nu geweest bent,
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3371395
Lizzy schreef:
Waarom raadde Sam het af?
Vanwege mijn niveau *arrogant toontje* ;D
Vandaar dat we puppygym hebben gedaan, dat leren zitten en zindelijkheid enzo daar hoeft niet iedereen voor naar cursus... ;)

Edit: en de basis wordt ook wel gedaan met gym, maar bijvoorbeeld ook over kussens lopen of door waterbakken, de basis van traplopen enzo en echt duidelijk welke spiergroepen je traint, dus ook voor gevorderden echt een aanrader! :)


Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door kiara
#3371399
Fenixjuh schreef:Vanwege mijn niveau *arrogant toontje* ;D
Vandaar dat we puppygym hebben gedaan, dat leren zitten en zindelijkheid enzo daar hoeft niet iedereen voor naar cursus... ;)

Edit: en de basis wordt ook wel gedaan met gym, maar bijvoorbeeld ook over kussens lopen of door waterbakken, de basis van traplopen enzo en echt duidelijk welke spiergroepen je traint, dus ook voor gevorderden echt een aanrader! :)

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
Ik zou zeker niet met een pup leren trappen lopen hun poten en botjes zijn nog zo teer zeker van grote rassen, trouwens ik heb het mijn sint nooit geleerd.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door