Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Ligaa
#3338543
Broccoli-erwtensoep (ideetje van Hello Fresh, doen we niet weer ::) ), tempeh-couscoussalade met sperzieboontjes en hummus, en voor toe homemade choco-pinda-ijs. :D
Gebruikersavatar
Door -Annemarie-
#3338578
Restjes groente en rijst met eigen shiitakes. Klein kippenpootje bij.

En nu zit ik het boek te lezen van Sylvia Witteman: Armeluiseten (Goed en goedkoop eten voor nestverlaters, krenten en baliekluivers). Krijg er toch spontaan weer trek van! ;D
Gebruikersavatar
Door - pien -
#3338580
-Annemarie- schreef:Restjes groente en rijst met eigen shiitakes. Klein kippenpootje bij.

En nu zit ik het boek te lezen van Sylvia Witteman: Armeluiseten (Goed en goedkoop eten voor nestverlaters, krenten en baliekluivers). Krijg er toch spontaan weer trek van! ;D
O, echt, Sylvia Witteman :D Ik word altijd zo blij van haar ;D
Ik heb het boek meteen gereserveerd bij de bieb :yeah:

Wij hadden salade (wortel/spitskool/rodekool/radijs/appel/ui/peterselie/dille) en pasta met zelfgemaakte pesto van winterpostelein en zonnebloempitjes.
Gebruikersavatar
Door koekje
#3338586
Kippenpootjes uit de oven en een bak konijnenvoer. Vera had een restje van gisteren (in haar geval broccoli en runderchipolataworstje). De geitenbreiers hadden Olvarit als voorafje en hebben verder met alles meegegeten en Vera's bordje ook leeggegeten.
Als toetje een versgeslachte ananas. Vera moest niet.
Door Lizzy
#3339573
Maar weer eens Geertje's pasta. Ik had een stuk Gorgonzola van mijn moeder gekregen en ja, wat doe je daarmee? De lekkerste pasta maken! Het was nu ook voor de 2de keer serieus yummie :dribble:
Gebruikersavatar
Door CindyMayella
#3339671
Uhhhh......

* half ons bacon (ik doe 150 gr, hou van goed gevulde bami)
* roerei van ongeveer 6 eieren
* hamlap of kipfilet of garnalen (hoeveelheid moet je zelf bepalen, ik doe 200 gr kipfilet in kleine stukjes)
* 2 ons plakjes ham in stukjes (dit doenik ook extra er doorheen)
* 1 bouillonblokje
* 1/2 tl trassi, 1/2 tl djahé en 1/4 tl ketoembar
* 1 ui (fijn gehakt) en 2 tenen knoflook (geperst)
* 1/4 prei, (dun gesneden)
* 1/4 winterwortel (fijn gesneden)
* 1/8 witte kool (fijngesneden)
* gember siroop
* ketjap en evt sojasaus

Alles gaat hier in een wok.....

* Eerst bacon uitbakken, uit de wok halen
* vlees bakken
* ui, knoflook, kool, wortel en kruiden toevoegen
* 5 min deksel op pan (als je een deksel hebt dat op de wok past)
* ondertussen mie zoals op de verpakking staat, klaarmaken (geen brede mie, maar die dunne)
* prei en roerei erbij (ik doe dan ook de ham erbij)
* mie toevoegen en bacon
* 1 el ketjap en 1 el gember siroop toevoegen
* prieven, anders evt of 1 el sojasaus erbij of ketjap.....

Zelf doe ik er ook nog ‘grootmoeders sambal’ (toko) er doorheen, als je ui etc toevoegt....

Veel succes, hoop dat jullie het ook lekker vinden :biggrin2: .....

Edit: heb ook nog recept van:
Nasi, sajoer, pindasaus, smoor daging, babi ketjap.......
Gebruikersavatar
Door - pien -
#3339734
CindyMayella schreef:Uhhhh......

* half ons bacon (ik doe 150 gr, hou van goed gevulde bami)
* roerei van ongeveer 6 eieren
* hamlap of kipfilet of garnalen (hoeveelheid moet je zelf bepalen, ik doe 200 gr kipfilet in kleine stukjes)
* 2 ons plakjes ham in stukjes (dit doenik ook extra er doorheen)
* 1 bouillonblokje
* 1/2 tl trassi, 1/2 tl djahé en 1/4 tl ketoembar
* 1 ui (fijn gehakt) en 2 tenen knoflook (geperst)
* 1/4 prei, (dun gesneden)
* 1/4 winterwortel (fijn gesneden)
* 1/8 witte kool (fijngesneden)
* gember siroop
* ketjap en evt sojasaus

Alles gaat hier in een wok.....

* Eerst bacon uitbakken, uit de wok halen
* vlees bakken
* ui, knoflook, kool, wortel en kruiden toevoegen
* 5 min deksel op pan (als je een deksel hebt dat op de wok past)
* ondertussen mie zoals op de verpakking staat, klaarmaken (geen brede mie, maar die dunne)
* prei en roerei erbij (ik doe dan ook de ham erbij)
* mie toevoegen en bacon
* 1 el ketjap en 1 el gember siroop toevoegen
* prieven, anders evt of 1 el sojasaus erbij of ketjap.....

Zelf doe ik er ook nog ‘grootmoeders sambal’ (toko) er doorheen, als je ui etc toevoegt....

Veel succes, hoop dat jullie het ook lekker vinden :biggrin2: .....

Edit: heb ook nog recept van:
Nasi, sajoer, pindasaus, smoor daging, babi ketjap.......
Ooo, wat grappig, dit recept lijkt in beginsel op het recept van 'Bert's bami' wat ik hier wel 's heb neergezet ;D
Daar gaat ook spek, prei, wortel, kool, garnalen en kip in, én dunne mie :D
Met trassi wordt alles lekkerder ;D ;D ;D
Wat een leuk recept, die ga ik opslaan, dankjewel!
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door