Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Sperma vervoeren

Berichtdoor Barfplaats

Door Boeffie Blafmans
#3337495
Weet iemand hier dit, kun je zelf gekoeld, of ingevroren sperma vervoeren? Opsturen is heel erg duur, dat weet ik al, dus vraag ik me af of je het zelf mag vervoeren.
Gebruikersavatar
Door chery
#3337505
Eigenlijk raar dat het zo duur is. sperma verzenden van paarden kost niet zo duur. Kan je niet een dienst die dit ook doet met paarden vragen of ze ook voor honden vervoeren?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3337506
chery schreef:Eigenlijk raar dat het zo duur is. sperma verzenden van paarden kost niet zo duur. Kan je niet een dienst die dit ook doet met paarden vragen of ze ook voor honden vervoeren?
Gekoeld is duur omdat het met spoed wordt gebracht. Maar omdat de pakketten meestal wel binnen 24 uur bezorgd worden hebben wij ooit ook eens met de gewone post, dus geen spoed (dhl) verstuurd vanuit zweden en dqt scheelde dus €125,- en het pakketje kwam ook op tijd aan.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3337541
Boeffie Blafmans schreef:Weet je ook hoe lang de tijd je hebt, Angelique? Voor gekoeld en ingevroren?
Als het ingevroren is maakt tijd niet uit. Het zit dan in een stikstoftank, dus je hoeft niet echt haast te maken.

Indien gekoeld is het afhankelijk van het conserveringsmiddel en de buitentemp. Het sperma zit dan in een buisje in een tempexbox met koelelementen. En dat wil je dan toch wel weer met 24 uur in de koelkast hebben liggen. Is het buiten koud dan is de kans op tempstijging minder. Maar hier 2x binnen 24 uur bezorgd en het sperma was alive and kicking. Was verpakt volgens de methode van Uppsala.
Door Boeffie Blafmans
#3337824
Angelique schreef:Maar hier 2x binnen 24 uur bezorgd en het sperma was alive and kicking. Was verpakt volgens de methode van Uppsala.
Heb jij het dan meteen gebruikt, of eerst nog ingevroren?
Door Lizzy
#3337891
Boeffie Blafmans schreef:Heb jij het dan meteen gebruikt, of eerst nog ingevroren?
Volgens mij kan dit niet. Als je het in wilt vriezen moet het afgenomen worden, ter plekke behandeld worden (ze halen alle voorvocht en alles eruit en voegen iets van bewaarmiddelen/AB toe) en ingevroren worden.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3337895
Boeffie Blafmans schreef:Heb jij het dan meteen gebruikt, of eerst nog ingevroren?

Ik heb alleen gekoeld gebruikt. Dus dat wordt na afname geprepareerd en voorzien van een “conservering” en dan gekoeld en verpakt en opgestuurd met als doel het dan zsm bij de teef in te brengen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Sperma vervoeren

Berichtdoor Barfplaats

Barfplaats wordt gesponsord door