Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door - pien -
#3387782
Lizzy schreef: vr 11 okt 2019, 17:36 Waar de natie bietjes eet bikt Rotterdam z'n kroten!
;D ;D ;D Mijn vader zaliger werkte láng geleden in Rotterdam, dan zal het daar vandaan komen :biggrin2:

Ik denk dat wij paksoi eten met kip en mie.
Door Lizzy
#3387787
Ik zal het aan Jules Deelder doorgeven :biggrin2: . Het is uit een gericht van Jules en ik zag 'm laatst op de vuilniswagen toen ik bij mijn moeder was (zij woont in R'dam):

ROTTERDAMSE KOST

Waar de natie
bietjes eet

bikt Rotterdam
z’n kroten

Vandaar dat hier
de krotenkoker

heerst waar elders
in den lande

de zakkenwasser
prevaleert



De fricandel
is al sinds

jaar en dag
de favoriete

doodsoorzaak
in Rotterdam

en dat woue we
graag zo houe

omdat het anders
kankeren wordt



In proletarisch
Rotterdam

gold uierboord
als godenspijs

waarvoor men met
een pannetje

bij de slager in
de rij stond

maar als slacht-
afval in feite

voor de varkens
was bestemd



Azzie niet vreet
ga je dood, wist O-

poe Herfst (106) al
vóór ze geboren werd

Azzie ’t wel doet
óók, dient daar voor

de goede orde nog
aan toegevoegd



De kapsalon
– zowel de grote

als de kleine –
komt oorspronkelijk

uit Rotterdam
Het is een ultra-

vette hap waar een
hond geen brood

van lust maar een
Turk wel páp



Rotterdamse kost
is voor een buiten-

staander niet te
knagen en alleen

de sterkste magen
kunnen hem of haar

zonder gevaar voor
brandend zuur of

darmkatarrh ver-
dragen – de Rotter-

dammer is erop ge-
maakt en zal hóóg-

uit om de tomaten-
ketchup vragen



Snert-met-drijfijs
Sterf-op-straat-wors

Steak-de-moord
en kapsalon

Nazi Goering
Neukpatronen

Kroten kaantjes
Uierboord – ziedaar

de Rotterdamse
keuken met

de complimenten
van de kok

Da’s die Bolle
met die badmuts

en dat maffe
schortje voor



Krijgie dáár de
schijterij van –

ál dat gekook
voor die tv!

Straks is ieder-
een hier chef

waar niemand
van de honger

nog ontlasting
heeft



Kanen knagen
hooien grazen

schaften makken
pruimen prakken

bunkeren bikken
happen slikken

haggelen snaaien
lossen en laaien

Rotterdammers
doen het gaarne

zolang het maar
géén tafelen wordt



‘Rotterdam
is een stad

waar gewerkt
moet worden

en van vreem-
de praktijken

zijn we hier
niet gediend’

merkte de ka-
nenbraaier op


© 2017, J.A. Deelder
Uit: Rotterdamse Kost
Door Siberienne
#3387846
Lizzy schreef: di 08 okt 2019, 07:30 Ook al gooi je er een eetlepel mayo en ketchup overheen: het blijft een ongelofelijk smerig ding! Ieuw! Het mondgevoel is ook echt te goor :-X . Een soort vieze harde gummi :-X
We hebben hem vanmiddag bij de lunch gegeten, inderdaad beetje gummi achtige structuur. Maar ik vond het niet super smerig. Ook niet heel lekker maar met ketchup te doen. Beetje flauw van smaak. Maar ik bak eigenlijk dan liever gewoon zelf oesterzwammen had ik bedacht..
Door Lizzy
#3387849
Siberienne schreef: zo 13 okt 2019, 14:53 We hebben hem vanmiddag bij de lunch gegeten, inderdaad beetje gummi achtige structuur. Maar ik vond het niet super smerig. Ook niet heel lekker maar met ketchup te doen. Beetje flauw van smaak. Maar ik bak eigenlijk dan liever gewoon zelf oesterzwammen had ik bedacht..
Ik vind oesterzwammen echt heerlijk!
Nou blij voor je dat je het niet ontzettend goor vond zoals ik :biggrin2:
Door Siberienne
#3388160
Ik heb gisteren al gekookt voor vandaag, een ‘Otto variant’
Kruidige vega gehaktschotel met witte bonenpuree en salade erbij

Gisteren stamppot boerenkool met oesterzwammen en vega balletjes
Door Lizzy
#3388169
Eergisteren noodle-soep (met paksoi en shiitake en een eitje, wat lekker), gisteren bloemkool-curry (met spinazie en koksroom en dat laatste vind ik goor... niet voor herhaling vatbaar). Vandaag gekookte aardappeltjes met krootjes en een falafel burger van Mister Kitchen. Ik heb er ook maar wat knoflookmayonaise bij gemaakt.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door